Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lékó jó esélyeket hagyott kihasználatlanul Carlsen ellen, a világbajnok 2,5 - 1,5-re nyert

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Magnus Carlsen Chess Tour negyedik versenyén, a Legends of Chess viadal harmadik fordulójában Lékó Péter a világbajnok Magnus Carlsennel csatázott. A norvég világelső 2,5 – 1,5-re győzött. Három döntetlennel kezdtek, Lékó az első két partiban is előnyösebben állt, a harmadikban nyerőesélyt szalasztott el, Carlsen végül megnyerte a negyedik összecsapást. Az exvilágbajnokok küzdelmében Vlagyimir Kramnyik 2,5-0.5-re győzte le Viswanathan Anandot. Az orosz Peter Szvidler tartja a lépést Carlsennel, az izraeli Borisz Gelfand ellen nyert. Az orosz Jan Nepomnjacsijnak a holland Anish Girivel szemben három játszmára volt szüksége, hogy győzelemnek örülhessen. A kínai Ding Liren elszenvedte harmadik vereségét, az ukrán Vaszilij Ivancsuktól kapott ki. A torna negyedik játéknapján Vlagyimir Kramnyik lesz Lékó Péter ellenfele.

Négy év szünet után mérkőzött meg egymással Lékó Péter és Magnus Carlsen, a villám-világbajnokságon remiztek. 2006-ban a Tal-emlékversenyen küzdöttek meg először, döntetlen lett az összecsapásuk. A tíz esztendő alatt még tizenötször csatáztak, Lékó 2007-ben a Morelia/Linares szuperversenyen, majd a Corus tornán, a Morelia/Linares viadalon is megadásra kényszerítette a feltörekvő norvég titánt.

2008-ban Miskolcon nyolcjátszmás rapid párharcot vívtak, a mérkőzés előtt Lékóval szemben még nyeretlen, kezdetben oly félénknek tűnő 17 esztendős norvég csodagyerek a nehéz pillanatokban, az időzavaros kapkodásokban is megőrizte hidegvérét, és hat remi mellett két győzelemmel megnyerte az összecsapást. Klasszikus játszmában Carlsen egy év múlva a Pearl Spring tornán tudta legyőzni Lékót, Moszkvában tovább szépített az eredményen, 2015-ben a csapat Európa-bajnokságon kiegyenlített, a tíz döntetlen mellett 3-3-ra állnak.

Rapid és villámpartikban a döntetlenek domináltak, tizenhétszer megosztoztak a ponton, Magnusnál volt az előny, 3 – 1-re vezetett.

Lékó Péter számára biztatóan indult a találkozó, az első két partiban is jól megjátszott nyitásoknak köszönhetően előnyösebb állásokat játszjhatott. Magnus Carlsen a mérkőzést követő interjúban elismerte, hogy mindkétszer rosszabbul állt, de nem érezte, hogy vesztésre.

A harmadik összecsapásban nagymesterünk kitűnő nyerőesélyt szalasztott el, a világbajnoknak 33.Be1 lépésével mentövet dobott, aki kiskombinációval használta ki a váratlanul kapott lehetőséget. A negyedik játszmában a norvég világelső túljátszotta Lékó Pétert.

Az exvilágbajnokok, a sakkozás tizennegyedik és a tizenötödik világelső, Vlagyimir Kramnyik és Viswanathan Anand küzdelmei a sakktörténelem fontos epizódjai. A Tata Steel Masters viadal hetedik játéknapján Kramnyik és Anand már  kilencvenharmadszor vívtak meg egymással klasszikus gondolkodási idő mellett az 1989 óta tartó viaskodásukban. A parti előtt Kramnyik 71 döntetlen mellett 11-10-re vezetett, Vishy győzelmével kiegyenlített. Vlagyimir Kramnyik a verseny után bejelentette visszavonulását a profi sakkozástól, de elszakadni nem tudott, a FIDe elnökének, Vlagyimir Dvorkovicsnak az egyik tanácsadója, többek között az indiai válogatott szakmai irányításában is szerepet vállalt. Különböző időkontrollal a mai első partijuk a kettőszázadik. összecsapásuk volt. Vishy és Vlad 138-szor megosztozott a ponton, Anand 31-30-ra vezetett.

A jubileumi összecsapásuk fantasztikus küzdelmet hozott. Vlagyimir Lramnyik eltékozolta kedvező pozícióját, Viswanathan Anand zseniális játékkal, szemet-lelket gyönyörködtető tisztáldozattal nyert állásra tett szert. A kölcsönös időzavarban mindketten hibáztak, végül Anand nyerés helyett a 63. lépésben végzetes királylépést tett, elbukta a játszmát.

Anand balszerencsés veresége után a második partiban nem tudott ellenállást kifejteni, Kramnyik a harmadik partiban elért remivel megnyerte a meccset.

Anish Giri és Jan Nepomnjacsij a jekatyerinburgi világbajnok-jelölti döntő első fordulójában csak nyolcadszor csatázott, a holland sakkozó utolsó két partijukat megnyerésével tett előnyre szert, a GCT zágrábi tornáján sötéttel, St. Louisban világossal mért vereséget az orosz nagymesterre, aki remek játékkal egyenlített ki. Nepomnjacsij már a 8. lépésben sikeres újítást játszott meg, megragadta a kezdeményezést, jó technikával érvényesítette anyagi előnyét.

Nepomnjacsij és Giri harminchatszor viaskodott gyorsított tempóban, az orosz sakkozó 11-7-re vezetett. A Magnus Carlsen Chess Tour harmadik versenyén, a Chessable Masters elődöntőjében Giri némi meglepetése 2-1-re legyőzte az esélyesebbnek tartott Nepomnajcsijt.

Anish Giri is bánkódhat, az első játszmában könnyen nyerhető állásban kezdett el bizonytalankodni, Jan Nepomjacsij a pokol tornácát is megjárva végül megnyerte az összecsapást.

A tragikus vesztésen Giri nem tudta túltenni magát, sötéttel gyorsan feladásra kényszerült, Nepomnjacsij a harmadik partiban remivel is célba ért.

A nagy korkülönbség a magyarázata, hogy a világranglista harmadik Ding Liren és Vaszilij Ivancsuk csak három klasszikus partiban mérte össze erejét, az ukrán nagymester két döntetlen után 2017-ben, Hainanban győzte le kínai sakkozót. Rapid és villámpartit is csak kilencet játszottak, Ivancsuk 4-2-re vezetett, kétszer remiztek.

Ding Liren elszenvedte harmadik vereségét is. A világos volt a nyerő szín. Vaszilij Ivancsuk a skót megnyitású játszmában elért győzelmével szerzett vezetést. A kínai nagymester még kölcsönös bakik után egyenlíteni tudott, Ivancsuk tetszetős játékkal 25 lépéses nyeréssel megszerezte első győzelmét.

Peter Szvidler és Borisz Gelfand hosszú pályafutásuk során negyven klasszikus partit vívtak, az orosz sakkozó hat győzelmével szemben az izraeli nagymester csak négy játszmában ért el sikert. Az ötszörös olimpiai bajnok Szvidler mérlege rapid és villámpartikban is kedvező volt az 1990-ben még szovjet színekben olimpiát nyert Gelfanddal szemben, 16-10 vezetett 25 döntetlen mellett. Mindketten sikerrel, kettős győzelemmel rajtoltak.

Peter Szvidler tartja a lépést Magnus Carlsennel. Az első parti békés döntetlene után a második játszmában remek esélyt hagyott kihasználatlanul. Fordulatos volt a harmadik összecsapásuk, Gelfand túlbecsülte királyszárnyi akciójának lehetőségeit. Szvidler sikerrel védekezett, vezetést szerzett. A befejező játszmában jobb pozícióban lépésismétléssel remizett.

A 3. forduló eredményei:

Anish Giri (holland, 2731) – Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778)

Anish Giri – Jan Nepomnjacsij 0 – 1 (Grünfeld védelem, 61)

Jan Nepomnjacsij – Anish Giri 1 – 0 (Szicíliai védelem, 28)

Anish Giri – Jan Nepomnjacsij döntetlen (Grünfeld védelem, 85)

Viswanathan Anand (indiai, 2751)– Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2756) 0 – 3 (0,5 – 2,5)

Viswanathan Anand – Vlagyimir Kramnyik 0 – 1 (Francia védelem, 63)

Vlagyimir Kramnyik – Viswanathan Anand 1 – 0 (Angol megnyitás, 32)

Viswanathan Anand – Vlagyimir Kramnyik döntetlen (Olasz megnyitás, 40)

Lékó Péter (magyar, 2710) – Magnus Carlsen (norvég, 2881) 0 – 3 (1,5 – 2,5) 0 – 3 (1,5 – 2,5)

Lékó Péter – Magnus Carlsen döntetlen (Királyindiai védelem, 44)

Magnus Carlsen – Lékó Péter döntetlen (Semi-Tarrasch védelem, 41)

Lékó Péter – Magnus Carlsen döntetlen (Félszláv védelem, 41)

Magnus Carlsen – Lékó Péter 1 – 0 (Caro-Kann védelem, 52)

Borisz Gelfand (izraeli, 2702) – Peter Szvidler (orosz, 2742) 0 – 3 (1,5 – 2,5)

Borisz Gelfand – Peter Szvidler döntetlen (Angol megnyitás, 39)

Peter Szvidler – Borisz Gelfand döntetlen (Szicíliai védelem, 41)

Borisz Gelfand – Peter Szvidler  0 – 1 (Angol megnyitás, 37)

Peter Szvidler – Borisz Gelfand  döntetlen (Szicíliai védelem, 49)

Ding Liren (kínai, 2836) – Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2686) 0 – 3 1,5 – 2,5

Ding Liren – Vaszilij Ivancsuk döntetlen (Vezérindiai védelem, 45)

Vaszilij Ivancsuk – Ding Liren 1 – 0 (Skót megnyitás, 45)

Ding Liren – Vaszilij Ivancsuk 1 – 0  (Modern Benoni védelem, 25)

Vaszilij Ivancsuk – Ding Liren 1 – 0 (Nimzoindiai védelem, 25)

H.

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pont

MP

1

Magnus Carlsen

-

-

-

-

-

3

-

8

9

2

Peter Szvidler

-

-

-

-

-

-

9

3

Jan Nepomnjacsij

-

-

-

-

2

-

-

7

8

4

Borisz Gelfand

-

-

-

-

-

-

3

7

6

5

Vaszilij Ivancsuk

-

-

-

-

-

2

-

6

4

6

Vlagyimir Kramnyik

-

-

2

-

-

-

-

6

4

7

Anish Giri

1

-

½

-

-

-

-

-

4

3

8

Lékó Péter

-

-

2

-

-

-

-

5

2

9

Viswanathan Anand

-

-

-

½

-

-

-

0

10

Ding Liren

-

-

½

1

-

-

-

-

3

0

A 4. forduló párosítása:

Jan Nepomnjacsij – Vaszilij Ivancsuk

Peter Szvidler – Ding Liren

Magnus Carlsen – Borisz Gelfand

Vlagyimir Kramnyik – Lékó Péter

Anish Giri – Viswanathan Anand

Verőci Zsuzsa

Fotók: chess14.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Nepomnjaxsij és Gukesh D reizett, Caruana és Nakamura nyert, Lei Tingjie legyőzte Gorjacskinát
2024. 04. 16.

Gukesh D és Nepomnjacsij döntetlennel is megőrizte éllovasi pozícióját, Tan Zhongyi ismét egyedül az élen
2024. 04. 15.

A nyolcadik forduló után Gukesh és Nepomnjaxsij vezet, a női viadalon hármas holtverseny az élen
2024. 04. 14.

A világbajnok-jelölti döntők félidejében Jan Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 12.

Gukesh és Nepomnjacsij remizett, megőrizték holtversenyes első helyüket, Tan Zhongyi előnye is fél pont
2024. 04. 11.

Gukesh 87 lépéses győzelemmel beérte Neomnjacsujt, Nakamura ekőször nyert
2024. 04. 10.

A világbajnok-jelölti döntők negyedik fordulójában Nepomnjacsij myert Vidit ellen, Szalimova legyőzte Konerut
2024. 04. 08.

Praggnanandhaa sötéttel nyert az indiai rangadón Vidit ellen, már a nyitásban meglepte riválisát
2024. 04. 07.

Torontóban Tan Zhongyi kettős győzelemmel rajtolt, békés első forduló, viharos második kör a vb-jelölti döntőkben
2024. 04. 06.

Carlsen harmadszor a GRENKE Chess Classic  győztese, Rapport volt a világelső legfőbb riválisa
2024. 04. 03.

Prágai elsőségével Abduszattorov negyedik az új világranglistán
2024. 04. 01.

Az új világranglistán a trónkövetelők sokat javítottak helyezésükön
2024. 02. 02.

A villámpartikban Wei Yi jobban bírta a feszültséget, a kínai sakkozó a 86. Tata Steel Masters győztese
2024. 01. 29.

Vidit legyőzte Abduszattorovot, az utolsó forduló előtt ötös holtverseny az élen
2024. 01. 28.

Abduszattorov lépéselőnyben, a 11. forduló után félpontos előnnyel vezet
2024. 01. 27.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog