Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Folytatódott Giri és Carlsen versenyfutása, a holland sakkozó megőrizte félpontos előnyét

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour tíz versenyből álló sorozatának negyedik tornáján, a Magnus Carlsen Invitational rapid online viadal második játéknapján a holland Anish Giri három győzelemmel és két döntetlennel megőrizte félpontos előnyét a világbajnok Magnus Carlsen előtt. A remek formában játszó Giri öt egymást követő nyerés után remizett kettőt, a kilencedik forduló után holtversenyben vezetett a norvég világelsővel. Utolsó partiját megnyerte az azerbajdzsáni Sahriyar Mamedgyarov ellen, míg Carlsen remizett az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabovval. Sikeres napot zártak az amerikai sakkozók, Wesley So négy, Hikaru Nakamura három és fél pontot gyűjtött, holtversenyben harmadikként várhatják a befejező játéknapot. Javított helyezésén a mezőny legfiatalabb tagja, a 17 éves Alireza Firouzja, a francia Maxime Vachier-Lagrave, az orosz Szergej Karjakin. Rossz napot fogott ki az örmény Levon Aronjan. Sahriyar Mamedgyarov négy játszmát is vesztett, Tejmur Radzsabov kétszer kapott ki. A nyíltsisakos küzdelmekben a negyven partiból huszonhét végződött döntéssel. Hétfőn a kvalifikációs körverseny befejező öt fordulójára kerül sor, az első nyolc helyezett folytathatja a versengést a kieséses rendszerű szakaszban.

 

A Champions Chess Tour negyedik viadalán, a Magnus Carlsen Rapid torna második játéknapja, tíz forduló után a Anish Giri félpontos előnnyel vezeti a versengést, három győzelemmel és s két döntetlennel megőrizte első helyét a világbajnok Magnus Carlsennel szemben. A norvég világelső is 4 pontot gyűjtött az öt partiból.

A nyolc továbbjutó helyre többen is pályáznak. Sikeres napot zártak az amerikai sakkozók. Wesley So négy, Hikaru Nakamura három és fél pontot szerzett, holtversenyben harmadikként várhatják a befejező játéknapot. Javított Alireza Firouzja, továbbjutó helyen Maxime Vachier-Lagrave. Utolsó játszmájának megnyerésével maradt versenyben Levon Aronjan, aki nem kis szerencsével mattolta Jorden Van Foreestet. Az orosz trió, Szergej Karjakin, Daniil Dubov és Jan Nepomnjacsij is reménykedhet. Fekete napot zártak az azerbajdzsáni nagymesterek, Sahriyar Mamedgyarov négy, Tejmur Radzsabov két partit is vesztett. Láttunk remek taktikai megoldásokat, tanulságos végjátékokat, kihagyott nagy lehetőségeket, a 40 játszmából 27 végződött döntéssel.

A verseny állása öt forduló után:

1. Anish Giri (holland, 2731) 4 pont

2-3. Magnus Carlsen (norvég, 2881) és Levon Aronjan (örmény, 2778) 3,5

4-8. Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2761), Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860), Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758), Daniil Dubov (orosz, 2770) és Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) 3

9-10. Wesley So (amerikai, 2741) és Alireza Firouzja (FIDE, 2703) 2,5

11. Jorden Van Foreest (holland, 2543) 2

12-15. Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778), David Anton Guijarro (spanyol, 2674), Nils Grandelius (svéd, 2632) és Szergaej Karjakin (orosz, 2709) 1,5

16. Alan Pichot (argentin, 2548) 1

 

A torna hatodik fordulójában Anish Giri sorozatban már negyedik győzelmét könyvelhette el. A spanyol megnyitás nyílt változatában a 16. lépésben újított David Anton Guijarro ellen. Stratégiája tökéletesen bevált.

A világbajnok Magnus Carlsen csak remizett Nils Grandeiussal, a svéd nagymester biztonsági játéka bevált, a norvég világelső az egyenlő állásból nem tudott előnyt kicsiholni.

Elindult a lejtőn Sahriyar Mamedgyarov. Kecsegtető esélyű állásban rosszul kombinált, Alireza Firouzja győztesen került ki a bonyodalmakból.

 

Az első játéknap után holtversenyben második Levon Aronjan kálváriája is megkezdődött, Wesley So lendületes akcióval használta ki elhibázott gyaloglépésével meggyengített királyállás kínálta lehetőséget.

Extrém nyitásban küzdött meg a világbajnok-jelölti döntő félidejében holtversenyben vezető Jan Nepomnjacsij és Maxime Vachier-Lagrave, az ütközetben az orosz sakkozó kerekedett felül az állás feletti kontrollt elveszítő franci riválisával szemben.

Első győzelmét aratta a három évvel korábbi világbajnoki kihívó Szergej Karjakin, nagy „iszapbirkózásban” nyert a sorozaton debütáló Jorden Van Foreest ellen.

Nagy ziccert hagyott kihasználatlanul Alan Pichot, reménytelen végjátékát döntetlenre mentette Daniil Dubov. Küzdelem  nélkül osztozott meg a ponton Tejmur Radzsabov és Hikaru Nakamura.

 

A 6. forduló eredményei:

Anish Giri (holland, 2731) – David Anton Guijarro (spanyol, 2674) 1 - 0

Nils Grandelius (svéd, 2632) - Magnus Carlsen (norvég, 2881) döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2761) - Alireza Firouzja (FIDE, 2703) 0 - 1

Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) - Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860) 1 - 0

Szergej Karjakin (orosz, 2709) - Jorden Van Foreest (holland, 2542)  1 - 0

Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758) - Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) döntetlen

Alan Pichot (argentin, 2548) - Daniil Dubov (orosz, 2770) döntetlen

Wesley So (amerikai, 2741) – Levon Aronjan (örmény, 2778) 1 - 0

A hetedik körben Anish Giri már sorozatban ötödik győzelmének örülhetett, harmadszor kapott ki Levon Aronjan. A holland nagymester remek formáját bizonyítva könyörtelenül használta ki a riválisok hibáit.

Sahriyar Mamedgyarov a szicíliai védelmű partiban a nyitást követően jobban állt Magnus Carlsennel szemben. Taktikailag azonban sebezhető volt, a világbajnok pillanatok alatt romba döntötte az azerbajdzsán sakkozó reményeit.

Kettős győzelmet ért el az amerikai duó. Hikaru Nakamura nyerését „papírformának” is nevezhetjük, Wesley So nagyon elkapta a fonalat, Daniil Dubov világossal a második katalán megnyitást bukta el.

Hatodszor remizett Tejmur Radzsabov. Esélyt hagyott ki Jan Nepomnjacsij, békésen megosztozott a ponton MVL és Szergej Karjakin. Az „alsóházi” rangadón Nils Grandelius győzött.

A 7. forduló eredményei:

Levon Aronjan (3,5) - Anish Giri (5) 0 - 1

Daniil Dubov (3,5) - Wesley So (3,5) 0 - 1

Hikaru Nakamura (3,5) - Alan Pichot (1,5) 1 - 0

Jorden Van Foreest (2) - Tejmur Radzsabov (3,5) döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave (3) - Szergej Karjakin (2,5) döntetlen

Alireza Firouzja (3,5) - Jan Nepomnjacsij (2,5) döntetlen

Magnus Carlsen (4) - Sahriyar Mamedgyarov (3) 1 - 0

David Anton Guijarro (1,5) - Nils Grandelius (2) 0 - 1

A nyolcadik fordulóban megszakadt Anish Giri nyerőszériája, Nils Grandelius ellen kedvező állását döntetlenre rontotta, előnye fél pontra csökkent Magnus Carlsennel vívott versenyfutásában.

 

Thrillerré változott Jan Nepomnjacsij és Magnus Carlsen összecsapása. A világbajnok mentőövet dobott ellenfelének, de a sok hibával játszó orosz sakkozó nem élt a felkínált lehetőséggel. A norvég világelső tetszetős kombinációval végül megadásra kényszerítette.

 

A legnagyobb bakit Tejmur Radzsabov követte el, a játszmáig veretlen azerbajdzsáni nagymester tisztet nézett el, Maxime Vachier-Lagrave megingása után könnyű nyerésével előrelépett.

Sorozatban negyedszer szenvedett vereséget Sahriyar Mamedgyarov. Az amerikai párharcban nem „bántotta” egymást Wesley So és Hikaru Nakamura.

Életben tartotta Szergej Karjakin továbbjutási reményeit Alireza Firouzja legyőzésével. Levon Aronjan és Daniil Dubov sem volt felhőtlenül boldog a döntetlenük után.

A 8. forduló eredményei:

Anish Giri (6) - Nils Grandelius (3) döntetlen

Sahriyar Mamedgyarov (3) - David Anton Guijarro (1,5) 0 - 1

Jan Nepomnjacsij (3) - Magnus Carlsen (5) 0 - 1

Szergej Karjakin (3) - Alireza Firouzja (4) 1 - 0

Tejmur Radzsabov (4) - Maxime Vachier-Lagrave (3,5) 0 - 1

Alan Pichot (1,5) - Jorden Van Foreest (2,5) döntetlen

Wesley So (4,5) - Hikaru Nakamura (4,5) döntetlen

Levon Aronjan (3,5) - Daniil Dubov (3,5) döntetlen

A kilencedik fordulóban hét játszmában is döntés született. Anish Giri teljessé tehette volna a „sormintát”, de nyerőesélyes pozícióját döntetlenre rontotta.

 

Magnus Carlsen befogta a holland nagymestert. Egykori világbajnoki kihívóját, Szergej Karjakint  könnyed játékkal győzte le.

 

Sikerrel zárták a kört az amerikai nagymesterek. Levon Aronjan már a 30. lépés után feladásra kényszerült Hikaru Nakamurával szemben. A lendületbe jött Wesley So ismét remekelt.

Kitűnő versenyzői tulajdonságait bizonyította Alireza Firouzja, gyorsan javított az előző fordulóbeli vereségét Tejmur Radzsabov legyőzésével kompenzálta.

Maxime Vachier-Lagrave hozta a „kötelezöt”, ahogy Jan Nepomnjacsij is. Megszakadt Sahriyar Mamedgyarov vesztőszériája.

A 9. forduló eredményei:

Daniil Dubov (4) - Anish Giri (6,5) döntetlen

Hikaru Nakamura (5) - Levon Aronjan (4) 1 - 0

Jorden Van Foreest (3) - Wesley So (5) 0 - 1

Maxime Vachier-Lagrave (4,5) - Alan Pichot (2) 1 - 0

Alireza Firouzja (4) - Tejmur Radzsabov (4) 1 - 0

Magnus Carlsen (6)  - Szergej Karjakin (4) 1 - 0

David Anton Guijarro (2,5) - Jan Nepomnjacsij (3) 0 - 1

Nils Grandelius (3,5) - Sahriyar Mamedgyarov (3)  0 - 1

 

Győzelemmel zárta a második játéknapot Anish Giri. A taktikai ütésváltásból előnnyel került ki, két könnyűtisztje erősebb volt Sahriyar Mamedgyarov bástyájánál. Az azerbajdzsáno sakkozó bástyájának elnézésével meg is könnyítette Giri nyerését.

Magnus Carlsen békés partiban remizett Tejmur radzsabovval, félpontos hátránnyal várhatja a befejező játéknapot.

Megkezdődött a számolgatás. Wesley So és MVL is elégedett volt a döntetlennel. Meglepő volt, hogy Daniil Dubov világossal nem is próbálkozott Hikaru Nakamurával szemben, 22 lépésben remiztek.

Alireza Firouzja győzelemmel zárta a második játéknapot. Szergej Karjakin feljött ötven százalékra, Jan Nepomnjacsij még mínuszban.  

 

Fortuna kegyeibe fogadta Levon Aronjant. A háromszoros olimpiai bajnok Jorden Van Foreest hathatós segítségével megőrizte továbbjutási reményeit. A holland nagymester a nyerőesélyes vezérvégjátékban mattot nézett el.

A 10. forduló eredményei:

Anish Giri (7) - Sahriyar Mamedgyarov (4) 1 - 0

Jan Nepomnjacsij (4) - Nils Grandelius (3,5) döntetlen

Szergej Karjakin (4) - David Anton Guijarro (2,5) 1 - 0

Tejmur Radzsabov (4) - Magnus Carlsen (7) döntetlen

Alan Pichot (2) - Alireza Firouzja (5) 0 - 1

Wesley So (6) - Maxime Vachier-Lagrave (5,5) döntetlen

Levon Aronjan (4) - Jorden Van Foreest (3) 1 - 0

Daniil Dubov (4,5) - Hikaru Nakamura (6) d0ntetlen

 

A verseny állása:

1.Anish Giri (holland, 2731) 8 pont

2. Magnus Carlsen (norvég, 2881) 7,5

3-4. Wesley So (amerikai, 2741) és Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) 6,5

5-6. Alireza Firouzja (FID, 2703) és Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860) 6

7-9. Levon Aronjan (örmény, 2778), Daniil Dubov (orosz, 2770) és Szergej Karjakin (orosz, 2709) 5

10-11. Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) és Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758) 4,5

12-13. Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2761) és Nils Grandelius (svéd, 2632) 4

14. Jorden Van Foreest (holland, 2542) 3

15. David Anton Guijarro (spanyol, 2674) 2,5

16. Alan Pichot (argentin, 2548) 2 

H

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

P

1

Anish Giri (2731)

 

1

1

-

½

-

1

½

-

-

½

1

½

-

1

1

8

2

 Magnus Carlsen (2881)

0

 

-

-

½

1

-

-

1

1

½

1

½

1

1

-

3

Wesley So (2741)

0

-

 

½

-

½

1

1

1

0

½

-

-

1

-

1

4

 Hikaru Nakamura (2829)

-

-

½

 

-

-

1

½

½

½

½

½

1

-

½

1

5

Alireza Firouzja (2703)

½

½

-

-

 

½

-

-

0

½

1

1

1

-

0

1

6

6

Maxime Vachier-Lagrave, (2860)

-

0

½

-

½

 

-

-

½

0

1

1

½

-

1

1

6

7

 Levon Aronian (2778)

0

-

0

0

-

-

 

½

1

1

½

0

-

1

-

1

5

8

 Daniil Dubov (2770)

½

-

0

½

-

-

½

 

½

1

0

½

1

-

-

½

5

9

Szergej Karjakin (2709)

-

0

0

½

1

½

0

½

 

-

-

-

-

1

1

½

5

10

Jan Nepomnjacsij (2778)

-

0

1

½

½

1

0

0

-

 

-

-

½

0

1

-

11

 Tejmur Radzsabov (2758)

½

½

½

½

0

0

½

1

-

-

 

-

-

½

-

½

12

Sahriyar Mamedgyarov (2761)

0

0

-

½

0

0

1

½

-

-

-

 

1

1

0

-

4

13

Nils Grandelius (2632)

½

½

-

0

0

½

-

0

-

½

-

0

 

1

1

-

4

14

 Jorden Van Foreest (2543)

-

0

0

-

-

-

0

-

0

1

½

0

0

 

1

½

3

15

 David Anton Guijarro (2674)

0

0

-

½

1

0

-

-

0

0

-

1

0

0

 

-

16

Alan Pichot (2548)

0

-

0

0

0

0

0

½

½

-

½

-

-

½

-

 

2

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontoe előnnyel vezet
2024. 04. 18.

Nepomnjaxsij és Gukesh D reizett, Caruana és Nakamura nyert, Lei Tingjie legyőzte Gorjacskinát
2024. 04. 16.

Gukesh D és Nepomnjacsij döntetlennel is megőrizte éllovasi pozícióját, Tan Zhongyi ismét egyedül az élen
2024. 04. 15.

A nyolcadik forduló után Gukesh és Nepomnjaxsij vezet, a női viadalon hármas holtverseny az élen
2024. 04. 14.

A világbajnok-jelölti döntők félidejében Jan Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 12.

Gukesh és Nepomnjacsij remizett, megőrizték holtversenyes első helyüket, Tan Zhongyi előnye is fél pont
2024. 04. 11.

Gukesh 87 lépéses győzelemmel beérte Neomnjacsujt, Nakamura ekőször nyert
2024. 04. 10.

A világbajnok-jelölti döntők negyedik fordulójában Nepomnjacsij myert Vidit ellen, Szalimova legyőzte Konerut
2024. 04. 08.

Praggnanandhaa sötéttel nyert az indiai rangadón Vidit ellen, már a nyitásban meglepte riválisát
2024. 04. 07.

Torontóban Tan Zhongyi kettős győzelemmel rajtolt, békés első forduló, viharos második kör a vb-jelölti döntőkben
2024. 04. 06.

Carlsen harmadszor a GRENKE Chess Classic  győztese, Rapport volt a világelső legfőbb riválisa
2024. 04. 03.

Prágai elsőségével Abduszattorov negyedik az új világranglistán
2024. 04. 01.

Az új világranglistán a trónkövetelők sokat javítottak helyezésükön
2024. 02. 02.

A villámpartikban Wei Yi jobban bírta a feszültséget, a kínai sakkozó a 86. Tata Steel Masters győztese
2024. 01. 29.

Vidit legyőzte Abduszattorovot, az utolsó forduló előtt ötös holtverseny az élen
2024. 01. 28.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog