Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rájátszás döntött, Aronjan és Artyemijev játssza a döntőt, Carlsen és Ding Liren a bronzmeccset

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour hetedik versenyén, a Goldmoney Asian Rapid online viadalon a döntőt a háromszoros örmény olimpiai bajnok Levon Aronja  és az orosz Vladiszlav Artyemijev játssza. Az elődöntők visszavágóin meglepetések születtek. Magnus Carlsen 2,5 – 1,5-re megnyerte Levon Aronjan elleni első párharcát, de a második meccset is vereséggel kezdte. A norvég világelső tetszetős taktikai csapást hagyott ki, Aronjan 92 lépésben győzött. Az örmény nagymester nagyot küzdött a remiért a második partiban, a harmadik ütközetben is a világbajnok elrontotta nyerőesélyes állását, 127 lépésben lett döntetlen az összecsapás. A negyedik partiban a világelső többször hibázott, Aronjan 3-1-re megnyerte a második párbajt, rájátszás döntött, Levon Aronjan mindkét játszmában megadásra kényszerítette Magnus Carlsent. A kétszeres kínai olimpiai bajnok Ding Liren az első meccsen 2,5-0,5-re győzte le Vladiszlav Artyemijevet, a második mérkőzésen a 23 éves orosz sakkozó reménytelennek tűnő helyzetből kivívta a döntőbe jutást. Döntetlenre rontotta az első játszmát, megnyerte a másodikat, nagy hibával elbukta a harmadik összecsapást. kalandos küzdelemben nyerte meg a negyedik partit, Ding Liren remit ígérő bástyavégjátékot vesztett el, jöhetett a rájátszás, amit Artyemijev 1,5-0,5-ös győzelemmel zárt! A harmadik helyért Magnus Carlsen és Ding Liren küzd meg.     

A Meltwater Champions Chess Tour Goldmoney Asian Rapid online viadalának döntőjét a háromszoros örmény olimpiai bajnok Levon Aronjan és az orosz Vladiszlav Artyemijev vívja. Levon Aronjan az elődöntőben 2,5-1,5-re elvesztette az első párharcot a világbajnok Magnus Carlsennel szemben, de a második meccsen szerencsésebb kézzel sakkozott. A norvég világelsőt hosszú évek óta nem láttuk ennyit hibázni, jó, nyert állásokat is elveszteni. Vereséggel kezdett, remivel folytatták, nagyot rontott a harmadik játszmában is, majd a negyedik játszmában is kikapott. Aronjan 3-1-es győzelme után Carlsen nem tudta rendezni megtépázott sorait, mindkét villámpartiban is vereséget szenvedett.

A világranglista harmadik Ding Liren magabiztos játékkal nyerte meg Vladiszlav Artyemijev ellen az első párharcot, de a 23 éves orosz sakkozó nem adta meg magát. A második meccsre új megnyitási repertoárral, megváltozott stratégiával készült és fordulatokban gazdag, bonyolult küzdelmekben visszavágott a kétszeres olimpiai bajnoknak. Nyerést hagyott ki az első partiban, vezetést szerzett a második ütközet megnyerésével. Közel állt ahhoz, hogy a harmadik játszmát is döntésre vigye, de az idő szorításában kapitális hibát vétett. A negyedik partiban reminek gondolt végjátékban Ding Liren hibázott. A rájátszás izgalmait Artyemijev bírta jobban. A torna kvalifikációs versenyének első és második helyezettje, az elődöntőben vertnek látszó helyzetből diadalmaskodó Levon Aronjan és Vladiszlav Artyemijev küzd meg az elsőségért, míg a két csalódott vesztes, Magnus Carlsen és Ding Lirren a bronzmeccset játssza.  

Az elődöntő első párharcainak eredményei:

Levon Aronjan (örmény, 2781) – Magnus Carlsen (norvég, 2847) 1,5 – 2,5 (1 – 0, 0 – 1, döntetlen, 0 – 1)

Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) – Ding Liren (kínai, 2799) 0,5 – 2,5 (döntetlen, 0 – 1, 0 – 1)

Magnus Carlsen rossz sorozatának folytatásaként vereséggel kezdte a második párharcot. A kvalifikációs verseny első fordulójában kikapott Alireza Firouzjától, elvesztette a második játéknap első partiját Levon Aronjannal szemben. A negyeddöntőben Wesley So ellen sikeres volt az első partikban, míg Aronjan elleni első meccsén is vesztéssel rajtolt.

A várakozásnak megfelelően spanyol megnyitással kezdődött a csatározásuk. Magnus Carlsen kezdeményezett, irányította a játékot. Levon Aronjan ellenjátékot próbált teremteni, de a 38…f5-ös kísérlete elhibázott volt. Carlsen korábban hasomló taktikai csapást sohasem hagyott kihasználatlanul, kimaradt a 39.Hxe5 lehetőség.

A esélyek kiegyenlítődtek, Carlsen ismét hibázott. Aronjan a végjátékban érvényesítette futójának erejét a világelső huszárjával szemben, királya betört a világos állásba, 92 lépésben győzött.

A maratoni játszma izgalmai az örmény nagymestert viselték meg jobban, világossal nagyot kellett küzdenie, hogy kínkeservvel kiremizze s második partit.

Nem nélkülözte a fordulatokat a harmadik összecsapásuk sem. Magnus Carlsen túljátszotta riválisát, a lebonyolítás végén gyalogelőnyös vezérvégjátékot játszhatott, amelynek a megnyerése egy jó formában levő világbajnoknak nem jelentett volna komoly kihívást. Carlsen azonban elnézte szabadgyalogját, Aronjan megszervezte védőállását, 127 lépés után lett döntetlen a játszma.

A csalódott norvég világelső 32 lépésben vesztette el a negyedik partit, Aronjan 3-1-es győzelemmel vágott vissza az első meccs elvesztéséért, ehhez Carlsen hathatós „segítséget” nyújtott.

Következett a rájátszás, két villámparti 5-5 perc gondolkodási idővel és lépésenként 3-3 másodperc bónusszal. Aronjan kezdett világossal és Carlsen a spanyol megnyitású játszmában hosszabb gondolkodás után húzott rosszat. Aronjan gyalogelőnyét a bástyavégjátékban kisebb technikai nehézségeket megoldva érvényesítette.

Magnus Carlsen az újabb vereség hatására teljesen összetört, minden hidat maga mögött felégetve próbált támadni, a látszatfenyegetéseket Aronjan hárította, a második nyeréssel a döntőbe jutott. A rövidesen amerikai színekbe igazoló Levon Aronjan a világbajnoknál kevesebbet hibázva győzött. Magnus Carlsen az eddig lejátszott 31 rapid partiból nyolcat vesztett el!

A világranglista harmadik Ding Lirent az első párharcban elért 2,5-0,5-ös győzelme talán túlzottan is magabiztossá tette, Vladiszlav Artyemijev azonban nem adta meg magát. Már a második meccs első játszmájában alaposan ráijesztett a kétszeres olimpiai bajnokra, aki végül 85 lépésben kiharcolta a döntetlent.

A 23 éves orosz nagymestert az elpuskázott lehetőség nem törte le, szívós munkával 76 lépésben megnyerte a második összecsapást. A bástyavégjátékban volt egy kis dráma, Artyemijev nyerő helyett remihez vezető folytatást játszott meg, ezt Ding Lren nem használta ki. Artyemijev a vezér a bástya elleni végjátékot jó technikával nyerte me

Nehéz jelzőket találni a harmadik partiban történtekre, mindketten sokat hibáztak, Artyemijev az idő szorításában nyerő helyett vesztőt húzott, Ding Liren kiegyenlített.

A negyedik ütközetben Artyemijev mindent egy lapra tett fel, támadásba lendült, a kínai nagymester nem védekezett a legjobban. A viharok elcsitultak, Artyemijev gyalogelőnyös végjátékot játszhatott, ami döntetlent ígért. Ding Liren elvétette a remit adó folytatást, Artyemijev szabadgyalogja a meccs megnyerését, a rájátszás kiharcolását jelentette.

Ding Liren arcán fedezhettünk fel némi kétségbeesést, Artyemijev az esélyt megteremtve sakkozhatott és nagy meglepetésre a 23 éves orosz nagymester jutott a fináléba, a kínai olimpiai bajnok a „pótvizsgán” Carlsenhez hasonlóan elbukott.  

Az elődöntő második párharcainak eredményei:

Magnus Carlsen (norvég, 2847) Levon Aronjan (örmény, 2781) 1 – 3, 0 - 2

Magnus Carlsen – Levon Aronjan 0 - 1

Levon Aronjan – Magnus Carlsen  döntetlen

Magnus Carlsen – Levon Aronjan döntetlen

Levon Aronjan – Magnus Carlsen  1 – 0

Rájátszás:

Levon Aronjan – Magnus Carlsen 2 - 0

Levon Aronjan – Magnus Carlsen 1 - 0

Magnus Carlsen – Levon Aronjan 0 - 1

Ding Liren (kínai, 2799)Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) 1,5 – 2,5, 0,5 – 1,5

Ding Liren – Vladiszlav Artyemijev döntetlen

Vladiszlav Artyemijev – Ding Liren 1 - 0

Ding Liren – Vladiszlav Artyemijev  1 - 0

Vladiszlav Artyemijev – Ding Liren 1 - 0

Rájátszás:

Ding Liren – Vladiszlav Artyemijev 0,5 – 1,5

Ding Liren – Vladiszlav Artyemijev döntetlen

Vladiszlav Artyemijev – Ding Liren 1 – 0

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

A Norway Chess 2024 viadalon Nakamura játszik címvédőként, Carlsen vezeti a rajtlistát 
2024. 05. 26.

A Tuxera Aquaprofit NSK tizenhatodik, sorozatban tizenötödik bajnoki címét ünnepli
2024. 05. 14.

Varsóban Magernus Carlsen győzött a GCT Superbet rapid és villámversenyen
2024. 05. 13.

Wei Yi újabb ötös nyerősorozatával két és fél ponttal előzi meg a világelső Magnus Carlsent
2024. 05. 12.

Varsóban Wei Yi nyerte meg a rapid tornát,  a villámversennyel folytatdik a Grand Chess Tour 2024 első viadala 
2024. 05. 11.

A Superbet Poland viadalon hat forduló után Carlsen és Wei Yi tversenyben vezet
2024. 05. 10.

Varsóban a Superbet rapidverseny első játéknapja után a román Sevcsenko mesterhármassal áll az élen 
2024. 05. 09.

Varsóban szerdán kezdődik a Grand Chess Tour 2024 első versenye, Carlsen címvédőként játszik
2024. 05. 07.

A 17 éves indiai világbajnoki kihívó, Gukesh D hatodik az új világranglistán
2024. 05. 02.

Az azerbajdzsáni Ulvijja Fatalijeva az új Európa-bajnok, egypontos előnnyel győzött
2024. 04. 30.

Rodoszon félidejéhez érkezett a női Európa-bajnokság
2024. 04. 25.

A 17 éves indiai Gukesh és a kínai Tan Zhongyi a világbajnok-jelölti döntők győztesei
2024. 04. 22.

Az utolsó forduló dönt, a 17 éves indiai Gukesh félpontos előnnyel vezet. Nakamurával sötéttel mérkőzik meg
2024. 04. 21.

Gukesh, Nakamura és Nepomnjacsij holtversenyben az élen, Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 19.

Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontoe előnnyel vezet
2024. 04. 18.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog