Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

St. Louis-ban a villámverseny félidejében is holtversenyben vezet Nakamura és Mamedgyarov 

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

St. Louis-ban a Grand Chess Tour 2018 harmadik tornáján a villámverseny kilenc fordulója után az összetett versenyben az amerikai Hikaru Nakamura és az azerbajdzsáni Sahriyar Mamedgyarov holtversenyben vezet. Másfél pont az előnyük a világbajnoki kihívó amerikai Fabiano Caruana előtt.  A villámverseny félidejében remekelt a francia Maxime Vachier-Lagrave, a 9 partiból veretlenül 7 pontot szerzett. A  rapidversenyen a győzelem 2, a döntetlen 1 pontot ért, az 5-5 perces és lépésenként 3-3 másodperces partikban klasszikus a pontozás. Szerdán magyar idő szerint 20 órától játsszák ellenkező színelosztással a második partikat. Az összetett versenyben előálló esetleges holtversenyt rájátszás döntené el.

 

Remek csatákat, nagy elnézéseket, jelentős fordulatokat, szerencsés győzelmeket, váratlan mentéseket, az idő szorításában is félelmetes gyorsaságot láttunk a Grand Chess Tour 2018 négy versenyből álló sorozatának harmadik állomásán, az amerikai sakkozás fellegvárában, St. Louis-ban  zajló viadalon. A háromnapos rapidverseny után még nagyobb sebességre kapcsoltak a sakkvilág ászai, játszmánként 5-5 perc és 3-3 másodperc gondolkodási idővel a villámversenyen kilenc fordulóra került sor.

 

A rapidversenyen holtversenyben első helyet elért amerikai Hikaru Nakamura és az azerbajdzsáni Sahriyar Mamedgyarov a kétfordulós villámversenyt egypontos előnnyel kezdte meg.

A rajtlista a „blitz” Élő-pontszámok sorrendjében:

Hikaru Nakamura (amerikai, 2913)

Szergej Karjakin (orosz, 2898)

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2878)

Levon Aronjan (örmény, 2871)

Alekszandr Griscsuk (orosz, 2831)

Viswanathan Anand (indiai, 2812)

Wesley So (amerikai, 2800)

Sahriyar Mamedgyaro (azerbajdzsáni, 2795)

Fabiano Carana (amerikai, 2709)

Leinier Dominguer Perez (kubai, 2687)

A sötéttel játszók három győzelmével kezdődött meg a villámverseny. A rapidversenyen holtversenyben negyedikként zárt és hárompontos hátrányt begyűjtött Szergej Karjakin fontos nyeréssel kezdett, Nakamurára mért vereséget. Az amerikai rangadón a világbajnoki kihívó Fabiano Caruana könnyű győzelmet aratott Wesley So ellen. Javított pozícióján Maxime Vachier-Lagrave, az exvilágbajnok Viswanathan Anand vereségével az utolsó helyen várta a folytatást. Sahriyar Mamedgyarov remivel egyedül állt az élen.

Az első forduló eredményei:

Wesley So (amerikai, 2800) – Fabiano Caruana (amerikai, 2709)  0 - 1

Hikaru Nakamura (amerikai, 2913) – Szergej Karjakin (orosz, 2898)  0 - 1

Viswanathan Anand (indiai, 2812) – Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2878) 0 - 1

Alekszandr Griscsuk (orosz, 2831) – Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2795)  döntetlen

Leinier Dominguez Perez (kubai, 2687) – Levon Aronjan (örmény, 2871)  döntetlen

Szergej Karjakin nyeréssel folytatta, Vishy Anand újabb vereséget szenvedett. Az amerikai derbin Wesley So lépett fel támadóan, több ideje is volt, mint Hikaru Nakamurának, de a támadás vezetésébe hiba csúszott, vesztés lett a vége. Fabiano Caruana nagy kapkodásban többször is könnyen nyerhetett volna Levon Aronjan ellen, a rontás után a remiért kellett megküzdenie. Az éllovas Sahriyar Mamedgyarov örülhetett a reminek.

A 2. forduló eredményei:

Fabiano Caruana – Levon Aronjan  döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov – Leinier Dominguez Perez döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave – Alekszandr Griscsuk  döntetlen

Szergej Karjakin – Viswanathan Anand  1 - 0

Wesley So – Hikaru Nakamura  0 – 1

A holtversenyben vezető Sahriyar Mamedgyarov Caro-Kann védelme „zátonyra futott” Levon Aronjannal vívott csatájában. Három erélyes lépéssel az örmény nagymester döntő anyagi előnyt szerzett. Pontosztozkodás született az amerikai derbin, a leuveni és a párizsi tornákon oly gyengén szereplő Fabiano Caruana tartja a lépést a jól snellezőkkel. Az orosz rangadón egy fabatkát sem adtunk volna Szergej Karjakin állásáért, hátrányban volt, idővel is rosszabbul állt, Alekszandr Griscsuk oly kecsegtető esélyét azonban nem tudta kihasználni. MVL a rapidverseny hajrájában gyengélkedett, a villámversenyt jól kezdte. Első fél pontját egymással vívott partiban szerezte meg Viswanathan Anand és Wesley So.

 

A 3. forduló eredményei:

Hikaru Nakamura – Fabiano Caruana  döntetlen

Viswanathan Anand – Wesley So  döntetlen

Alekszandr Griscsuk – Szergej Karjakin  döntetlen

Leinier Dominguez Perez – Maxime Vachier-Lagrave  0 - 1

Levon Aronjan – Sahriyar Mamedgyarov  1 – 0

Az összetett verseny állása:

1.Hikaru Nakamura 13,5 pont

2-3. Fabiano Caruana és Sahriyar Mamedgyarov 13

4. Szergej Karjakin 11,5

5. Levon Aronjan 11

6. Maxime Vachier-Lagrave 10,5

7. Leinier Dominguez Perez 10

8. Wesley So 8,5

9. Alekszandr Griscsuk 7,5

10. Viswanathan Anand 6,5

 

A negyedik fordulóban érte el első győzelmét Sahriyar Mamedgyarov, a Caro-Kann védelem 3.e5-ös változatában mért vereséget Fabiano Caruanára. A többi parti döntetlennel fejeződött be. Szergej Karjakin örökös sakkal 17 lépésben remizett Leinier Dominguez Perezzel. Az éllovas Hikaru Nakamura ellen Viswanathan Anand jobban állt, de kevesebb ideje miatt nem tudott reminél többet elérni. MVL ellen Levon Aronjan berlini védelme kiállta a próbát. Wesley So nyerőesélyes pozíciót rontott remire. Nakamura és Mamedgyarov ismét holtversenyben vezetett.

A 4. forduló eredményei:

Fabiano Caruana – Sahriyar Mamedgyarov  0 - 1

Maxime Vachier-Lagrave – Levon Aronjan  döntetlen

Szergej Karjakin – Leinier Dominguez Perez  döntetlen

Wesley So – Alekszandr Griscsuk  döntetlen

Hikaru Nakamura – Viswanathan Anand döntetlen

Az ötödik körben harmadik győzelmét aratta MVL, bosszankodhatott Sahriyar Mamedgyarov, hiszen jobb állásban gyalogot nézett el. Levon Aronjan és Szergej Karjakin olasz megnyitású játszmájában mindketten esélyt szalasztottak el. Az összetett pontversenyben vezető Wesley So folytatta bukdácsolását, harmadszor kapott ki. Meglepően szolidan sakkozik Alekszandr Griscsuk, ötödik remijét könyvelte el. Viswanathan Anand és Fabiano Caruana békésen remizett az orosz huszárjátékban.

Az 5. forduló eredményei:

Viswanathan Anand – Fabiano Caruana döntetlen

Alekszandr Griscsuk – Hikaru Nakamura döntetlen

Leinier Dominguez Perez – Wesley So  1 - 0

Levon Aronjan – Szergej Karjakin döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov – Maxime Vachier-Lagrave  0 – 1

A hatodik körben ismét megcsodálhattuk MVL remek technikáját, Fabiano Caruana ellen érvényesítette futójának erejét, az összetett versenyben már a negyedik helyen állt. Hikaru Nakamura újabb győzelemmel megőrizte félpontos előnyét. Szergej Karjakin addig erőltette a döntetlen állást Sahriyar Mamedgyarov ellen, hogy a kapkodásban nagyot hibázott. Megszerezte első győzelmét Vishy Anand, a szicíliai védelmű csatában Alekszandr Griscsuk látványos tisztáldozatokkal fonalasan nyerhetett volna. Wesley So fél pontot rabolt Levon Aronjantól.

A 6. forduló eredményei:

Fabiano Caruana – Maxime Vachier-Lagrave  0 - 1

Szergej Karjakin – Sahriyar Mamedgyarov  0 - 1

Wesley So – Levon Aronjan döntetlen

Hikaru Nakamura – Leinier Dominguez Perez 1 - 0

Viswanathan Anand – Alekszandr Griscsuk  1 – 0

Az összetett verseny állása:

1.Hikaru Nakamura 15,5 pont

2. Sahriyar Mamedgyarov 15

3. Fabiano Caruana 13,5

4. Maxime Vachier-Lagrave 13

5-6. Levon Aronjan és Szergej Karjakin 12,5

7. Leinier Dominguez Perez 11,5

8. Wesley So 9,5

9-10. Viswanathan Anand és Alekszandr Griscsuk 8,5

 

A hetedik fordulóban helycsere történt az éllovasi pozícióban. Levon Aronjan visszavágott Hikaru Nakamurának a rapidversenyen elszenvedett vereségéért. Az amerikai nagymester támadása kifulladt, simán vesztésre állt, amikor felcsillant a remény a megmenekülésre, de az árván maradt huszárt nem ütötte el. Sahriyar Mamedgyarov átvette a vezetést. Maxime Vachier mesterhármassal már harmadik volt. Ne feledjük, hogy a rapidversenyt nyolcadikként zárta,  négypontos hátránnyal Nakamurával és Mamedgyarovval szemben. Gyorsan, jól, elegánsan snellezik, Szergej Karjakin másodszor kapott ki. Alekszandr Griscsuk első nyerését érte el, Fabiano Caruana időtúllépéssel vesztett.

A 7. forduló eredményei:

Alekszandr Griscsuk – Fabiano Caruana 1 - 0

Leinier Dominguez Perez – Viswanathan Anand döntetlen

Levon Aronjan – Hikaru Nakamura 1 - 0

Sahriyar Mamedgyarov – Wesley So 1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave – Szergej Karjakin 1 – 0

 

Drámai befejezést láttunk Hikaru Nakamura és Sahriyar Mamedgyarov partijában, az azerbajdzsáni nagymester esélyes pozícióban bástyát nézett el. Nakamura elnézést kért, hogy a váratlan „ajándékot” elfogadva visszavette a vezetést. Fabiano Caruana mindössze 25 lépésben kényszerítette megadásra Szergej Karjakint, az orosz nagymester sorozatban harmadik partiját vesztette el. MVL nyerőszériája megszakadt, Caruanával osztotta a harmadik helyet. Leinier Dominguez Perez sokadik kecsegtető állását rontotta el, gondolkodási idejével rosszul gazdálkodik. Békésen remizett Viswanathan Anand és Levon Aronjan.

A 8. fordulóeredményei:

Fabiano Caruana – Szergej Karjakin  1 - 0

Wesley So – Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Hikaru Nakamura – Sahriyar Mamedgyarov  1 - 0

Viswanathan Anand – Levon Aronjan döntetlen

Alekszandr Griscsuk – Leinier Dominguez Perez 1 – 0

A villámverseny első játéknapjának befejező körében Sahriyar Mamedgyarov könnyű, 20 lépéses győzelmet aratott Viswanathan Anand ellen. A nagy érdeklődéssel kísért összecsapás, Hikaru Nakamura és Maxime Vachier-Lagrave rangadó döntetlennel ért véget. Nakamura és Mamedgyarov holtversenyben vezet a második félidő előtt, a nagymesterek ellenkező színelosztással ismét megmérkőznek egymással. Fabiano Caruana izgalmas ütközetben, a másodpercekkel vívott örült versengésben nyert Leinier Dominguez Perezzel szemben, másfél pontos hátránnyal, harmadikként várhatja a folytatást. Tetszetős akcióval győzött Alekszandr Griscsuk, a vereséggel Levon Aronjan lépéshátrányba került. Szergej Karjakin időtúllépéssel vesztette el sorozatban negyedik partiját. A villámversenyen Maxime Vachier-Lagrave megőrizte veretlenségét, szenzációs a 9 partiból elért  7 pontja.

A 9. forduló eredményei:

Leinier Dominguez Perez - Fabiano Caruana 0 - 1

Levon Aronjan - Alekszandr Griscsuk 0 - 1

Sahriyar Mamedgyarov - Viswanathan Anand  1 - 0

Hikaru Nakamura – Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Wesley So – Szergej Karjakin 0 – 1

A villámverseny állása:

1.Maxime Vachier-Lagrave 7 pont

2. Alekszandr Griscsuk 5,5

3-5. Hikaru Nakamura, Sahriyar Mamedgyarov és Levon Aronjan 5

6. Fabiano Caruana 4,5

7-8. Szergej Karjakin és Viswanathan Anand 3,5

9-10. Leinier Dominguez Perez és Wesley So 3

Az összetett verseny állása:

H

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

P

1

Hikaru Nakamura (2812)

 

1  1 

1  ½ 

2  ½ 

2  0 

1  0 

2  1 

1  ½ 

2  1 

0  ½ 

17

2

Sahriyar Mamedgyarov (2782)

1  0 

 

0  1 

2  0 

1  0 

2  1 

1  ½ 

1  ½ 

2  1 

2  1 

17

3

Fabiano Caruana (2785)

1  ½ 

2  0 

 

1  0 

2  ½ 

1  1 

0  1 

2  0 

1  1 

1  ½ 

15½

4

 Maxime Vachier-Lagrave (2796)

0  ½ 

0  1 

1  1 

 

0  ½ 

1  1 

1  1 

2  ½ 

1  ½ 

2  1 

15

5

Levon Aronjan (2794)

0  1 

1  1 

0  ½ 

2  ½ 

 

1  ½ 

1  ½ 

1  0 

1  ½ 

2  ½ 

14

6

Szergej  Karjakin (2791)

1  1 

0  0 

1  0 

1  0 

1  ½ 

 

2  ½ 

1  ½ 

1  0 

1  1 

12½

7

Leinier Dominguez Perez (2754)

0  0 

1  ½ 

2  0 

1  0 

1  ½ 

0  ½ 

 

1  0 

2  1 

1  ½ 

12

8

 Alekszandr Griscsuk (2782)

1  ½ 

1  ½ 

0  1 

0  ½ 

1  1 

1  ½ 

1  1 

 

0  ½ 

1  0 

11½

9

 Wesley So (2794)

0  0 

0  0 

1  0 

1  ½ 

1  ½ 

1  1 

0  0 

2  ½ 

 

2  ½ 

11

10

 Viswanathan Anand (2771)

2  ½ 

0  0 

1  ½ 

0  0 

0  ½ 

1  0 

1  ½ 

1  1 

0  ½ 

 

 

A rapid-és villámverseny díjazása:

Helyezés

Díj

Helyezés

Díj

1.

$37,500

6.

$10,000

2.

$25,000

7.

$7,500

3.

$20,000

8.

$7,500

4.

$15,000

9.

$7,500

5.

$12,500

10.

$7,500

Versenyenként a pontozás:

Helyezés

St. Louis 6. Sinquefield Cup

Rapid és Villám
(kombinált)

1.

18/20*

13/12*

2.

15

10

3.

12

8

4.

10

7

5.

8

6

6.

6

5

7.

4

4

8.

3

3

9.

2

2

10.

1

1

 

Verőci Zsuzsa

Fotók: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Caruana 25 lépésben győzte le Sot, Dominguez Perezzel holtversenyben vezet
2023. 11. 29.

A Sinquefield Cup hatodik fordulójában So, Caruana és Dominguez Perez is győzött
2023. 11. 28.

St. Louisban Aronian aratta a második győzelmet, a címvédő Firouzja ellen nyert
2023. 11. 26.

St. Louisban az első győzelmet So aratta, a Sinquefield Cup negyedik fordulójában Rapport ellen nyert
2023. 11. 25.

A Sinquefield Cupelső harmadában 13 döntetlen született, Duda betegség miatt visszalépett
2023. 11. 24.

Yt. Louisban Caruana vezeti a 10. Sinquefield Cup Rajtlistáját, Firouzja játszik vímvédőként
2023. 11. 22.

A meglepetések Európa-bajnokságán a bolgár női és a szerb férfi válogatott lett aranyérmes
2023. 11. 21.

Férficsapatunk remek győzelmet ért el a svédek ellen, női együttesünk kikapott a románoktól
2023. 11. 20.

Kettős vereség a hetedik fordulóban, sokat hibáztak sakkozóunk
2023. 11. 19.

Női válogatunk legyőzte a szlovénokat, férficsapatunk döntetlent játszott a lengyelekkel
2023. 11. 18.

Férficsapatunk győzött Izrael ellen, női együttesünk vereséget szenvedett a grúzoktől
2023. 11. 16.

A csapat Európa-bajnokság negyedik fordulójában férfi válogatottunk győzött, női csapatunk vereséget szenvedett
2023. 11. 15.

Női válogatottunk nagyszerű sikerként 2,5-1,5-re legyőzte az ukrán csapatot
2023. 11. 14.

Női válogatottunk értékes döntetlent ért el a bolgár együttes ellen, férficsapatunk 2,5-2,5-ös vereséget szenvedett a németektől
2023. 11. 13.

A 24. csapat Európa-bajnokságon válogatottjaink a finnek elleni kettős győzelemmel rajtoltak 
2023. 11. 12.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog