Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wijk aan Zee-ben Rapport vereséggel rajtolt, hárrman nyertek világossal

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

Wijk aan Zee-ben megkezdődött a 84. Tata Steel Chess Masters. A szuperverseny első fordulójában Rapport Richárd sötéttel játszva 41 lépésben vereséget szenvedett a tavalyi Világkupa győztesével, a világbajnokjelölt lengyel Jan-Kryzsztof Dudával szemben. Nagymesterünk bonyolult állásban elmulasztotta a jó esélyeket adó 26…f5! lépést. A vezércserét követően a hetedik sorra betört világos bástya miatt passzivitásba kényszerült, a 39. lépésben döntő hibával megkönnyítette Duda győzelmét. A címvédő holland Jorden Van Foreest a svéd Nils Grandelius ellen nyert. Az indiai Santosh Gujrathi Vidit az amerikai Sam Shanklandot győzte le. Az ötszörös világbajnok Manus Carlsen 21 lépésben remizett az orosz Andrej Jeszipenkoval. Az amerikai Fabiano Caruana nyerőesélyes állását rontotta döntetlenere az orosz Szergej Karjakinnal vívott csatájában. Kihagyta a nyerést az azerbajdzsáni Sahrijar Mamedgyarov, az orosz Danyil Dubov örülhetett a reminek. A 16 éves indiai Pragnanandhaa a holland Anish Giri elleni döntetlennel kezdte meg szereplését. Rapport második partiját Van Foreest ellen világossal játssza.

A holland tengerparti városkában három világos partiban elért győzelemmel kezdődött meg a 84. Tata Steel Chess Masters. Vereséggel rajtolt Rapport Richárd. A 23 éves Jan-Krzstof Dudával klasszikus partiban ötödször mérte össze erejét. 2014-ban a magyar-lengyel válogatott mérkőzésen nagy csatában osztoztak meg a ponton,  egy évvel később a csapat Európa-bajnokságon is remiztek. 2019-ben a 81. Tata Steel tornán nagymesterünk sötéttel győzött a lengyel sakkozó ellen, aki a prágai Masters viadalon sötéttel vágott vissza.

Jan-Krzysztof Duda a nyitásból nem tudott előnyt kihozni, a bonyolult állásban Ricsi 26…f5! lépésével jó esélyeket kaphatott volna. A vezércserét követően azonban hátrányba került. Duda bástyája betört a hetedik sorra, uralta a nyílt d vonalat, királya is akcióba lendült. A passzív állásban nagymesterünk a 39.lépésben vesztőt húzott, 41.f5 lépésre feladta a játszmát.

A játéknap játszmájaként harangozták be a 19 éves Andrej Jeszipenko és az ötszörös világbajnok Magnus Carlsen összecsapását, a küzdelem azonban csak 21 lépésig tartott, lépésismétléssel gyorsan remiztek. A norvég világelső bosszankodhatott, egy sablonos vezérlépés helyett 17…d4-es áttöréssel előnybe kerülhetett volna.

Tavaly a torna nyolcadik fordulójának szenzációjaként az orosz sakkozás egyik legnagyobb tehetségének tartott Jeszipenko legyőzte a négyszeres világbajnokot, a hétszeres Wijk aan Zee-i győztes Carlsent. A norvég világelső négy egymást követőTata Steel Masters viadalon nem talált legyőzőre!

A szicíliai védelmű ütközetben Carlsen a 16. lépésben nagy hibát vétett, kettős támadást bevezető taktikai csapást nézett el, az orosz titán jelentős előnybe került. Sikerrel hárította a világbajnok „kavarási” kísérleteit, 38 lépésben nyert. „Ezt a napot soha nem felejtem el”- ezek voltak Jeszipenko első szavai. A debütáló orosz nagymester a tornán bronzérmes lett, Carlsen a hatodik helyen végzett.

A Szocsiban megrendezett Világkupa nyolcaddöntőjében vágott vissza Magnus Carlsen a vereségéért. Csak a villámpartikban dőlt el Carlsen javára. Két döntetlen született a klasszikus partikban, majd a két 25-25 perces játszmában sem bírtak egymással, Jeszipenko a második játszmában hősies védekezéssel hárította a világelső nyerési kísérleteit.  Az első 10-10 perces partiban Carlsen legyőzte ellenfelét, aki visszavágón kiegyenlített. A villámpartik feszültségét Carlsen bírta jobban, kettős győzelemmel összesítésben 5-3-ra megnyerte  a meccset.

A 2018-ban világbajnoki kihívó Fabiano Caruana és a 2016-ban a címért Magnus Carlsennel viaskodó és az amerikai nagymesterhez hasonlóan csak a rájátszásban vereséget szenvedő Szergej Karjakin összecsapása volt az első forduló egyik slágermeccse. Caruana 7-4-es vezetése mellett kezdték meg a harmincnyolcadik klasszikus csatájukat. Tizenegy éve Wijk aan Zee-ben remivel indítottak, két év elteltével Caruana megszerezte első győzelmét, a Grand Slam döntőben kettőre növelte előnyét. 2014-ben Wijk aan Zee-ben ismét győzött, Karjakin először Stavangerben tudta megadásra kényszeríteni ellenfelét. A GP bakui tornáján Caruana nyert. 2016-ban a moszkvai világbajnok-jelölti döntő utolsó fordulójának nagy tétje volt a kihívói jog megszerzése, Karjakin világossal győzött. 2017-ben a London Chess Classic viadalon Caruana ötödször nyert, Karjakin a Tata Steel Chess tornán megszerezte harmadik győzelmét, majd a londoni világbajnok-jelölti döntőben megnyerte a minimeccset. Caruana Stavangerben nyert, hetedik győzelmét a 6. Sinquefield Kupán aratta.

Wijk aan Zee-ben hatodszor néztek farkasszemet, Fabiano Caruana remek nyerőesélyt hagyott kihasználatlanul. Gyalogáldozattal jelentős előnybe kerülhetett volna, de az idő szorításában fokozatosan rontotta el állását, Szergej Karjakin védvonala hárított a világranglista harmadik amerikai nagymester kezdeményezését.

Bosszankodhat Sahrijar Mamedgyarov is, Danyil Dubov a katalán megnyitású partiban jelentős hátrányba került, az azerbajdzsáni sakkozó remek esélyt hagyott kihasználatlanul.

A tavalyi tornán Jorden Van Foreest az utolsó fordulóban legyőzte Nils Grandeliust, a nyeréssel kiharcolta, hogy rájátszás döntse el az első hely sorsát. Az Armageddon játszma döntött a javára honfitársával, Anish Girivel szemben. A címvédő 22 éves Van Foreest idei szereplését a svéd nagymester elleni győzelemmel kezdte meg. Szépen túljátszotta ellenfelét, a még hatásosabb folytatással adós maradt, de Grandelius újabb hibája már végzetes volt, a b szabadgyalog eldöntötte a játszma sorsát.

Az indiai válogatott kapitánya, Santosh Gujrathi Vidit „túlórázott”, de értékes győzelmet ért el az olimpiai bajnok Sam Shankland ellen.

A torna legfiatalabb résztvevője, a 16 éves Praggnnanandhaa sötéttel harcolta ki a döntetlent Anish Girivel szemben. Az indiai sakkozó hátrányosabb pozícióját sikerrel védte meg.

z első forduló eredményei:

Santosh Gujrathi Vidit (indiai, 2727) - Sam Shankland (amerikai, 2708) 1 – 0 (Vezércsel, 73)

Fabiano Caruana (amerikai, 2792) - Szergej Karjakin (orosz, 2743) döntetlen (Vezércsel, 50)

Danyil Dubov (orosz, 2720) - Sahrijar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2767) döntetlen (Katalán megnyitás, 21)

Andrej Jeszipenko (orosz, 2714) - Magnus Carlsen (norvég, 2865) döntetlen (Félszláv védelem, 21)

Anish Giri (holland, 2772) - Rameshbabu Praggnanandhaa (indiai, 2612) döntetlen (Angol megnyitás, 44)

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2760) - Rapport Richárd (magyar, 2763) 1 – 0 (Vezérgyalog megnyitás, 41)

Jorden Van Foreest (holland, 2702) - Nils Grandelius (svéd, 2672) 1 – 0 (Spanyol megnyitás, 44)

A 2. forduló párosítása:

Sam Shankland (amerikai, 2708) - Nils Grandelius (svéd, 2672)

Rapport Richárd (magyar, 2763) - Jorden Van Foreest (holland, 2702)

Rameshbabu Praggnanandhaa (indiai, 2612) - Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2760)

Magnus Carlsen (norvég, 2865) - Anish Giri (holland, 2772)

Sahrijar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2767) - Andrej Jeszipenko (orosz, 2714)

Szergej Karjakin (orosz, 2743) - Danyil Dubov (orosz, 2720)

Santosh Gujrathi Vidit (indiai, 2727) - Fabiano Caruana (amerikai, 2792)

Verőci Zsuzsa

Fotó: tatasteelchess.com chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Fabiano Caruana a GCT SuperUnited Croatia rapidverseny győzteae, 3 pont az előnye 
2024. 07. 13.

Zágrábban ma kezdődik a Grand Chess Tour 2024 harmadik versenye, a SuperUnited Croatia
2024. 07. 10.

Fabiano Caruana a bukaresti Superbet Chess Classic győztese, rapid rájátszádban legyőzte ruválisait
2024. 07. 06.

Az új világranglistán Magnus Carlsen 30 pontos  előnnyel vezet Hikaru Nakamura előtt 
2024. 07. 02.

A bukaresti Superbet Chess Classsic viadalon Fabiano Caruana játszik címvédőként
2024. 06. 26.

Stavangerben Carlsen hatodszor győzött, két ponttal előzte meg Nakamurát, Ju Wenjun 3 pontos előnnyel nyert
2024. 06. 08.

A Norway Chess 2024 viadalok utolsó fordulója előtt Carlsen és Ju Wenjun is másfél pontos előnnyel vezet
2024. 06. 07.

Carlsen wlőnye egy pontra nőtt, Ju Wenjun ismlt az élen
2024. 06. 05.

Carlsen udőtúllépéssel vesztett, Nakamura hátránya fél pontra csökkent, Muzicsuk előnye fél pont
2024. 06. 04.

Ding Liren kétlépéses mattot nézett el Carlsen ellen, a norvég világelsp átvette a vezetést
2024. 06. 03.

Félidőben Nakamura egypontos előnnyel vezet Carlsen előtt, Vaishali előnye is egy pont, Muzicsuk a mésodik
2024. 06. 02.

A világranglisták éllovasai megőrizték vezető pozíciójukat
2024. 06. 01.

A Norway Chess 2024 Noway viadallokon a négy forduló után Nakamura és Vaishali vezet
2024. 05. 31.

A 18 éves Praggnanandhaa legyőzte Carlsent, átvette a vezetést, Caruana nyert Ding Liren ellen
2024. 05. 30.

Carlsen az Armageddon játszmában legyőzte a címvédő Nakamurát, Vaishali 3 pontos nyeréssel vezet
2024. 05. 29.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog