Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Giri félpontos előnnyel az élen, a negyedik fordulóban legyőzte Carlsent

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour tíz versenyből álló sorozatának negyedik tornáján, a 16 résztvevős Magnus Carlsen Invitational online viadal első játéknapján öt fordulót játszottak le. Akét döntetlennel rajtoló holland Anish Giri mesterhármassal folytatta szereplését, félpontos előnnyel vezet. Giri a negyedik fordulóban legyőzte Magnus Carlsent, a világbajnok az örmény Levon Aronjan társaságában holtversenyben másodikként várhatja a folytatást. Remek csatákat vívtak a nagymesterek, a nyíltsisakos küzdelmekben a lejátszott 40 játszmából 25 fejeződött be döntéssel. Anish Giri, az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabov és az amerikai Hikaru Nakamura tudta megőrizni veretlenségét, az orosz Szergej Karjakin és az argentin Alan Pichot még nyeretlen. Vasárnap újabb öt fordulóra kerül sor. A kvalifikációs körverseny első nyolc helyezettje jut tovább, a negyeddöntőtőtől már kieséses rendszerben folytatódik a viadal. Játszmánként 15-15 perc és lépésenként 10-10 másodperc bónusz a gondolkodási idő.

 

A Magnus Carlsen Chess Tour nagy sikere után a sakkvilág ászai a Meltwater Champions Chess Tour tornáin mérik össze erejüket, a díjalap másfél millió dollár. A Skilling Open viadallal kezdődött meg a kilenc versenyből és a fináléból álló széria, majd az Airthings Masters tornát és az Opera Euro Rapid viadalt rendezték meg.

A Meltwater Champions Chess Tour negyedik versenye, a Magnus carlsen Invitational torna az Airthings masters győztesének, Tejmur Radzsabovnak és Anish Girinek gyors döntetlenével kezdődött meg. A többi partiban kiélezett küzdelem folyt. A sorozat egyik újonca, a 22 éves Alan Pichot kedvezőbb állásból remizett Szergej Karjakinnal.

 

Két játszma is váratlan fordulatot vett, Levon Aronjan döntő előnybe került Sahriyar Mamedgyarovval szemben, de a kritikus állásban nem találta meg a nyerést ígérő folytatást, majd a kapkodásban el is vesztette az összecsapást.

A széria két versenyén is diadalmaskodó, a finálékban Magnus Carlsent legyőző Wesley So vereséggel rajtolt. Jan Nepomnjacsij ellen a nyitást követően kedvezően állt, adós maradt a jó folytatással adós maradt, rossz tervet választott, a kezdeményezést átengedte orosz ellenfelének, aki némi bizonytalankodás után akcióját győzelemre vezette.

A Tata Steel Masters győztese, a 21 éves Jorden Van Foreest szabadkártyával játszhat, a sorsolás nem volt hozzá kegyes, Magnus Carlsen ellen debütált. A világbajnok előnyét fokozatosan növelve győzött.

Daniil Dubov a sorozat másik újoncát, Nils Grandeliust kényszerítette megadásra. Érdekes csatában osztozott meg a pontos Maxime Vachier-Lagrave és Alireza Firouzja. Hiányzott az erő Hikaru Nakamura játékából, David Anton Guijarronak nem okozott gondot. Alan Pichot is „rabolt” fél pontot Szergej Karjkintól.

Az első forduló eredményei:

Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758) - Anish Giri (holland, 2731) döntetlen

Alan Pichot (argentin, 2548) – Szergej Karjakin (orosz, 2709) döntetlen

Wesley So (amerikai, 2741) – Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778)  0 - 1

Levon Aronjan (örmény, 2778) – Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2761) 0 - 1

Daniil Dubov (orosz, 2770) – Nils Grandelius (svéd, 2632) 1 - 0

Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) – David Anton Guijarro (spanyol, 2674) döntetlen

Jorden Van Foreest (holland, 2542) - Magnus Carlsen (norvég, 2881) 0 - 1

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860) – Alireza Firouzja (FIDE, 2703) döntetlen

 

A második körben öt játszma végződött döntéssel. Két parti megnyitása is fokozott érdeklődést váltott ki. Magnus Carlsen 1.c3-mal kezdett Maxime Vachier-Lagrave ellen, de a játéknap végén az interjúban elárulta, hogy a „mousse” hibázott, az angol megnyitás helyett végül francia védelemben mérték össze erejüket. MVL sokáig jól tartotta magét, egy elhibázott királylépése azonban vereségét okozta.

Jan Nepomnjacsij az első fordulóban aratott győzelme után a királycselre voksolt a fölényes állását elvesztő Levon Aronjannal szemben. Kölcsönös pontatlankodások után Nepomnjacsij került előnybe, de ígéretes állását elrontva elvesztette az ütközetet.

Bosszankodhatott Anish Giri, túljátszotta Alireza Firouzját, ellenfele időzavarában elnézett egy kiskombinációt, örülhetett a döntetlennek.

Hikaru Nakamura rutinja érvényesült, David Anton Guijarro az egyenlő esélyű állást fokozatosan rontotta el. David Anton Guijarro bástyát nézett el, Jorden Van Foreest a kötést kihasználva nyert.

Az olasz megnyitású csatában Szergej Karjakin erőltette a királyszárnyi támadást, a jó tervet azonban rosszul valósította meg. Wesley So a tisztáldozat elfogadása után pontosan védekezett, visszaverte a támadást, anyagi előnyével nyert.

 

68...Bxf5+!

Pattkombinációval menekült meg a vereségtől Daniil Dubov, kettős gyalogelőnyét Sahriyar Mamedgyarov nem tudta érvényesíteni.

Tejmur Radzsabov két versenyen is sikerrel alkalmazott taktikával játszik, kockáztatás nélkül akar továbbjutni.

A 2. forduló eredményei:

Anish Giri - Alireza Firouzja  döntetlen

Magnus Carlsen - Maxime Vachier-Lagrave  1 - 0

David Anton Guijarro - Jorden Van Foreest  0 - 1

Nils Grandelius - Hikaru Nakamura  0 - 1

Sahriyar Mamedgyarov - Daniil Dubov  döntetlen

Jan Nepomnjacsij - Levon Aronjan  0 - 1

Szergej Karjakin - Wesley So 0 - 1

Tejmur Radzsabov - Alan Pichot  döntetlen

Fokozott érdeklődés kísérte Alireza Firouzja és Magnus Carlsen összecsapását. A 17 esztendős titán megszorongatta a világbajnokot, de kissé előnyösebb állását nem tudta döntővé fokozni, harmadik döntetlenét könyvelhette el.

Eltévedt a szicíliai védelmű viharokban Alan Pichot, Anish Giri első győzelmét aratta.

Lebecsülte Levon Aronjan minőségáldozatának erejét Szergej Karjakin, a háromszoros örmény olimpiai bajnok tetszetős játékkal nyert.

Az orosz rangadón Jan Nepomnjacsij már a nyitásban hibázott,  reménytelen állásba keveredett, Daniil Dubov meggyőző teljesítménnyel mért vereséget honfitársára.

Másodszor próbálkozott a Philidor-védelemmel Sahriyar Mamedgyarov, ezúttal választása remire jó volt Hikaru Nakamura ellen.

Sokat ígérő pozícióban Jorden Van Foreest hibák sorozatát követte el Nils Grandeliussal vívott partijában, ellenfelének egész pontot ajándékozott.

Korántsem meggyőző játékkal szerezte meg első győzelmét Maxime Vachier-Lagrave. David Anton Guijarro nyerőesélyes állásában kihagyta a támadás sikeres befejezéséhez vezető folytatást, MVL a váratlanul kapott lehetőséget kihasználta.

Óvatos küzdelemben remizett Wesley So és Tejmur Radzsabov.

A 3. forduló eredményei:

Alan Pichot - Anish Giri 0 - 1

Wesley So - Tejmur Radzsabov döntetlen

Levon Aronjan - Szergej Karjakin 1 - 0

Daniil Dubov - Jan Nepomnjacsij 1 - 0

Hikaru Nakamura - Sahriyar Mamedgyarov döntetlen

Jorden Van Foreest - Nils Grandelius 0 - 1

Maxime Vachier-Lagrave - David Anton Guijarro 1 - 0

Alireza Firouzja - Magnus Carlsen döntetlen

 

A negyedik fordulóban Anish Giri legyőzte az éllovas Magnus Carlsent. A szicíliai védelmű összecsapásban a világbajnok nem tudott kiegyenlíteni, a hollandok legjobbja őrizte kezdeményezését a megszokottól eltérő gyalogszerkezet és aktívabb haderejének köszönhetően. Carlsen a 29. lépésben hibázott, gyalogot vesztett, Giri bástyája és futója remek összhangjának köszönhetően a norvég világelső királya bajba került, Crlsen az 58. lépésben feladásra kényszerült.

Sahriyar Mamedgyarov két könnyűtisztje erősebb volt, mint Jorden Van Foreest bástyája, amely a királyszárnyon el is tévedt, az azerbajdzsáni nagymester Girivel holtversenyben az élre állt.

Az olasz megnyitású partiban Alan Pichot előnybe került Wesley So ellen, de a második sort meggyengítő gyaloglépésére megvillant az amerikai sakkozó. A játéknap egyik leghatásosabb bástyalépésével áldozott tisztet és fejezte be sikerrel a világos király elleni akcióját.

Tejmur Radzsabov sikerrel védekezett Levon Aronjannal vívott küzdelmében, a gyaloghátrányos bástyavégjátékát 92 lépésben remizte el.

A spanyol megnyitás berlini változatában osztozott meg a ponton Jan Nepomnjacsij és Hikaru Nakamura. Gorsan remizett Szergej Karjakin és Daniil Dubov.

Váratlan volt Alireza Firouzja veresége, David Anton Guijarro jól használta ki, hogy a három döntetlennel álló nagymester nem értékelte objektíveb az állást.

Nehéz perceket is átélt Maxime Vachier-Lagrave, örülhetett, hogy Nils Grandelius kecsegtető esélyét nem tudta egész pontra váltani.

A 4. forduló eredményei:

Anish Giri - Magnus Carlsen 1 - 0

David Anton Guijarro - Alireza Firouzja 1 - 0

Nils Grandelius - Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov - Jorden Van Foreest 1 - 0

Jan Nepomnjacsij - Hikaru Nakamura döntetlen

Szergej Karjakin - Daniil Dubov döntetlen

Tejmur Radzsabov - Levon Aronjan döntetlen

Alan Pichot - Wesley So 0 - 1

 

A tavalyi Magnus Carlsen Chess Tour első versenyén, a Magnus Carlsen Invitational torna ötödik fordulója után Anish Giri 4 ponttal vezetett. Megismételte eredményét, mesterhármasával félpontos előnnyel zárta a viadal első harmadát. Wesley So egyenló esélyű állásban vesztőt húzott, Giri kiskombinációval döntő előnyt szerzett.

 

Hét partiban is döntés született. Magnus Carlsen nagyot küzdött, hogy megtörje David Anton Guijarro ellenállását.

Négy döntetlen után megszerezte első győzelmét Tejmur Radzsabov. A katalán megnyitású partiban Daniil Dubov a 13. lépésben vétett nagy hibát, az azerbajdzsáni sakkozó gyorsabban is nyerhetett volna.

Elszenvedte harmadik vereségét Alan Pichot, feledtette a balszerencsés rajtját Levon Aronjan.

Addig jár a korsó a kútra… Sahriyar Mamedgyarov harmadik Philidor-védelmét már elbukta, MVL könnyű győzelmet aratott.

 

Harmadszor kapott ki Jan Nepomnjacsij, a bonyolult csatában Jorden Van Foreest kerekedett felül.

Megszerezte első győzelmét Alirez Firouzja, aki az első játéknapon a vártnál halványabb teljesítményt nyújtott.

Hikaru Nakamura és Szergej Karjakin játszmája csak 14 lépésig tartott.

Az 5. forduló eredményei:

Wesley So - Anish Giri 0 - 1

Levon Aronjan - Alan Pichot 1 - 0

Daniil Dubov - Tejmur Radzsabov 0 - 1

Hikaru Nakamura - Szergej Karjakin döntetlen

Jorden Van Foreest - Jan Nepomnjacsij 1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave - Sahriyar Mamedgyarov 1 - 0

Alireza Firouzja - Nils Grandelius 1 - 0

Magnus Carlsen - David Anton Guijarro 1 – 0

A verseny állása:

1. Anish Giri (holland, 2731) 4 pont

2-3. Magnus Carlsen (norvég, 2881) és Levon Aronjan (örmény, 2778) 3,5

4-8. Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2761), Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860), Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758), Daniil Dubov (orosz, 2770) és Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) 3

9-10. Wesley So (amerikai, 2741) és Alireza Firouzja (FIDE, 2703) 2,5

11. Jorden Van Foreest (holland, 2543) 2

12-15. Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778), David Anton Guijarro (spanyol, 2674), Nils Grandelius (svéd, 2632) és Szergaej Karjakin (orosz, 2709) 1,5

16. Alan Pichot (argentin, 2548) 1

H

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

P

1

 Anish Giri (2731)

 

1

-

-

-

½

-

-

1

½

-

-

-

-

-

1

4

2

 Magnus Carlsen (2881)

0

 

-

-

1

-

-

-

-

½

1

-

1

-

-

-

3

 Levon Arojian, (2778)

-

-

 

0

-

½

-

-

-

-

-

1

-

-

1

1

4

 Sahriyar Mamedgyarov (2761)

-

-

1

 

0

-

½

½

-

-

1

-

-

-

-

-

3

5

 Maxime Vachier-Lagrave, (2860)

-

0

-

1

 

-

-

-

-

½

-

-

1

½

-

-

3

6

 Tejmur Radzsabov (2758)

½

-

½

-

-

 

1

-

½

-

-

-

-

-

-

½

3

7

 Daniil Dubov (2770)

-

-

-

½

-

0

 

-

-

-

-

1

-

1

½

-

3

8

 Hikaru Nakamura (2829)

-

-

-

½

-

-

-

 

-

-

-

½

½

1

½

-

3

9

 Wesley So (2741)

0

-

-

-

-

½

-

-

 

-

-

0

-

-

1

1

10

 Alireza Firouzj, (2703)

½

½

-

-

½

-

-

-

 

-

-

0

1

-

-

 

11

Jorden Van Foreest (2543)

-

0

-

0

-

-

-

-

-

-

 

1

1

0

-

-

2

12

 Jan Nepomnjacsij, (2778)

-

-

0

-

-

-

0

½

1

-

0

 

-

-

-

-

13

 ,David Anton Guijarro (2674)

-

0

-

-

0

-

-

½

-

1

0

-

 

-

-

-

14

 Nils Grandelius (2632)

-

-

-

-

½

-

0

0

-

0

1

-

-

 

-

-

15

 Szergej Karjakin (2709)

-

-

0

-

-

-

½

½

0

-

-

-

-

-

 

½

16

Alan Pichot, (2548)

0

-

0

-

-

½

-

-

0

-

-

-

-

-

½

 

1

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontoe előnnyel vezet
2024. 04. 18.

Nepomnjaxsij és Gukesh D reizett, Caruana és Nakamura nyert, Lei Tingjie legyőzte Gorjacskinát
2024. 04. 16.

Gukesh D és Nepomnjacsij döntetlennel is megőrizte éllovasi pozícióját, Tan Zhongyi ismét egyedül az élen
2024. 04. 15.

A nyolcadik forduló után Gukesh és Nepomnjaxsij vezet, a női viadalon hármas holtverseny az élen
2024. 04. 14.

A világbajnok-jelölti döntők félidejében Jan Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 12.

Gukesh és Nepomnjacsij remizett, megőrizték holtversenyes első helyüket, Tan Zhongyi előnye is fél pont
2024. 04. 11.

Gukesh 87 lépéses győzelemmel beérte Neomnjacsujt, Nakamura ekőször nyert
2024. 04. 10.

A világbajnok-jelölti döntők negyedik fordulójában Nepomnjacsij myert Vidit ellen, Szalimova legyőzte Konerut
2024. 04. 08.

Praggnanandhaa sötéttel nyert az indiai rangadón Vidit ellen, már a nyitásban meglepte riválisát
2024. 04. 07.

Torontóban Tan Zhongyi kettős győzelemmel rajtolt, békés első forduló, viharos második kör a vb-jelölti döntőkben
2024. 04. 06.

Carlsen harmadszor a GRENKE Chess Classic  győztese, Rapport volt a világelső legfőbb riválisa
2024. 04. 03.

Prágai elsőségével Abduszattorov negyedik az új világranglistán
2024. 04. 01.

Az új világranglistán a trónkövetelők sokat javítottak helyezésükön
2024. 02. 02.

A villámpartikban Wei Yi jobban bírta a feszültséget, a kínai sakkozó a 86. Tata Steel Masters győztese
2024. 01. 29.

Vidit legyőzte Abduszattorovot, az utolsó forduló előtt ötös holtverseny az élen
2024. 01. 28.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog