Help Sales ÁSZF

Magnus Carlsen harmadik mérkőzését is megnyerte, öt pont az előnye Wesley So előtt

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Maltwater Champions Chess Tour döntőjének harmadik fordulójában a világbajnok Magnus Carlsen harmadik győzelmét aratta, a francia Maxime Vachier-Lagrave elleni mérkőzésén sikerétaz első villámparti megnyerésével érte el. Carlsen győzelemmel kezdte a párharcot, de MVL a harmadik partiban visszavágott a norvég világelsőnek, a villámpartikban már nem volt esélye. Magnus Carlsen 5 pontos előnnyel vezet Wesley So előtt, az amerikai nagymester 2,5-1,5-re győzte le az orosz Vladiszlav Artyemijevet. Az amerikai Hikaru Nakamura 3-1-re nyert az örmény Levon Aronjannal szemben. A játéknap legizgalmasabb párbaját a lengyel Jan-Krzysztof Duda és az azerbajdzsáni Sahriyar Mamedgyarov vívta, a fordulatokban oly gazdag csatát végül Duda a rájátszásban nyerte meg. Harmadik vereségét szenvedte el az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabov is, a holland Anish Giri alaposan megszenvedett a győzelemért, a negyedik partiban egyenlített ki, majd a rájátszás második játszmájában bástyáját is elnézte, de övé lett a 2 pont.

 

A döntő harmadik játéknapjának párosítása különösen remek párharcokat ígért. Érdemes egy pillantást vetni, hogy a nagymesterek egymás elleni mérlege miként alakult az MCCT sorozaton. A szabadkártyás Maxime Vachier-Lagrave jól kezdte a viadalt, Weale So-nak nyernie kellett, hogy lépést tartson Magnus Carlsennel. A rövidesen az amerikai válogatottban együtt szereplő Levon Aronjan és Hikaru Nakamura párharcát is érdeklődéssel várhattuk. A kettős vereséggel kezdő azerbajdzsáni duó, Tejmur Radzsabov és Sahriyar Mamedgyarov javításban reménykedett.

 

Magnus Carlsen a második fordulóbeli botladozása után Maxime Vachier-Lagrave elleni párharcát világossal elért könnyű győzelemmel kezdte. A világbajnok tisztjei egyre fenyegetőbb pozíciókat foglaltak el, MVL 26 lépés után már feladásra kényszerült.

 

A norvég világelső esélyei a második partian is kedvezőbbek voltak, de váratlanul az egyenlő álláshoz vezető lebonyolítást választotta.

A harmadik összecsapásban MVL gondoskodott egy kis meglepetésről, Carlsen a szokatlan állással nem tudott megbirkózni. A francia sakkozó előnyösebb végjátékot játszhatott. A világbajnok könnyen megadta magát, a gyalogvégjátékot simán elvesztette. A negyedik játszmában erőiket már a rájátszásra tartogatták.

 

A mérkőzés után Magnus Carlsen elégedett volt a villámpartikban mutatott játékával, az eredménnyel. MVL a kritikus állásban rossz tervet választott, Magnus Carlsen gyorsabb nyerést is kihagyott. A befejező ütközetben az egyenlő végjátékban nem tudta feltörni a világbajnok védelmi vonalát, első meccsét vesztette el, a mezőnyben már csak a világbajnok nyerte meg eddigi valamennyi találkozóját, 5 pont az előnye Wesley So előtt.

Az amerikai nagymester küzdelmes mérkőzésen győzte le Vladiszlav Artyemijevet. A nyitányon egy érdekes szicíliai védelmű ütközetet láttunk, lépésismétléses remi lett 61 lépésben.

Jóval békésebb volt a második játszma, majd felpörögtek az események. A Caro-Kann védelmű partiban mindketten pontatlankodtak, lehetőségeket szalasztottak el. A csatazaj elcsitult, Wesley So gyalogelőnyös vezárvégjátékot játszhatott, amit 88 lépésben megnyert. A 23 éves orosz nagymester mindent megpróbált a negyedik játszmában, kockáztatott, So hárította a látszatfenyegetésket, megelégedett a 2,5-1,5-ös győzelemmel.

 

Kisebb meglepetés Hikaru Nakamura 3-1-es győzelme a pontversenyben a harmadik helyen álló Levon Aronjan ellen. Az olimpiai bajnokok rangadóját Aronjan világossal elszenvedett vereséggel kezdte, a 14.Hd2 könnyelmű lépésével taktikai csapást nézett el.

Döntetlennel folytatták, majd a harmadik partiban Levon Aronjan kedvező végjátékot játszhatott, Hikaru Nakamura megküzdött a remiért. Nakamura jövőbeli csapattársának nem kegyelmezett a negyedik ütközetben.

A legtöbb fordulatot Jan-Krzysztof Duda és Sahriyar Mamedgyarov párbajában láttuk. A nyíltsisakos csatákban a taktikai adok-kapok mellett elpuskázott lehetőségek egész sorát láttuk.

Az első játszma bonyodalmaiban Duda hajója léket kaphatott volna, Mamedgyarov hibázott.

A második ütközetben az azerbajdzsáni nagymester sokáig remek stílusban játszott, válogathatott a nyerések között, az idő szorításában rontott, csak 61 lépésben nyert, kiegyenlített.

A harmadik játszmát nehéz szavakkal leírni, erre mondják, hogy látni kell. Volt minden amiért szeretjük ezt a játékot, mindketten nyerhettek volna, pontosztozkodás lett a vége. A nagy csata után békés döntetlen született, igaz 81 lépésben egyeztek meg.

A rájátszást  a harmadik Grünfeld védelmű parti döntötte el, Az első villámpartiban pokoli izgalmakat követően a szerencsésebb Jan-Krzystof Duda győzött.  

Tejmur Radzsabov nyolc rapid partiban elért döntetlen után Anish Girivel szemben győzelemmel kezdte a párharcot, két döntetlennel őrizte előnyét, de a negyedik játszmát elbukta. Harmadszor is „pótvizsgára” kényszerült, ahol harmadszor is megbukott. Ellenállás nélkül vesztette el az első villámpartit, a másodikban is rosszul állt, rámosolygott a szerencse, de Giri váratlan elnézését nem tudta kihasználni.

 

A 3. forduló eredményei:

Magnus Carlsen (norvég, 2855) – Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2763) 2 – 1 (3,5 – 2,5)

Magnus Carlsen – Maxime Vachier-Lagrave  1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave - Magnus Carlsen   döntetlen

Magnus Carlsen – Maxime Vachier-Lagrave  0 - 1

Maxime Vachier-Lagrave - Magnus Carlsen   döntetlen

Rájátszás:

Magnus Carlsen – Maxime Vachier-Lagrave 1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave – Magnus Carlsen

Wesley So (amerikai, 2778) – Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2699)  3 – 0 (2,5 – 1,5)

Wesley So – Vladiszlav Artyemijev döntetlen

Vladiszlav Artyemijev - Wesley So  döntetlen

Wesley So – Vladiszlav Artyemijev  1 - 0

Vladiszlav Artyemijev - Wesley So   döntetlen

Levon Aronjan (örmény, 2782) – Hikaru Nakamura (amerikai, 2736) 0 – 3 (1 – 3)

Levon Aronjan – Hikaru Nakamura  0 - 1

Hikaru Nakamura - Levon Aronjan  döntetlen

Levon Aronjan – Hikaru Nakamura  döntetlen

Hikaru Nakamura - Levon Aronjan  1 - 0

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2756) – Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2762) 2 – 1 (3,5 – 2,5)

Jan-Krzysztof Duda – Sahriyar Mamedgyarov  1 - 0

Sahriyar Mamedgyarov - Jan-Krzysztof Duda    1 - 0

Jan-Krzysztof Duda – Sahriyar Mamedgyarov   döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov - Jan-Krzysztof Duda   döntetlen

Rájátszás:

Jan-Krzysztof Duda – Sahriyar Mamedgyarov  1 - 0

Sahriyar Mamedgyarov – Jan-Krzysztof Duda  döntetlen

Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2763) – Anish Giri (holland, 2777) 1 – 2 (2,5 – 3,5)

Tejmur Radzsabov – Anish Giri  1 - 0

Anish Giri -Tejmur Radzsabov  döntetlen

Tejmur Radzsabov – Anish Giri  döntetlen

Anish Giri -Tejmur Radzsabov  1 – 0

Rájátszás:

Anish Giri – Tejmur Radzsabov  1 - 0

Tejmur Radzsabov – Anish Giri   döntetlen

 

A 4. forduló párosítása:

Tejmir Radzsabov – Jan-Krzysztof Duda

Anish Giri – Levon Aronjan

Hikaru Nakamura . Wesley So

Vladiszlav Artyemijev – Magnus Carlsen

Maxime Vachier-Lagrave – Sahryar Mamedgyarov

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Wesley So harmadszor, Carissa Yip először győzött az amerikai bajnokságon
2021. 10. 20.

Caruana, So és Sevian rapid rájátszása dönti el az amerikai bajnoki cím sorsát
2021. 10. 19.

Az amerikai bajnokságon az utolsó forduló dönt, Caruana, So és Sevian holtversenyben vezet
2021. 10. 18.

Carauana újabb győzelmével fél pontra megközelítette az élen álló triót
2021. 10. 17.

A nyolcadik fordulóban hat döntetlen született, az élen álló triónak fél pont az előnye
2021. 10. 15.

Hármas holtverseny az élen, Caruna 90 lépésben nyert Robson ellen
2021. 10. 14.

Újabb meglepetés az amerikai bajnokságon, a 21 éves Sevian is legyőzte Caruanát, 
2021. 10. 13.

Az amerikai bajnokság ötödik fordulójában Naroditsky sötéttel győzte le Caruanát
2021. 10. 12.

A címvédő Tungsram ANSK 9-3-ra győzött a Szuperliga első fordulójában az ASE Paks ellen
2021. 10. 11.

So 28. születésnapján remizett Caruanával, nagy esélyt szalasztott el
2021. 10. 10.

Az amerikai bajnokságon Caruana vezeti a rajtlistát, So játszik címvédőként
2021. 10. 08.

Az orosz válogatott hyőzött a női csapat-világbajnokságon, a döntőben India ellen nyert
2021. 10. 07.

Radzsabov és Aronjan remekül hajrázott, Carlsen mögött ők lettek az érmesek
2021. 10. 05.

Aronjan 3-1-re legyőzte Carlsent, Radzsabov sorozatban ötödik párharcát nyerte meg
2021. 10. 04.

Két fordulóval a befejezés előtt Magnus Carlsent már a Meltwater Champions Chess Tour győzteseként ünnepelték
2021. 10. 03.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog