Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Isztambulban, a 40. sakkolimpián győzelemmel rajtoltak válogatottjaink. Férficsapatunk  3-1-re nyert Kirgisztán együttese ellen. Polgár Judit és Balogh Csaba sötéttel győzött, Almási Zoltán és Berkes Ferenc világossal remizett. Női válogatottunk 3,5-0,5 arányban múlta felül Szíria négyesét, Rudolf Anna, Gara Anita és Papp Petra nyert, Gara Tícia az éltáblán döntetlent ért el. Meglepetések születtek már az első játéknapon is. Lékóék a második fordulóban Macedónia együttesével mérkőznek meg, női csapatunk Vietnammal játszik.

 

Sokak számára kezdődött rendkívül idegesítően a 40. sakkolimpia. A túlzott biztonsági intézkedések, a detektoros vizsgálat miatt kígyóztak a sorok a belépéskor. A görög főbíró, Panagiotis Nikolopoulos többször is elhalasztotta a kezdést, a csapatkapitányok kétségbeesetten könyörögtek segítségért, végül több mint félórás késéssel tudtuk csak az órákat elindítani. Remélhetően holnapra megoldódnak a gondok. Közben a vezérkar kíséretében a görög sportminiszter, Suat Kilic a nagy hangzavarban már korábban megtette a kezdőlépést a Dominikai öztársaság-Oroszország meccs éltbláján. 

 

Férfi válogatottunk a kirgizeknek két döntetlent engedélyezett. A sötét táblákon két gyors nyeréssel indítottunk. Polgár Judit  ellenfele egy darabig még jókat húzott, aztán királyállását felszakító lépéssel könnyen megadta magát. Balogh Csaba ellen Takirbasev tisztet áldozott, majd az anyagi egyensúlyt akarta helyreállítani, leütötte a felkínált minőséget, vesztére tette. Almási Zoltán győzelmét biztosra  vehettük, de anyagi előnyének érvényesítésébe hiba csúszott. Berkes Ferenc is nyerőesélyes állást rontott el remire.  

 

Az első fordulóban negyvenöt csapat nyert 4-0-ra, tizennyolc együttes pedig 3,5-0,5-re győzött. A címvédő ukránok Vaszilij Ivancsuk nélkül sem hibáztak, az első helyre rangsorolt oroszoknál nem játszott Vlagyimir Kramnyik, a harmadik táblán Jevgenyij Tomasevszkij „ajándékozott” fél pontot a dominikai ellenfélnek. Vintier Puntier 2312 Élő-ponttal remizte ki a 2730 pontos Tomasevszkijt. Azt mondanom sem kell, ha kicsit bátrabb, akkor még nagyobb szenzáció születhetett volna. Az igazoi bombameglepetést a Bolívia-Örményország meccsen jegyezhettük, Szergej Movszeszjan igen csúnyán vesztett az éltáblán. A hollandoknál Loek van Wely keserítette el társait, az izraeli együttesben Emil Szutovszkij kapott ki, csak 2,5-1,5-re nyert a két évvel ezelőtti olimpia bronzérmese.

 

Férfi sakkolimpia

Az első forduló érdekesebb eredményei:

Dominikai Köztársaság – Oroszország  0,5 – 3,5

Ukrajna – Irak  4 - 0

Bolívia – Örményország  1 - 3

 

Magyarország – Kirgisztán  3 - 1

Almási Zoltán (2713) – Algis Sukuraljev (2360)  döntetlen (Spanyol megnyitás, 77)

Andrej Maznicin (2283) – Polgár Judit (2698)  0 – 1 (Királyindiai védelem, 30)

Berkes Ferenc (2685) – Asil Abdjapar (2365)  döntetlen (Grünfeld védelem, 53)

Bolot Takirbasev (2195) – Balogh Csaba (2668)  0 – 1 (Bogoindiai védelem, 32)

 

Jordánia – Egyesült Államok  0 - 4

Kína – Zambia  3,5 – 0,5

Luxemburg – Azerbajdzsán  0 - 4

Franciaország – Zimbabwe  4 - 0

Malajzia – Hollandia  1,5 – 2,5

Andorra – Anglia  0,5 – 3,5

Wales – India  0 - 4

Németország – Új-Zéland  3,5 – 0,5

 Női sakkolimpia

A női meccseken nem született igazi meglepetés, negyvenhat csapat rajtolt hibátlan teljesítménnyel. Együttesünkben Gara Tícia játszott az éltáblán és fonalas nyerést hagyott ki a gyalogvégjátékban. Rudolf Anna és Gara Anita gyorsan nyert, a 19 éves Papp Petra győzelemmel debütált.

 

 

Az első forduló érdekesebb eredményei:

Kína – Banglades  4 - 0

Bolívia – Oroszország  0 - 4

Grúzia – Guatemala  4 - 0

El Salvador – Ukrajna  0,5 – 3,5

Egyesült Államok – Új-Zéland  4 - 0

Macedónia – India  0 - 4

Lengyelország – Dominikai Köztársaság  4 - 0

Jordánia – Örményország  1 - 3

Luxemburg – Románia  0,5 – 3,5

Spanyolország – Egyiptom  3 - 1

 

Szíria – Magyarország  0,5 – 3,5

Afamia Mir Mahmoud (1970) – Gara Tícia (2385)  döntetlen (Grünfeld védelem, 42)

Rudolf Anna (2289) – Fatma Al-Jilda (1847)  1 – 0 (Vezércsel, 25)

Nibal Algidah (1881) – Gara Anita (2306)  0 – 1 (Vezércsel, 25)

Papp Petra (2302 – Shirin Stef (1942)  1 – 0 (Francia védelem, 43)

 

Verőci Zsuzsa

Komment 0 | Reblog! 0 |

Isztambulban hétfőn este látványos ünnepséggel nyitották meg a 40. sakkolimpiát. A sakktörténelem legismertebb játékosait bemutató film után gazdag kulturális program következett. A Török Sakkszövetség elnöke, Ali Nihat Yazici, a FIDE elnöke, Kirszan Iljumzinov, majd a Sport és Ifjúsági miniszter, Suat Kilic köszöntötte a résztvevőket. A sorsoláson dőlt el, hogy az első helyen kiemelt orosz férfi válogatott az éltáblán sötéttel játszik az első fordulóban, míg a nők viadalán a kínai együttes világossal kezd. Férficsapatunk Lékó Péter nélkül Kirgisztánnal kezdi meg szereplését, női együttesünkben Szíria ellen bemutatkozik a 19 éves Papp Petra. A hivatalos honlap a http://www.chessolympiadistanbul.com. Hűvös, csúnya idő van, zuhog az eső, nem ezt ígérték az előzetes jóslatok.

A FIDE elnöke, Kirszan Iljumzsinov üdvözlő beszédében külön is kiemelte, hogy Isztambul történelmet írt azzal, hogy 2000 után ismét sakkolimpiát rendez, minden korábbi részvételi rekord megdőlt. A Török Sakkszövetség elnöke, a FIDE alelnöke, Ali Nihat Yazici nem kis büszkeséggel emelte ki, hogy 2000 óta mekkora utat tett meg hazájában a sakkozás, a leigazolt sakkozók száma már több mint 235 ezer, 60 ezer(!) edző foglalkoztatnak, az iskolai sakkprogram is egyre nagyobb sikereket ér el.  A sportminiszter a jövőben fokozott támogatást ígért a sakkszövetségnek.

Az első fordulóra a férficsapatok versenyében 155 együttest párosítottak be, a nőknél 124 eddig a résztvevők száma, de még várják, hogy újabb csapatok megérkezzenek.

A svájci rendszerre jellemzően az első forduló „sétagalopp” a legerősebb csapatok számára, jelentős erőkülönbség figyelhető meg a párosításnál. A negyedik helyre rangsorolt férfi válogatottunk Kirgisztánnal játssza első meccsét, az éltáblán Almási Zoltán kezd világossal. Az orosz együttes kissé megvariálta a táblasorrendet, az exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik mögött Alekszandr Griscsukot jelölték a második táblára, a világranglistán ötödik Szergej Karjakintól a harmadikon várják a fokozott eredményességet. Az azerieknél Sahriyar Mamedgyarov csak a harmadik, Eltaj Safarli a második táblás. Kisebb „trükköket” más csapatoknál is látunk, a meccspontokra számolás magyarázza a taktikai húzásokat.

A technika segítségével könnyebb dolguk van a kapitányoknak, valamennyien kaptak egy 4G-s eszközt, így interneten adják le az egyes fordulókra a csapatösszeállítást. A játékterembe, a küzdőtérre az egyes fordulókra csak az aznap játszó sakkozók mehetnek be. Valamennyi játszmát közvetítik interneten. A zéró tolerancia szabály életben van, a késés azonnali játszmavesztés, 30 lépésig nem lehet remizni, persze ez a szabály könnyen kijátszható… A hivatalos honlap a http://www.chessolympiadistanbul.com, érdemes figyelni a http://www.chessdom.com/chess-olympiad-2012-live/ közvetítést. Helyi idő szerint 15 órakor indulnak a sakkórák, nálunk ez 14 órát jelent.  Az első 40 lépésre 90 perc gondolkodási idejük van a játékosoknak, majd 30 perc a parti befejezéséig, és az első lépéstől kezdve még 30 másodperc.

 

Férfi sakkolimpia

Az első forduló párosítása:

Dominikai Köztársaság – Oroszország

Ukrajna – Irak

Bolívia – Örményország

 

Magyarország – Kirgisztán

Almási Zoltán (2713) – Algis Sukuraljev (2360)

Andrej Maznicin (2283) – Polgár Judit (2698)

Berkes Ferenc (2685) – Asil Abdjapar (2365)

Bolot Takirbasev (2195) – Balogh Csaba (2668)

 

Jordánia – Egyesült Államok

Kínaa – Zambia

Luxemburg – Azerbajdzsán

Franciaország – Zimbabwe

Malajzia – Hollandia

Andorra – Anglia

Wales – India

Németország – Új-Zéland

 

 Női sakkolimpia

A nők versenyében is az élcsapatoknál itt-ott pihennek a  legjobbak. A 12. helyre rangsorolt válogatottunk Hoang Thanh Trang nélkül játszik, Gara Tícia sötéttel lesz  az éltáblán. Együttesünk újonca, a 19 éves Papp Petra már az első fordulóban lehetőséget kapott a bemutatkozásra. A rajtlistán az egykori grúz Ana Matnadze vezetésével a spanyolok 4 ponttal megelőzik a mieinket.

 Az első helyen kiemelt kínai négyes

 

Az első forduló párosítása:

Kína – Bangladesh

Bolívia – Oroszország

Grúzia – Guatemala

El Salvador – Ukrajna

Egyesült Államok – Új-Zéland

Macedónia – India

Lengyelország – Dominikai Köztársaság

Jordánia – Örményország

Luxemburg – Románia

Spanyolország – Egyiptom

 

Szíria – Magyarország

Afamia Mir Mahmoud (1970) – Gara Tícia (2385)

Rudolf Anna (2289) – Fatma Al-Jilda (1847)

Nibal Algidah (1881) – Gara Anita (2306)

Papp Petra (2302 – Shirin Stef (1942)

 

Verőci Zsuzsa

Komment 0 | Reblog! 0 |

Isztambulban hétfőn este ünnepélyesen nyitják meg a 40. sakkolimpiát.  Törökország legnagyobb városa felkészülten várja a sakkozás legnagyobb seregszemléjét, 162 férfi és 131 női válogatott 11 fordulós, svájci rendszerű viadalát. Augusztus 28-án indulnak a sakkórák. Négynyelvű, 60 oldalas az olimpiai bulletin, ahol a résztvevők a legfontosabb információkat megtudhatják. Önkéntesek nagy csapata is segíti  majd a sakkolimpia sikeres megrendezését. A hivatalos honlap a http://www.chessolympiadistanbul.com, itt lehet élőben követni a játszmákat, az eredményeket. A küzdelmek négy táblán folynak, a mérkőzés megnyerése 2, a döntetlen 1 meccspontot ér. A helyezéseket a meccspontok döntik el, a holtversenyt az ún. olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás. Meghívott versenybíróként a helyszínről tudósítok majd.

Minden korábbi rekord megdőlt, 162 férfi-és 131 női válogatott küldte el nevezését a 40. sakkolimpiára. A férfiak mezőnyében 517 nemzetközi címviselőt regisztráltak, 237 nemzetközi nagymester, 126 nemzetközi mester szerepel majd a különböző országok válogatottjaiban. A két évvel ezelőtt, Hanti Manszijszkban megrendezett sakkolimpián 254 nagymester és 159 nemzetközi mester játszott. A nők viadalán tizenheten férfi nemzetközi nagymesteri, huszonketten férfi nemzetközi mesteri címmel  játszanak, 86 női nagymester, 90 nemzetközi mester is a résztvevők között, 370 a címviselők száma.

A Szervező Bizottság elnöke, a FIDE alelnöke, a Török Sakkszövetség elnöke, Ali Nihat Yazici külön felhívásban is kérte az Isztambulba érkezőket, hogy a repülőtéren jelentkezzenek a hivatalos sakkolimpiai pultoknál a minél gyorsabb regisztrálás és a hotelekbe való elszállítás érdekében. A hivatalos érkezési nap augusztus 27, ettől a naptól biztosítják a szervezők csapatok számára az elhelyezést és az étkezést Kissé furcsa, hogy mind a női, mind a férfi csapatok 3-3 kétágyas szobát kapnak (ritka az a női csapat, ahol a kapitány nem férfi), a delegáció vezetőjének és a FIDE delegátusnak egyágyas szobát biztosítanak. A kétágyas szoba egyágyasra cserélése napi 100-100 euróval terheli meg a csapatok költségvetését. A korábban érkezőknek igen mélyen kell a zsebükbe nyúlni, az egyágyas szobáért 250, a kétágyasban személyenként 150 eurót kell fizetni.

A 60 oldalas, négynyelvű olimpiai bulletinben a legfontosabb információk megtalálhatóak. A sakkolimpia főbírója a görög Panagiotis Nikolopoulos, a párosítást végző bizottságot az örmény Ashot Vardapetyan vezeti. A bírói kar hétfőn délben tart értekezletet, este 20 órakor a kapitányok többek között véglegesítik a táblasorrendet.

Az érmes helyezésekre legesélyesebbnek tartott válogatottak közvetlenül az olimpia előtt is edzőtáboroztak. A változatok elemzése mellett a rekreációra, a pihenésre is nagy gondot fordítottak. A kétszeres olimpiai bajnok örmény csapat "vezérevezőse", Levon Aronjan már napok óta Isztambulban akklimatizálódik, ismerkedik a várossal, a körülményekkel. Titkolóznak a kapitányok, a rajtlistát vezető orosz válogatott legfiatalabb tagja, a világranglistán ötödik 22 éves Szergej Karjakin úgy nyilatkozott, hogy még nem tudja, melyik táblán kell helytállnia. Az azeriek szakvezetője, az ukránokkal két éve aranyérmes kapitány, Vlagyimir Tukmakov lebegteti még a sorrendet, de meglepetés lenne, ha nem a ranglistán negyedik Tejmur Radzsabov lenne az éltáblás.

Felkészülten, optimista hangulatban várják sakkozóink a megmérettetést. A „vezérevezős” Lékó Péter sikerrel ötvözte a versenyeken való játékot és a szakmai munkát, de a tizedik olimpiáján szereplő Almási Zoltán például kényszerből hét hónapja nem játszott viadalon. Valamennyien azt remélik, hogy a rajtnál várható gyengébb ellenfelek segítik majd a „bemelegedést”.

 

A küzdelmek négy táblán folynak, a mérkőzés megnyerése 2, a döntetlen 1 meccspontot ér. A helyezéseket a meccspontok döntik el, a holtversenyt az ún. olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás. Augusztus 28-án helyi idő szerint 15 órakor indulnak a sakkórák, nálunk ez 14 órát jelent.  Az  ötödik és a tízedik forduló után pihenőnapot kapnak a sakkozók. Az utolsó játéknapon, szeptember 9-én 11 órakor kezdődnek a küzdelmek, este 21 óra 30 perckor lesz a záróünnepség. Az első 40 lépésre 90 perc gondolkodási idejük van a játékosoknak, majd 30 perc a parti befejezéséig, és az első lépéstől kezdve még 30 másodperc. Érvényben a zéró tolerancia szabály, a késés azonnali játszmavesztés. A szabályzat tiltja a remiket a 30. lépésig! A sakkolimpia idején tartja a Nemzetközi Sakkszövetség a 83. Kongresszusát.

 A rajtlistán a legelőkelőbben rangsorolt válogatottak a WOW Hotelekben kapnak elhelyezést, amelyek mintegy 500 méterre vannak az olimpia színhelyétől, az Istanbul Expo Centertől.

Már működik az Iphone felhasználást biztosító Appstore, amelyről a letöltések ingyenesek. Rövidesen elkészül az Android verzió is. Valamennyi szállodában, a viadal színhelyén is WIFI áll a sakkozók, az újságírók, a kísérők rendelkezésére.

 

Verőci Zsuzsa

Komment 0 | Reblog! 0 |

Legfrissebb bejegyzések

Fabiano Caruana a GCT SuperUnited Croatia rapidverseny győzteae, 3 pont az előnye 
2024. 07. 13.

Zágrábban ma kezdődik a Grand Chess Tour 2024 harmadik versenye, a SuperUnited Croatia
2024. 07. 10.

Fabiano Caruana a bukaresti Superbet Chess Classic győztese, rapid rájátszádban legyőzte ruválisait
2024. 07. 06.

Az új világranglistán Magnus Carlsen 30 pontos  előnnyel vezet Hikaru Nakamura előtt 
2024. 07. 02.

A bukaresti Superbet Chess Classsic viadalon Fabiano Caruana játszik címvédőként
2024. 06. 26.

Stavangerben Carlsen hatodszor győzött, két ponttal előzte meg Nakamurát, Ju Wenjun 3 pontos előnnyel nyert
2024. 06. 08.

A Norway Chess 2024 viadalok utolsó fordulója előtt Carlsen és Ju Wenjun is másfél pontos előnnyel vezet
2024. 06. 07.

Carlsen wlőnye egy pontra nőtt, Ju Wenjun ismlt az élen
2024. 06. 05.

Carlsen udőtúllépéssel vesztett, Nakamura hátránya fél pontra csökkent, Muzicsuk előnye fél pont
2024. 06. 04.

Ding Liren kétlépéses mattot nézett el Carlsen ellen, a norvég világelsp átvette a vezetést
2024. 06. 03.

Félidőben Nakamura egypontos előnnyel vezet Carlsen előtt, Vaishali előnye is egy pont, Muzicsuk a mésodik
2024. 06. 02.

A világranglisták éllovasai megőrizték vezető pozíciójukat
2024. 06. 01.

A Norway Chess 2024 Noway viadallokon a négy forduló után Nakamura és Vaishali vezet
2024. 05. 31.

A 18 éves Praggnanandhaa legyőzte Carlsent, átvette a vezetést, Caruana nyert Ding Liren ellen
2024. 05. 30.

Carlsen az Armageddon játszmában legyőzte a címvédő Nakamurát, Vaishali 3 pontos nyeréssel vezet
2024. 05. 29.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog