Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az olimpiai bajnok, világbajnoki kihívó, Világkupa-győztes, többszörös világbajnokjelölt izraeli Borisz Gelfand győzelmével ért véget a Várkert Bazárban a Világsakkfesztivál keretén belül megrendezett nyolc résztvevős Highlander Kupa. A rajtlistát vezető Gelfand az első körben csak nagy küzdelemben tudta legyőzni legfiatalabb nagymesterünket, Gledura Benjámint, a „hirtelen halál” parti döntötte el emlékezetes csatájukat, 3-2-re nyert. Az első körben még a címvédő üzbég Rusztam Kaszimdzsanov, Almási Zoltán és  Berkes Ferenc győzött. Az elődöntőben Gelfand 1,5-0,5-re nyert Berkes ellen, Almási a címvédőre mért vereséget. Nagy érdeklődés kísérte a döntőt, Gelfand 1,5-0,5-re   legyőzte Almásit. A Magyar Sakkszövetség támogatásával is megrendezett fesztivál megálmodója és főszervezője, Polgár Judit a sakk ezer arcát szerette volna bemutatni, bízik a folytatásban.

 

Highlander Kupa

A rapidverseny megnyitóján megjelent dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is, aki a címvédő üzbég Rusztam Kaszimdzsanov és Európa-bajnoknőnk, olimpiai válogatottunk éltáblása, Hoang Thanh Trang párharcában a kezdőlépést is megtette. „A győztes mindent visz” – ez a Highlander Kupa mottója. A párosítást és a színsorsolást már korábban megtartották, így az első fordulóban igazi generációs párharcot láttunk. A 48 esztendős izraeli Borisz Gelfand 1990-ben még a szovjet válogatott tagjaként lett olimpiai bajnok, 2008-ban az izraeli válogatottal ezüstérmes, két évvel később bronzérmes. 2012-ben világbajnoki döntőt játszott Viswanathan Ananddal. 2009-ben Világkupa-győztes, többszörös világbajnokjelölt, számos szuperverseny győztese legfiatalabb nagymesterünkkel, a 17 éves Gledura Benjáminnal mérkőzött meg. Nem véletlenül nevezte Gelfand a meccset a legnehezebb párharcának, hiszen az első partit világossal elvesztette, s csak Benjámin rutintalanságának köszönhette, hogy megnyerte a második partit.

Highlander Kupa

Következtek a villámjátszmák, a korábbi 10-10 perc és 5-5 másodperc bónuszhoz képest itt már csak 3-3 percük volt, és lépésenként 2-2 másodperc. Gelfand megnyerte az első partit, Benji egyenlített. A „hirtelen halál” játszma döntött, a sorsolást Gelfand nyerte, és a világos színt választotta, 5 perce volt 4-gyel szemben, de sötétnek remifórja. Gelfand nem hibázott, a nagy feszültség után már kis mosoly is megjelent az arcán, továbbjutott.

A címvédő Rusztam Kaszimdzsanov is „túlórázott”,  Hoang Thanh Trang csak a villámpartikban maradt alul.  Berkes Ferenc is jobban snellezett, továbblépett. Kétszeres olimpiai ezüstérmesünk Almási Zoltán továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az elődöntőben Almási Zoli remek játékkal örvendeztette meg drukkereit. Sötéttel biztosan tartotta az egyensúlyt, világossal a spanyol megnyitású partiban tetszetős manőverekkel kényszerítette megadásra Rusztam Kaszimdzsanovot. Nem véletlenül tartják a világ egyik rapid játékosának Gelfandot. Döntetlennel kezdte Berkes Ferenc elleni párbaját, majd világossal a zárt állásban addig manőverezett, míg Fecó vezérszárnyi gyalogjaira kevéssé figyelt, áldozatul estek.

Highlander Kupa

Következett a döntő, Borisz Gelfand és Almási Zoltán összecsapása. Nagymesterünk a mérkőzés után úgy értékelt, hogy az angol megnyitású partiban nem volt gondja, tetszett neki a pozíció, de az idő szorításában Gelfand kihasználta hibáját, sötéttel szerzett vezetést. Almási a visszavágón a királyindiai védelemre szavazott, de az egyenlítésre nem volt esélye.

 

Highlander Kupa

Az első forduló eredményei:

Borisz Gelfand (izraeli, 2743, 2753) – Gledura Benjamin (magyar, 2585, )  3 – 2 (0 – 1, 1 – 0, 1 – 0, 0 – 1, 1 – 0)

Berkes Ferenc (magyar, 2645, 2685) – Papp Gábor (magyar, 2583, 2574) 3 – 1 (döntetlen, döntetlen, 1 – 0, 1 – 0)

Antal Gergely (magyar, 2541, 2537) – Almási Zoltán (magyar, 2702, 2638) 0,5 – 1,5 (0 – 1, döntetlen)

Rusztam Kaszimdzsanov (üzbég, 2691, 2673) – Hoang Thanh Trang (magyar, 2470, 2433) 3 – 1 (döntetlen, döntetlen, 1 – 0, 1 – 0)

 

Az elődöntő eredményei:

Berkes Ferenc – Borisz Gelfand 0,5 – 1,5 (döntetlen, 0 – 1)

Rusztam Kaszimdzsanov – Almási Zoltán 0,5 – 1,5 (döntetlen, 0 – 1)

 

A döntő:

Borisz Gelfand – Almási Zoltán 1,5 – 0,5 (1 – 0, döntetlen)

 

A győztessel készült interjúban nem kerülhettem meg a kellemetlen kérdést, mi történt Moszkvában, a Tal-emlékversenyen, ahol sorozatban öt partit is vesztett.

-Pályafutásom során már volt egy ilyen szörnyű sorozatom, 25 éve Linaresben négy játszmát buktam el. A moszkvai torna előtt úgy éreztem, hogy remek formában vagyok, az utóbbi öt évben a legjobban sikerült a felkészülésem.

 

-Pihentebb is volt riválisainál, hiszen az Izraeli Sakkszövetséggel kirobbant vitája miatt nem játszott a bakui sakkolimpián.

- Egyszerűen nincs magyarázat a kudarcomra, de a sakkéletben nincs megállás, új versenyek várnak rám.

 

- Hogy értékeli Jan Napomnjacsij sikerét?

- Nagyon praktikusan, okosan játszott. Rossz játékomnak ékes bizonyítéka, hogy az utolsó fordulóban olyan állást nem nyertem meg ellene, amelyben más körülmények között nem lett volna esélye a megmenekülésre.

 

- A Highlander Kupán az első fordulóban nehéz pillanatokat élt át Gledura Benjámin ellen.

- Nem kétséges, hogy kritikus volt a helyzetem az első parti elvesztése után. Rutintalansága is segített abban, hogy kiegyenlítsek, majd nagy csatában végül legyőztem sakkozásuk nagy reménységét. Egyre jobban játszottam, örülök a végső sikernek.

 

- További versenyprogramja miként alakul?

- Péntektől már Taskentben játszom a négy résztvevős, négy fordulós rapidtornán Sahriyar Mamedgyarov, Ruszlan Ponomarjov és Rusztam Kaszimdzsanov társaságában. Novemberben Újvidéken a Klubcsapatok Európa-kupáján a Padova együttesében többek között Lékó Péterrel együtt szerepelek, biztos pont még a gibraltári nyílt torna.

 

- Hogy értékeli a világbajnoki döntő, Magnus Carlsen és Szergej Karjakin páros mérkőzésének esélyeit?

- Nem kétséges, hogy Carlsen nagy favorit. Remélem, hogy jó és izgalmas játszmákat látunk majd, ez a sakkozás érdeke. Karjakin a sakkolimpián az orosz csapat éltábláján nem mutatott nagy formát Vlagyimir Kramnyikkal ellentétben, aki még mindig képes lenne arra, hogy Carlsen igazi riválisa legyen.

 

Verőci Zsuzsa

 

 

Komment 0 | Reblog! 0 |

Szombaton rendezik meg a Várkert Bazárban a második Világsakkfesztivált, amelynek ötletgazdája és főszervezője Polgár Judit. Az eseményen megrendezik a nyolc résztvevős, kieséses rendszerű Highlander Kupát,   amelyen védőként az üzbég Rusztam Kaszimdzsanov játszik. Az olimpiai bajnok, világbajnoki döntős, sokszoros világbajnokjelölt izraeli Borisz Gelfand az első fordulóban legfiatalabb nagymesterünkkel, a 17 esztendős Gledura Benjáminnal mérkőzik meg. Olimpiai válogatottunkból még Almási Zoltán és Berkes Ferenc, valamint női éltáblásunk, Hoang Thanh Trang fogadta el a meghívást. A részletes programot a www.vilagsakkfesztival.com honlapon lehet megtekinteni.

 

Highlander Kupa Global Chess

A Polgár Judit Sakk Alapítvány szervezésében október 8-án a Várkert Bazárban ismét megrendezik a Világsakkfesztivált. A 10. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy bemutassa a sakk ezer arcát. A több ezres látogatót vonzó sakkfesztivál igazi nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, amelynek csúcspontja a Highlander Kupa lesz, amelyen nyolc nagymester kieséses rendszerben mérkőzik meg a 15 ezer dolláros fődíjért! A torna legnagyobb egyénisége az elmúlt negyedszázad egyik legjobbja, az izraeli Borisz Gelfand, aki még 1990-ben olimpiai bajnokságot nyert a szovjet válogatottal, 2012-ben világbajnoki kihívóként döntőt vívott Viswanathan Ananddal. A 48 esztendős sakkozó egyenesen Moszkvából, a X. Tal-emlékversenyről érkezik fővárosunkba, hogy az első körben legfiatalabb nagymesterünkkel, a 17 éves Gledura Benjaminnal küzdjön meg.

Címvédőként a FIDE üzbég exvilágbajnoka, Rusztam Kaszimdzsanov játszik, aki tavaly a négy résztvevős viadal fináléjában Gledurát győzte le. A kétszeres olimpiai ezüstérmes  Almási Zoltán mellett még a válogatottból Berkes Ferenc fogadta el a meghívást. Női válogatottunk éltáblása, Hoang Thanh Trang a címvédő Kaszimdzsanovval kezd, a női csapat kapitánya, Papp Gábor és Antal Gergely szerepel még.

 

Highlander Kupa Global Chess

A párharcok első körét szombaton 13 órától rendezik meg, Gelfand-Gledura, Berkes-Papp, Almási-Antal és Kaszimdzsanov-Hoang szereposztásban. Két-kétjátszmás meccsekre kerül sor rapid tempóban, 10-10 perc gondolkodási idővel és 5-5 másodperc lépésenkénti bónusszal.  Döntetlen esetén villámpartik döntenének, újabb egálnál pedig a „hirtelen halál” játszma, ahol világosnak 5, sötétnek 4 perce lenne,  utóbbinak ekkor már a döntetlen is elég a győzelemhez. A négy győztes az elődöntőben folytatja a csatározást, majd a döntő győztese nyeri el a Magyar Sakkszövetség által felajánlott 15 ezer dolláros első díjat.

A változatos családi- és gyermekprogramok, a sakk, művészet, sport és játék világába kalauzol, ahol a gyermekek, szülők és nagyszülők – a feledhetetlen szórakozás és játéköröm mellett – egyaránt megismerkedhetnek a sakk képességfejlesztő hatásaival, a stratégiai és kreatív gondolkodás előnyeivel és fontosságával. A Sakkpalota workshop keretében pedig pedagógusok szerezhetnek hasznos információkat a sakkpalota program kivételes képességfejlesztő módszeréről. A Világsakkfesztivál színes egész napos családi programjaival fiataloknak és időseknek egyaránt kivételes lehetőséget biztosít ahhoz, hogy kitáruljon számukra egy világ, amelyben a sakk egy közös nyelv. A fesztivál mottója is ez: A sakk összeköt minket! – hangzott el a fesztivál korábbi sajtótájékoztatóján.

 

Verőci Zsuzsa

 

 

Komment 0 | Reblog! 0 |

Legfrissebb bejegyzések

Fabiano Caruana a GCT SuperUnited Croatia rapidverseny győzteae, 3 pont az előnye 
2024. 07. 13.

Zágrábban ma kezdődik a Grand Chess Tour 2024 harmadik versenye, a SuperUnited Croatia
2024. 07. 10.

Fabiano Caruana a bukaresti Superbet Chess Classic győztese, rapid rájátszádban legyőzte ruválisait
2024. 07. 06.

Az új világranglistán Magnus Carlsen 30 pontos  előnnyel vezet Hikaru Nakamura előtt 
2024. 07. 02.

A bukaresti Superbet Chess Classsic viadalon Fabiano Caruana játszik címvédőként
2024. 06. 26.

Stavangerben Carlsen hatodszor győzött, két ponttal előzte meg Nakamurát, Ju Wenjun 3 pontos előnnyel nyert
2024. 06. 08.

A Norway Chess 2024 viadalok utolsó fordulója előtt Carlsen és Ju Wenjun is másfél pontos előnnyel vezet
2024. 06. 07.

Carlsen wlőnye egy pontra nőtt, Ju Wenjun ismlt az élen
2024. 06. 05.

Carlsen udőtúllépéssel vesztett, Nakamura hátránya fél pontra csökkent, Muzicsuk előnye fél pont
2024. 06. 04.

Ding Liren kétlépéses mattot nézett el Carlsen ellen, a norvég világelsp átvette a vezetést
2024. 06. 03.

Félidőben Nakamura egypontos előnnyel vezet Carlsen előtt, Vaishali előnye is egy pont, Muzicsuk a mésodik
2024. 06. 02.

A világranglisták éllovasai megőrizték vezető pozíciójukat
2024. 06. 01.

A Norway Chess 2024 Noway viadallokon a négy forduló után Nakamura és Vaishali vezet
2024. 05. 31.

A 18 éves Praggnanandhaa legyőzte Carlsent, átvette a vezetést, Caruana nyert Ding Liren ellen
2024. 05. 30.

Carlsen az Armageddon játszmában legyőzte a címvédő Nakamurát, Vaishali 3 pontos nyeréssel vezet
2024. 05. 29.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog