Help Sales ÁSZF

Két fordulóval a befejezés előtt Magnus Carlsent már a Meltwater Champions Chess Tour győzteseként ünnepelték

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A világbajnok Magnus Carlsen a Meltwater Champions Chess Tour 2021 győztese. A kilenc versenyből álló sorozat döntőjében a hazai pályán játszó norvég világelsőt két fordulóval a befejezés előtt már újabb elsőségéért köszöntötték. Kis szépséghiba, hogy a hetedik játéknapon Carlsen elszenvedte második vereségét, Tejmur Radzsabov 3-1-re legyőzte a világbajnokot. A győzelemmel az azerbajdzsáni világbajnokjelölt fél pontra megközelítette Wesley So-t. Az amerikai nagymester sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, az örmény Levon Aronjan 2,5-0,5-re nyert. Az Armageddon játszma ismét az amerikai Hikaru Nakamurának kedvezett, kétszer is kiegyenlített a francia Maxime Vachier-Lagrave elleni párharcában, MVL a „hirtelen halál” partiban tisztet nézett el. Fordított eredmény is születhetett volna Sahriyar Mamedgyarov és Anish Giri meccsén, a holland sakkozó követte el az utolsó hibákat. A 23 évesek rangadóján a lengyel Jan-Krzysztof Duda sakkozott szerencsésebb kézzel, megszakadt az orosz Vladiszlav Artyemijev nyerősorozata. Magnus Carlsen a döntő 300 ezer dolláros díjalapjából 100 ezret nyert!  

 

A Meltwater Champions Chess Tour Oslóban zajló döntőjének hetedik játéknapját Magnus Carlsen 7 pontos előnnyel kezdte, és reális eséllyel, hogy a finálé hetedik fordulója után már győztesként ünnepelhetik. Magnus Carlsen önbizalmát csak növelhette Tejmur Radzsabov elleni kedvező mérlege, de óvatosságra is inthette, hogy az azerbajdzsáni világbajnokjelölt a rosszul sikerült rajtja után sorozatban három párharcot is megnyert.

A hetedik forduló párosításában az MCCT versenyeken az egymás ellen játszott partik statisztikája:

 

Magnus Carlsen és Tejmur Radzsabov a spanyol megnyitás anti-berlini változatában csatázott először, a világbajnok szépen túljátszotta ellenfelét, vezére harcolt Radzsabov két bástyájával szemben, a b szabadgyalog győzelmet ígért. Riválisa a másodpercekkel is viaskodott, szívós védekezése végül elnyerte jutalmát, kisebb csodával döntetlenre mentette a partit.

A hosszas viaskodást egy békés döntetlen követte, örökös sakk lett a vége és készülődhettek a harmadik összecsapásra, a második spanyol megnyitású ütközetre. Magnus Carlsen elégedetten láthatta, hogy elsőségét matematikailag még „fenyegető” Wesley So kettős vereséggel kezdte Levon Aronjan elleni meccsét.

 

Meglepő volt látni Carlsen hibás kombinációját, a vezérért kapott bástya és futó ellenértékként kevésnek Radzsabov kitűnő technikával megnyerte a végjátékot.

Magnus Carlsen nyerési kényszerben játszotta a negyedik partit, a Pirc védelem nem volt nagy ötlet, 28 lépés után feladásra kényszerült. A fináléban a második vereségét szenvedte el, a negyedik körben Vladiszlav Artyemijev is 3-1-re győzte le a norvég világelsőt. Tejmur Radzsabov győzelmével fél pontra megközelítette Wesley So-t.

 

Az amerikai nagymester sorozatban negyedszer kapott ki. Levon Aronjan elleni meccsén az első partit 26 lépésben vesztette el, alaposan benézte a kiskombinációt.

Wesley So vesszőfutása folytatódott. A második játszmában döntetlent ígérő állásban vezérével vesztéshez vezető sakkot adott be,

Wesley So előtt felcsillant a szépítés reménye a harmadik játszmában, minőséget áldozott, de a jó folytatással adós maradt. Levon Aronjan lépésismétléssel bebiztosította győzelmét.

A játéknap legizgalmasabb párharcában Hikaru Nakamura ismét győzni tudott, az Armageddon parti döntötte el Maxime Vachier-Lagrave elleni csatáját.

A francia nagymester nyerte az első játszmát, többször is gyorsabban beírhatta volna a pontot, a vezérvégjáték végül a javára dőlt el. A második parti kisebb krimi volt, Nakamura esélyes állást játszhatott, majd taktikai csapást nézett el. MVL a tetszetős, azonnali győzelméhez vezető bástyalépést nem vette észre, a 43…Be2 helyett azonnal nyert a 43…Be1!

Kockázatmentesen sakkoztak a harmadik játszmában, kölcsönös hibákkal tarkított küzdelem után Hikaru Nakamura kiegyenlített.

A rájátszást MVL sikerrel kezdte, megragadta a vezetést, de ezzel el is lőtte a puskaporát, az ötszörös amerikai bajnok kettős másodszor is egyenlített, majd MVL a „hirtelen halál” partiban tisztet nézett el.

A 23 évesek rangadóját Jan-Krzysztof Duda nyerte meg. Fordított eredmny is születhetett volna a hullámzó partikban. A harmadik játszma döntött, Vladuszlav Artyemijev kedvező esélyű állást vesztett el, megszakadt a nyerősorozata.

A két rossz formában játszó, sokat hibázó Sahriyar Mamedgyarov és Anish Giri küzdelmében mindketten esélyeket szalasztottak el. Mamedgyarov 2,5-0,5-ös győzelme nem fejezi ki hűen a játszmák menetét, a holland sakkozó követte el az utolsó bakikat.

  

 

A 7. forduló eredményei:

Magnus Carlsen (norvég, 2855) – Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2763) 0 – 3 (1 – 3)

Magnus Carlsen – Tejmur Radzsabov  döntetlen

Tejmur Radzsabov - Magnus Carlsen   döntetlen

Magnus Carlsen – Tejmur Radzsabov 0 - 1

Tejmur Radzsabov - Magnus Carlsen  1 - 0

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2756) – Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2699) 3 – 0 (2,5 – 1,5)

Jan-Krzysztof Duda – Vladiszlav Artyemijev  döntetlen

Vladiszlav Artyemijev - Jan-Krzysztof Duda  döntetlen  

Jan-Krzysztof Duda – Vladiszlav Artyemijev  1 - 0

Vladiszlav Artyemijev - Jan-Krzysztof Duda döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2763) – Hikaru Nakamura (amerikai, 2736) 1 – 2 (3 – 4)

Maxime Vachier-Lagrave – Hikaru Nakamura  1 - 0

Hikaru Nakamura - Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave – Hikaru Nakamura  döntetlen

Hikaru Nakamura - Maxime Vachier-Lagrave 1 – 0

Rájátszás:

Maxime Vachier-Lagrave – Hikaru Nakamura 1 - 0

Hikaru Nakamura – Maxime Vachier-Lagrave 1 – 0

Hikaru Nakamura – Maxime Vachier-Lagrave 1 - 0

Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2762) – Anish Giri (holland, 2777) 3 – 0 (2,5 – 0,5)

Sahriyar Mamedgyarov – Anish Giri  1 - 0

Anish Giri - Sahriyar Mamedgyarov döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov – Anish Giri 1 - 0

Wesley So (amerikai, 27789 – Levon Aronjan (örmény, 2782) 0 – 3 (0,5 – 2,5)

Wesley So – Levon Aronjan  0 - 1

Levon Aronjan  - Wesley So 1 - 0

Wesley So – Levon Aronjan döntetlen

A 8. forduló párosítása:

Wesley So – Jan-Krzysztof Duda

Levon Aronjan – Magnus Carlsen

Tejmur Radzsabov – Sahriyar Mamedgyarov

Anish Giri – Maxime Vachier-Lagrave

Hikaru Nakamura – Vladiszlav Artyemijev

 

 

 

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Wesley So harmadszor, Carissa Yip először győzött az amerikai bajnokságon
2021. 10. 20.

Caruana, So és Sevian rapid rájátszása dönti el az amerikai bajnoki cím sorsát
2021. 10. 19.

Az amerikai bajnokságon az utolsó forduló dönt, Caruana, So és Sevian holtversenyben vezet
2021. 10. 18.

Carauana újabb győzelmével fél pontra megközelítette az élen álló triót
2021. 10. 17.

A nyolcadik fordulóban hat döntetlen született, az élen álló triónak fél pont az előnye
2021. 10. 15.

Hármas holtverseny az élen, Caruna 90 lépésben nyert Robson ellen
2021. 10. 14.

Újabb meglepetés az amerikai bajnokságon, a 21 éves Sevian is legyőzte Caruanát, 
2021. 10. 13.

Az amerikai bajnokság ötödik fordulójában Naroditsky sötéttel győzte le Caruanát
2021. 10. 12.

A címvédő Tungsram ANSK 9-3-ra győzött a Szuperliga első fordulójában az ASE Paks ellen
2021. 10. 11.

So 28. születésnapján remizett Caruanával, nagy esélyt szalasztott el
2021. 10. 10.

Az amerikai bajnokságon Caruana vezeti a rajtlistát, So játszik címvédőként
2021. 10. 08.

Az orosz válogatott hyőzött a női csapat-világbajnokságon, a döntőben India ellen nyert
2021. 10. 07.

Radzsabov és Aronjan remekül hajrázott, Carlsen mögött ők lettek az érmesek
2021. 10. 05.

Aronjan 3-1-re legyőzte Carlsent, Radzsabov sorozatban ötödik párharcát nyerte meg
2021. 10. 04.

Két fordulóval a befejezés előtt Magnus Carlsent már a Meltwater Champions Chess Tour győzteseként ünnepelték
2021. 10. 03.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog