Help Sales ÁSZF

Magnus Carlsen 4 pontos előnnyel kezdi a Meltwater Champions Chess Tour döntőjét

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

Oslóban szombaton kezdődik a Meltwater Champions Chess Tour online rapid  tíz résztvevős, körmérkőzéses döntője. Tíz hónap alatt kilenc versenyt rendeztek meg, több mint ezer játszma döntötte el, hogy kik játszhatnak a 300 ezer dolláros díjalappal szervezett fináléban, a győztes 100 ezer dollárt nyer. A rajtlistát a három versenyen első helyezést elért, az összetett pontversenyben is az élen végzett világbajnok Magnus Carlsen vezeti. A tornát 16,5 ponttal kezdi, Wesley So 12,5, Levon Aronjan 8 ponttal rajtol. Parádés a szereposztás, a jogosult résztvevők közül az orosz világbajnoki kihívó Jan Nepomnjacsij nem játszik. Négyjátszmás párharcokra kerül sor, 2-2 esetén rájátszás dönt, két villámparti, szükség szerint az Armageddon játszma. A „pótvizsga” nélküli győzelem 3 pontot ér, rájátszásnál a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap. A küzdelmek 17 órakor kezdődnek, játszmánként 15-15 perc a gondolkodási idő lépésenként 10-10 másodperc bónusszal.

A Meltwater Champions Chess Tour döntőjében a világbajnok Magnus Carlsen hazai pályán veszi fel a küzdelmet riválisaival, a világbajnoki döntő előtt utolsó versenyét játssza. Kilenc verseny után az összetett pontverseny első nyolc helyezettjéből heten a rajtnál, a világbajnoki kihívó Jan Nepomnjacsij nem vállalta a tornát, hárman kaptak szabadkártyát. Parádés a mezőny, kimagasló a finálé díjazása, 300 ezer dolláron osztoznak a sakkvilág ászai, a győztes 100 ezer dollárt nyer.

A körmérkőzéses viadalon négyjátszmás párharcokra kerül sor, 2-2-nél rájátszás dönt. Három pontot ér a meccs megnyerése, rájátszás esetén a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap. Az összetett pontverseny és a helyezések alapján állapították meg a kezdő pontszámokat, Magnus Carlsen négy ponttal előzi meg Wesley So-t, az amerikai nagymester 4,5-tel az örmény Levon Aronjant.

A Meltwater Champions Chess Tour döntőjének résztvevői:

Magnus Carlsen (norvég, 2855)

Levon Aronjan (örmény, 2782)

Wesley So (amerikai, 2778)

Anish Giri (holland, 2777)

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2763)

Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2763)

Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2762)

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2756)

Hikaru Nakamura (amerikai, 2736)

Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2699)

Az összetett pontverseny után kapott pontok utáni állás:

Az első forduló párosítása:

Magnus Carlsen – Jan-Krzysztof Duda

Wesley So – Sahriyar Mamedgyarov

Levon Aronjan – Maxime Vachier-Lagrave

Tejmur Radzsabov – Vladiszlav Artyemijev

Anish Giri – Hikaru Nakamura

A CCT döntőt Magnus Carlsen az első helyről kezdi.  A világbajnok nyolc versenyen játszott. A norvég világelső az első négy tornán csak két ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett. A nyitányon, a Skilling Open, majd a harmadik versenyen, az Opera Euro viadalon a döntőben Wesley So-tól szenvedett vereséget, a negyediken, a Magnus Carlsen Invitational viadalon Wesley So-val a harmadik helyért mérkőzött meg és nyert. Az Airthings Masters negyeddöntőjében kikapott az orosz Daniil Dubovtól!

Megtört a jég az ötödik fellépésén, a New in Chess Classic döntőjében az amerikai Hikaru Nakamurát győzte le. A világbajnok érthetően nagyon boldogan értékelte sikerét, hiszen hat egymást követő hat tornán nem ünnepelték őt győztesként, a norvég világelsőnek legjobban a Tata Steel Masters tornán elért hatodik helye fájhatott.

Magnus Carlsent hihetetlen csata után az FTX Crypto Cup viadalon is győztesként köszönthették, Wesley So elleni döntőjében az Armageddon játszma döntött. A Goldmoney Asian Rapid tornán bronzérmes lett, az elődöntőben az örmény Levon Aronjantól szenvedett vereséget, a harmadik helyért lejátszott meccsen a kínai Ding Liren ellen nyert.

A Világkupát választotta a Chessable Masters helyett, az elődöntőben kikapott a lengyel Jan-Krzysztof Dudától. A befejező viadalon, az Aimchess US Rapid döntőjében az orosz Vladiszlav Artyemijevet győzte le.

Magnus Carlsen a nyolc versenyen 184 ezer 580 dollárt kasszírozott, 76 játszmát nyert meg, 48-szor feladásra kényszerült a 151 döntetlen mellett. Wesley So-val ötvennégyszer mérkőzött meg! Magnus Carlsen az összetett pontverseny első helyezése után kapott pontszámmal 4,5 ponttal előzi meg Wesley So-t.

Az összetett pontverseny második helyezettje, Wesley So is három tornán diadalmaskodott. A Skilling Open és az Opera Euro viadalokon elért elsősége mellett a nyolcadik versenyen, a Chessable Masters tornán is győztes lett. Hét versenyen játszott, csak 63 ezer 645 dollárt nyert, 43 játszmában győzött, harmincat vesztett el 105 döntetlen mellett.

A döntő doyenje a 38 éves háromszoros örmény olimpiai bajnok Levon Aronjan. A világranglista ötödik helyezettje valamennyi tornán játszott, a Goldmoney Asian Rapid viadal döntőjében Vladiszlav Artyemijevet győzte le. Az Airthings Masters fináléjában az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabovtól kapott ki. Harmadik volt az Aimchess US Rapid tornán, negyedik a New in Chess Classic és a Chessable Masters versenyen. 81 játszmát nyert meg, 128 döntetlen mellett 53-szor kényszerült feladásra, 118 ezer 323 dollárt sakkozott össze. A nagyszerű taktikus, kitűnő stratéga Magnus Carlsennel 40 partiban is összemérte erejét.

Tejmur Radzsabovnak jól kamatozott az Airthings Masters megnyerése, a többi eredményétől függetlenül már döntős lett. Hat versenyén 36 győzelmet ért el, óvatos stílusa miatt 115 döntetlen mellett 24-szer vesztett. Az Opera Euro viadalon harmadik volt, az FTX Crypto tornán negyedik, 103 ezer 968 dollárt nyert.

A holland Anish Giri a Magnus Carlsen Invitational döntőjében Jan Nepomnjacsij ellen nyert, s ezzel már kiharcolta a döntőben való szereplés jogát. További öt versenyén nem tudott dobogós helyen végezni. 35 győzelem, 23 vereség és 101 döntetlen a mérlege és 96 ezer 145 dollár.

A döntő legfiatalabb résztvevője a 23 éves orosz Vladiszlav Artyemijev. Nagy bravúr, hogy három versenyen elért sikereivel játszhat a fináléban. A Goldmoney Asian Rapid és az Aimchess US Rapid tornákon döntős volt, Levon Aronjan és Magnus Carlsen volt a legyőzője, a Chessable Masters viadalon a harmadik helyet szerezte meg, 38 ezer ötszáz dollárvolt a jutalma, 40 partit nyert, 22-szer vesztett 56 döntetlen mellett.

Az összetett pontversenyben a hetedik helyen végzett az amerikai Hikaru Nakamura. Hét tornán vett részt, a New in Chess Classic viadalon a döntőben szenvedett vereséget Magnus Carlsentől. Sokáig vezette a blitz világranglistát, gyorsasága döbbenetes. 43 győzelem, 30 vereség és 105 döntetlen a mérlege, 63 ezer 645 dollár a díja.

Szabadkártyával játszhat a francia Maxime Vachier-Lagrave, hat versenyéből egyszer volt dobogós, az Airthings Masters harmadik helyét szerezte meg, az Opera Euro tornán negyedikként végzett. Meglepő, hogy mínuszos az eredménye, 37 győzelem és 84 döntetlen mellett 40 játszmában kapott ki. A világbajnok-jelölti döntő ezüstérmese 62 ezer 545 dollárt kasszírozott.

A Világkupa győztese, a lengyel Jan-Krzysztof Duda is szabadkártyát kapott. A CCT sorozaton a vártnál jóval gyengébben szerepelt, öt versenyéből kétszer a negyeddöntőbe sem jutott be. Csak 20 ezer dollár volt a díja, 23 győzelem, 34 vereség, 38 döntetlen a mérlege.

Az azerbajdzsáni Sahriyar Mamedgyarov is élvezhette a szurkolók bizalmát, a 2013-as rapid világbajnokot is beszavazták a döntőbe. Öt versenyéből kétszer nullázott, a New in Chess Classic viadalon harmadik volt. 37 győzelme, 46 döntetlene mellett 29-szer kényszerült feladásra, 30 ezer 323 dollárt ért az eredménye.

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Wesley So harmadszor, Carissa Yip először győzött az amerikai bajnokságon
2021. 10. 20.

Caruana, So és Sevian rapid rájátszása dönti el az amerikai bajnoki cím sorsát
2021. 10. 19.

Az amerikai bajnokságon az utolsó forduló dönt, Caruana, So és Sevian holtversenyben vezet
2021. 10. 18.

Carauana újabb győzelmével fél pontra megközelítette az élen álló triót
2021. 10. 17.

A nyolcadik fordulóban hat döntetlen született, az élen álló triónak fél pont az előnye
2021. 10. 15.

Hármas holtverseny az élen, Caruna 90 lépésben nyert Robson ellen
2021. 10. 14.

Újabb meglepetés az amerikai bajnokságon, a 21 éves Sevian is legyőzte Caruanát, 
2021. 10. 13.

Az amerikai bajnokság ötödik fordulójában Naroditsky sötéttel győzte le Caruanát
2021. 10. 12.

A címvédő Tungsram ANSK 9-3-ra győzött a Szuperliga első fordulójában az ASE Paks ellen
2021. 10. 11.

So 28. születésnapján remizett Caruanával, nagy esélyt szalasztott el
2021. 10. 10.

Az amerikai bajnokságon Caruana vezeti a rajtlistát, So játszik címvédőként
2021. 10. 08.

Az orosz válogatott hyőzött a női csapat-világbajnokságon, a döntőben India ellen nyert
2021. 10. 07.

Radzsabov és Aronjan remekül hajrázott, Carlsen mögött ők lettek az érmesek
2021. 10. 05.

Aronjan 3-1-re legyőzte Carlsent, Radzsabov sorozatban ötödik párharcát nyerte meg
2021. 10. 04.

Két fordulóval a befejezés előtt Magnus Carlsent már a Meltwater Champions Chess Tour győzteseként ünnepelték
2021. 10. 03.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog