Help Sales ÁSZF

St. Louisban a GCT rapidverseny első játéknapja után Levon Aronjan mesterhármassal vezet

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

Saint Louisban megkezdődött a Grand Chess Tour 2019 negyedik tornája. A rapidverseny első játéknapján három fordulóra került sor, már az első körben született meglepetés, a kínai Ding Liren legyőzte a világbajnok Magnus Carlsent. Az örmény Levon Aronjan mesterhármast ért el, két pont az előnye Ding Liren és Carlsen előtt. A kínai Yu Yangyi elleni győzelemmel rajtolt Rapport Richárd, a második fordulóban kikapott Carlsentől, majd a harmadik játszmájában nagy bonyodalmak, fordulatok után a francia Maxime Vachier-Lagrave ellen is feladásra kényszerült. A viadalon a győzelem 2 pontot ér, a döntetlen egyet. Vasárnap újabb három fordulóval folytatódik a versengés, Rapport negyedik partiját világossal az amerikai Dominguez Perezzel vívja, majd sötéttel az orosz Szergej Karjakinnal mérkőzik meg, végül az amerikai Fabiano Caruana elleni világos játszmával zárja a napot.

Győzelemmel kezdte pályafutása első Grand Chess Tour-i versenyét Rapport Richárd. Yu Yangyival a 2012-es junior világbajnokságon mérkőzött meg először, nagymesterünk győzött, ezüstérmes volt a vb-n Ding Lirent fél, Yu Yangyit egy ponttal megelőzve. Négy évvel később a Hainan nyílt tornán egyenlített a kínai sakkozó. A kétszeres olimpiai bajnokkal Rapport idén már három viadalon is összemérte erejét. A sencseni szuperversenyen kétszer, Danzhouban egyszer remiztek. Az IMSA tornán két villámpartit vívtak, adok-kapok után 1-1-re végeztek.

Idén a „Champions Showdown” viadalon Rapport Richárd az amerikai sakkozás fellegvárában sikerült debütált, az amerikai olimpiai aranyérmes Samuel Shankland ellen 31,5-16,5-re győzött. A GCT viadalon is sikerrel mutatkozott be, sötéttel nyerte meg első partiját. Nagymesterünk a Csigorin-védelmet választotta, Yu Yangyi késlekedett a királyszárnyi akcióval, ezt Ricsi remekül használta ki, előnyősebb bástyavégjátékra egyszerűsített, anyagi előnyét végül érvényesítette.

Magnus Carlsen két éve a show-t átengedte mentorának, a sakkozás tizenharmadik világbajnokának, Garri Kaszparovnak, „kihagyta” a sorozatban a rapid-és villámversenyt, tavaly is csak a klasszikus tornán játszott. Az összetett pontversenyben két tornagyőzelemmel vezető norvég világelső vereséggel rajtolt. Korábban klasszikus játszmában nyolcszor mérkőztek meg, Carlsen a hét döntetlen mellett egyszer győzött. Különböző egyéb időkontrollokkal még harminckilenszer csatáztak, a világbajnok a 19 pontosztozkodás mellett 18-szor mért vereséget Ding Lirenre, a kínai sakkozás legjobbja kétszer örülhetett. Carlsen két éve a „Champions Showdown” párharcban mért nagy vereséget riválisára, a kínai világbajnokjelölt összesítésben 67-25-re kapott ki.

Közel két évi várakozás után Ding Liren meggyőző játékkal győzte le Magnus Carlsent. A világbajnok 24…Ve7 lépésére büntetett, jelentős előnyt ért el, a világbajnok súlyos időzavarba is került, mentséget nem találhatott.

Meglepő vereséggel rajtolt a párizsi GCT viadal győztese, Maxime Vachier-Lagrave. Kicsit kedvezőbb végjátékban gyalogot nézett el, Levon Aronjan a felkínált lehetőséggel jó technikával élt.

Tetszetős játékkal nyert Sahriyar Mamedgyarov, a kölcsönös tisztelet jegyében remizett Szergej Karjakin és Fabiano Caruana.

Az első forduló eredményei:

Yu Yangyi (kínai, 2775) - Rapport Richárd (magyar, 2719) 0 - 1

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2843) - Levon Aronjan (örmény, 2704) 0 - 1

Szergej Karjakin (orosz, 2759) - Fabiano Caruana (amerikai, 2807) döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2787) - Leinier Dominguez Perez (amerikai, 2773) 1 - 0

Ding Liren (kínai, 2786) - Magnus Carlsen (norvég, 2895) 1 - 0

Rapport Richárd harmadszor nézett farkasszemet Magnus Carlsennel. A Tata Steel Chess 2017-es tornáján nagy szenzációkét hatott nagymesterünk győzelme a háromszoros világbajnokkal szemben. Idén a norvég világelső visszavágott, először küzdöttek meg rapid tempóban. Az első fordulóban elszenvedett veresége után Carlsen „paprikás” hangulatban ülhetett le a sakkasztalhoz, és Ricsi nem választott jó stratégiát, korán átengedte a kezdeményezést a világelsőnek. Carlsen királyszárni akcióját a vezérszárnyon próbálta ellensúlyozni, elhibázott csere után a sötét bástya betört a második sorra, kiskombináció eldöntötte a játszma sorsát, 35 lépést követően Rapport feladásra kényszerült.

A torna remek kommentátorai, Jennifer Shahade, Yasser Seirawan és Maurice Ashley nem győzték dicsérni Levon Aronjan teljesítményét. A nagy védekező hírében álló Szergej Karjakin nem tudta felvenni a versenyt a világos haderő harmonikus összjátékéval szemben.

Fabiano Caruana és Sahriyar Mamedgyarov olasz megnyitású játszmája csak 23 lépésig tartott. Nem okozott izgalmat Leinier Dominguez Perez és Dong Liren partija sem.

Maxime Vachier-Lagrave gyaloghátrányos állását mentette döntetlenre Yu Yangyi ellen.  

A 2. forduló eredményei:

Rapport Richárd – Magnus Carlsen  0 - 1

Leinier Dominguez Perez – Ding Liren döntetlen

Fabiano Caruana – Sahriyar Mamedgyarov  döntetlen

Levon Aronjan – Szergej Karjakin 1 - 0

Yu Yangyi – Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Kilencedszer mérkőzött meg Rapport Richárd és Maxime Vachier-Lagrave. Korábbi nyolc partijukból hetet klasszikus időkontroll mellett vívták meg. 2013-ban Bielben kétszer remiztek. Egy év múlva Gibraltáron MVL nyert, ahogy 2015-ben Bielben is a kétjátszmás párharcukban sikeresebb volt. Két esztendeje Sardzsában a GP-versenyen is MVL győzött. A villám-világbajnokságon megosztoztak a ponton, a tavalyi gibraltári játszmájuk is döntetlennel ért véget.

A francia védelmű ütközetük bonyodalmakban, fordulatokban igen gazdag volt. MVL vezért áldozott, két könnyűtisztet kapott cserébe, ami reálisan nem volt elegendő. Nagymesterünk időelőnnyel is játszhatott, de egyre bizonytalanabbá vált, az összekötött szabadgyalogok mellett a nagyátlón szerepet kapott futó is egyre idegesítőbbnek tűnt, a „halálos” kötés végül MVL győzelméhez vezetett.

Korántsem volt elégedett első napi teljesítményével Magnus Carlsen. Már a nyitásban új ötletet játszott meg, Dominguez Perez korán súlyos időzavarba került. Carlsen nem játszott pontosan, de második nyerését beírhatta.

Régen hallottuk ennyire felszabadultan nyilatkozni Levon Aronjant. A kétpontos vezetését jelentő mesterhármasa mellett jó játéka is önbizalmat kölcsönözhet neki a folytatásra. Sahriyar Mamedgyarov sok apró hibát követett el, a bástyavégjátékban megbukott a vizsgán.

Harmadszor is remizett Fabiano Caruana, Ding Liren holtversenyes másodikként várhatja az újabb csatákat.

Csak árnyéka önmagának Szergej Karjakin, sima minőségelőnye volt Yu Yangyival szemben. Addig ügyetlenkedett, míg el is veszthette volna a játszmát, örülhetett a reminek.

A 3. forduló eredményei:

Maxime Vachier-Lagrave – Rapport Richárd 1 - 0

Szergej Karjakin – Yu Yangyi döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov – Levon Aronjan 0 - 1

Ding Liren – Fabiano Caruana döntetlen

Magnus Carlsen – Leinier Dominguez Perez 1 – 0

GCT Saint Louis Rapid, 2019. augusztus 10-14.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0

1.

Levon Aronjan

g

ARM

2704

*

.

.

.

1

1

1

.

.

.

6

3111

2.

Ding Liren

g

CHN

2786

.

*

1

½

.

.

.

.

.

½

4

2903

3.

Magnus Carlsen

g

NOR

2895

.

0

*

.

.

.

.

.

1

1

4

2882

4.

Fabiano Caruana

g

USA

2807

.

½

.

*

.

½

½

.

.

.

3

2785

5.

Maxime Vachier-Lagrave

g

FRA

2843

0

.

.

.

*

.

.

½

1

.

3

2761

6.

Sahriyar Mamedgyarov

g

AZE

2787

0

.

.

½

.

*

.

.

.

1

3

2768

7.

Szergej Karjakin

g

RUS

2759

0

.

.

½

.

.

*

½

.

.

2

2673

8.

Yu Yangyi

g

CHN

2775

.

.

.

.

½

.

½

*

0

.

2

2686

9.

Rapport Richárd

g

HUN

2719

.

.

0

.

0

.

.

1

*

.

2

2719

10.

Leinier Dominguez Perez

g

USA

2773

.

½

0

.

.

0

.

.

.

*

1

2620

Verőci Zsuzsa

Fotók: https://grandchesstour.org/2019-grand-chess-tour/2019-saint-louis-rapid-blitz

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Carlsen nagy csatában győzte le Mamedgyarovot, az Armageddon játszma döntött, előnye hat pontra nőtt
2021. 09. 27.

Carlsen és So 3 ponttal kezdte a döntőt, Vachier-Lagrave, Artyemijev és Giri a rájátszásban győzött
2021. 09. 26.

A Mednyij Vszadnik és a South Ural győzött a Klubcsapatok Európa-kupáján
2021. 09. 24.

Magnus Carlsen 4 pontos előnnyel kezdi a Meltwater Champions Chess Tour döntőjét
2021. 09. 24.

A Klubcsapatok Európa-kupa utolsó fordulója előtt a Mednyij Vszadnik csapata egypontos előnnyel vezet
2021. 09. 23.

A Klubcsapatok Európa-kupáján az ötödik fordulóban döntetlen lett az éllovasok rangadója
2021. 09. 22.

A német Vincent Keymer kvalifikálta magát elsőként a Challengers Chess Tour döntőjébe  
2021. 09. 22.

Négy forduló után a szentpétervári Mednyij Vszadnik és az AVE Novy Bor vezet az Európa-kupán
2021. 09. 22.

Carlsen negyedszer az Altibox Norway Chess torna győztese, Rapport nyolc fordulóig vezetve harmadik lett
2021. 09. 18.

Címvédőként az orosz válogatott győzött az Online Sakkolimpián
2021. 09. 17.

Carlsen visszavágott Karjakinnak, átvette a vezetést, Rapport az Armageddon partiban kikapott Nepomnjacsijtól
2021. 09. 17.

Carlsen 77 lépésben nyert Rapport ellen, fél pontra csökkentette hátrányát
2021. 09. 16.

Az Online Sakkolimpián a címvédő orosz válogatott és az amerikai csapat játssza a döntőt
2021. 09. 15.

Rapport szenzációs játékkal győzte le Karjakint, a virtuális világranglistán már a hatodik
2021. 09. 15.

Válogatottunk nagy csatában szenvedett kétszer minimális vereséget az orosz csapattól
2021. 09. 14.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog