Help Sales ÁSZF

Nagy izgalmak, kihagyott esélyek a második játéknapon, Caruana és Aronjan vezet hat-játszma után

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Clutch Chess International online viadalon a negyeddöntőben újabb két párharcra került sor. Az amerikai derbin Fabiano Caruana vereséggel kezdte Leinier Dominguez Perez elleni mérkőzését, majd a harmadik játszmában ellenfele súlyos elnézésének köszönhetően kiegyenlített, nyeréssel folytatta és megnyerte az ötödik „clutch” partit, 5,5 – 2,5-ös vezetéssel várhatja a szerdai hat játszmát. Az örmény Levon Aronjan és az orosz Alekszandr Griscsuk küzdelme bővelkedett a kihagyott lehetőségekben, elpuskázott esélyekben, zseniális megoldásokban. A vereséggel rajtoló Aronjan végül 5-3-as vezetést szerzett köszönhetően a 2 pontot érő „clutch” játszma megnyerésének. A mai játéknapon a világbajnok Magnus Carlsen és az amerikai Jeffery Xiong, az amerikai Wesley So és a francia Maxime Vachier-Lagrave mérkőzések befejező hat partiját játsszák le. Az izgalmakat fokozhatja, hogy a 11. és a 12. játszmában elért győzelem 3 pontot ér!

 

A Saint Louis  Chess Club szervezésében zajló Clutch Chess International „Champions Showdown” kieséses rendszerű viadal negyeddöntőjében újabb két mérkőzés hat-hat partiját játszották le. A remek díjazású tornán különleges a pontozás. A 12 játszmás páros mérkőzéseken az első négy és a 7-10. játszmákban a győzelem 1-1 pontot ér, a döntetlen felet. Az ötödik és a hatodik partiban elért siker két pontot jelent és egyet a döntetlen. A 11. és a 12. játszma megnyerése hárommal fizet és másfél a remi.

A díjazás is különleges. A győztes 50 ezer dollárt nyer, a döntő vesztese 35, az elődöntősök 25, az első körben búcsúzok 15 ezret kapnak. A győzelmeket még külön is díjazzák az ötödik és a hatodik játszmában 2 ezer, a 11. és a 12.  játszmában elért nyerés 3 ezret ér. Ha az ötödik, a hatodik és a tizenegyedik partiban nem születik döntés, akkor a tizenkettedik játszmában megszerzett győzelmet 10 ezerrel jutalmazzák! A teljes díjalap 265 ezer dollár!

Az első játéknapon az amerikai Jeffery Xiong az ötödik játszma magnyerésével tette szorossá a világbajnok Magnus Carlsen elleni mérkőzését, a norvég világelső mesterhármassal kezdett, de csak 4,5 – 3,5-ös vezetéssel zárta a félidőt. Az amerikai Wesley So a clutch partiban elért győzelmének köszönhetően 5,5 – 2,5-ös állással várhatja a francia Maxime Vachier-Lagrave elleni mérkőzésének folytatását.

A második játéknapon az amerikai házirangadón Fabiano Caruana az ötödik játszma megnyerésével növelte három pontra az előnyét Leinier Dominguez  Perezzel szemben. Hihetetlen fordulatok, rendkívüli izgalmak után Levon Aronjan örülhetett.

Az amerikai derbit  Leinier Dominguez Perez tetszetős győzelemmel kezdte, kettős gyalogáldozattal ragadta meg a kezdeményezést a Caro-Kann védelem útvesztőiben kissé járatlannak tűnő Fabiano Caruana ellen. Dominguez válogathatott a nyerések között.

A második játszmában megkezdték a Nimzoindiai védelemben elméleti párbajukat. Caruana kis előnyt ért el, a küzdelmük bástya és futó a bástya elleni végjátékban 95 lépésben lett döntetlen.

 

42...Bxe5+ 43.Kfe Bxe2+! 44.Kxe2 Fg4+ 45.Kd2 Fxd1 és világos feladta

A harmadik összecsapás óriási változást hozott. Egyenlő esélyű végjátékban Dominguez Perez fatális hibát követett el, Caruana kiskombinációval kiegyenlített.

A vereség „megfogta” az egykori kubai sakkozót, gyengén játszva került egyre nagyobb hátrányba. Gyalogszerkezeti gyengeségeit a világranglista második Caruana tökéletesen használta ki, vezetést szerzett.

A párharcokat a jól összeszokott trió, Jennifer Shahade, Yasser Seirawan és Maurice Ashley kommentálja, egyik ámulatból a másikba estek a fordulatokban gazdag játszmákat kísérve. Megoszlott a véleményük, hogy az előnyt szerzett Fabiano Caruana sötéttel a jól fizető clutch partiban milyen megnyitást választ, meglepődtek a Caro-Kann védelmen. Caruana tért el az első partiban látott változattól, a vereségektől meggyötört Dominguez Perez 35 lépés után már kapitulációra kényszerült. Caruana előnyét 3 pontra növelte.

 

A hatodik összecsapás örökös sakkos döntetlennel fejeződött be. Fabiano Caruana visszafogottan örült hárompontos előnyének. Dominguez Perez sikertelenségét részben rutintalanságával magyarázta, az online versenyzés számára újszerű feladat, de próbál javítani a második félidőben.

Levon Aronjan és Alekszandr Griscsuk küzdelme minden képzeletet felülmúlt. Mindketten sokat hibáztak, az orosz nagymester elsősorban magát okolhatja, hogy hátrányba került. Állandó időzavarai károsan befolyásolták teljesítményét, a játszmák befejező szakaszában legtöbbször a lépésenként kapott 5-5 másodpercekből élt.

A háromszoros örmény olimpiai bajnok számára rosszul indult a mérkőzés. Gondos felkészülésének eredményeként egyre nagyobb előnybe került, de váratlanul elvesztette a fonalat, Griscsuk minőségáldozattal végül megnyerte az oly reménytelennek tűnő partit.

Kevés hiányzott ahhoz, hogy növelje előnyét. Zseniális bástyaáldozata után Aronjan királya körül viharfelhők gyülekeztek. Az orosz nagymester sokáig tépelődött, hogy melyik huszárlépéssel fokozza támadásának erejét, a gyengébbet választotta, Aronjan nagy nehézségek után kiharcolta a döntetlent.

 

A kimaradt esély rányomta bélyegét a harmadik játszmára. Aronjan egyszerűbb eszközökkel növelhette volna előnyét, az örmény sakkozó minőséget áldozott. Griscsuk a kapkodásban többször is hibázott, királya matthálóba került.

Alekszandr Griscsuk a negyedik ütközetben kecsegtető esélyű állást tékozolt el, következtek a „clutch” partik. Két bástyavégjáték, amelyeket a késői órában is oly sokan követtek a világhálón.

Az ötödik játszmában Levon Aronjan kiskombinációval gyalogot nyert, Alekszandr Griscsuk elmulasztotta a helyes védekezést. Az örmény nagymester túl korán szöktette szabadgyalogját, a végjáték döntetlent ígért, amikor Griscsuk a 74. lépésben végzetes királylépést húzott. A büntetés azonban elmaradt, Aronjan a nyerést adó motívumot nem vette észre.

Alig fújták ki magukat a nagymesterek, ismét a számítógépeik elé ülhettek. A hatodik játszma izgalmai döbbenetesek voltak. Alekszandr Griscsuk kezdeményezett, kissé kedvezőbben állt, amikor az idő múlásával egyre kevésbé tudta objektíven értékelni az állást. Levon Aronjan bástyája életre kelt, világos vezérszárnyi gyengeségei támadhatóak. Szabadgyalogok versenyfutása, elpuskázott nyerés, kimaradt döntetlenre mentési esély, újabb pontatlanságok mindkét oldalon. Aronjan némi bizonytalankodás után megnyerte a vezér a bástya elleni végjátékot, a 133. lépésben bemattolta Griscsukot és kétpontos vezetést szerzett.

A negyeddöntő második játéknapjának eredményei:

Leinier Dominguez Perez (amerikai, 2786) – Fabiano Caruana (amerikai, 2773) 2,5 – 5,5

Leinier Dominguez Perez – Fabiano Caruana 1 – 0 (Caro-Kann védelem, 49)

Fabiano Caruana – Leinier Dominguez Perez döntetlen (Nimzoindiai védelem, 95)

Leinier Dominguez Perez – Fabiano Caruana 0 – 1 (Spanyol megnyitás, 45)

Fabiano Caruana – Leinier Dominguez Perez 1 – 0 (Nimzoindiai védelem, 43)

Leinier Dominguez Perez – Fabiano Caruana  0 – 1 (Caro-Kann védelem, 35)

Fabiano Caruana – Leinier Dominguez Perez döntetlen (Nimzoindiai védelem, 44)

Levon Aronjan (örmény, 2778) – Alekszandr Griscsuk (orosz, 2784) 5 - 3

Levon Aronjan – Alekszandr Griscsuk  0 – 1 (Semi-Tarrasch védelem, 73)

Alekszandr Griscsuk – Levon Aronjan döntetlen (Nimzoindiai védelem, 59)

Levon Aronjan – Alekszandr Griscsuk  1 – 0 (Félszláv védelem, 43)

Alekszandr Griscsuk – Levon Aronjan döntetlen (Katalán megnyitás, 58)

Levon Aronjan – Alekszandr Griscsuk  döntetlen (Félszláv védelem, 82)

Alekszandr Griscsuk – Levon Aronjan 0 – 1 (Spanyol megnyitás, 133)

Verőci Zsuzsa

Fotók: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Női válogatottunk bravúros szerepléssel ezüstérmes a Mitropa Kupán
2021. 05. 12.

Női válogatottunk a horvátok elleni döntetlennel is megőrizte második helyét
2021. 05. 11.

Megszakadt női válogatottunk nyerőszériája, a svájciak elleni 2-2-vel is második a csapatunk
2021. 05. 10.

Női válogatottunk ötödször is győzött, férficsapatunk negyedszer kapott ki
2021. 05. 09.

Női válogatottunk negyedik győzelmével egy pontra megközelítette az élen álló olasz csapatot
2021. 05. 08.

Női válogatottunk sorozatban harmadszor győzött, férficsapatunk másodszor szenvedett vereséget
2021. 05. 07.

Női válogatottunk 4-0-ra győzött, férficsapatunk négy döntetlent ért el az osztrákok ellen
2021. 05. 06.

A Mitropa Kupán a második meccsén női válogatottunk győzött,  férficsapatunk  vereséget szenvedett 
2021. 05. 06.

Férficsapatunk győzelemmel, női együttesünk vereséggel kezdte a Mitropa Kupát
2021. 05. 05.

Magnus Carlsen a New in Chess Classic online rapid viadal győztese
2021. 05. 03.

A New in Chess Classic döntőjének első párharcában Carlsen 3-1-re legyőzte Nakamurát
2021. 05. 02.

A világranglista negyedik Jan Nepomnjacsij a világbajnok Magnus Carlsen kihívója
2021. 05. 01.

Magnus Carlsen és Hikaru Nakamura játssza a New in Chess Classic viadal döntőjét
2021. 05. 01.

Döntetlen Carlsen és Aronjan első párharca, Nakamura 3-1-re legyőzte Mamedgyarovot
2021. 04. 30.

A New in Chess Classic elődöntőjében Carlsen és Aronjan, Mamedgyarov és Nakamura csatázik 
2021. 04. 29.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog