Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Carlsen vereséggel rajtolt, mesternégyessel folytatta, félpontos előnnyel vezet

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour tíz versenyből álló sorozatának harmadik tornáján, a 16 résztvevős Opera Euro Rapid online viadal első játéknapján öt fordulót játszottak le. A világbajnok Magnus Carlsen az amerikai Wesley So elleni vereséggel kezdte szereplését, de mesternégyessel félpontos előnnyel vezet So és az orosz Jan Nepomnjacsij előtt. Remek csatákat vívtak a nagymesterek, a nyíltsisakos küzdelmekben a lejátszott 40 játszmából 24 fejeződött be döntéssel. Csak az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabov tudta megőrizni veretlenségét, az orosz Alekszandr Griscsuk, a német Matthias Bluebaum és az amerikai Leinier Dominguez Perez még nyeretlen. Vasárnap újabb öt fordulóra kerül sor. A kvalifikációs körverseny első nyolc helyezettje jut tovább, a negyeddöntőtőtől már kieséses rendszerben folytatódik a viadal. Játszmánként 15-15 perc és lépésenként 10-10 másodperc bónusz a gondolkodási idő.

A Magnus Carlsen Chess Tour nagy sikere után a sakkvilág ászai a Meltwater Champions Chess Tour tornáin mérik össze erejüket, a díjalap másfél millió dollár. A Skilling Open viadallal kezdődött meg a kilenc versenyből és a fináléból álló széria, majd az Airthings Masters tornát rendezték meg.

A Skilling Open döntőjében a világbajnok Magnus Carlsen vereséget szenvedett Wesley So-tól, a sorsolás szeszélye folytán a norvég világelső az első fordulóban az amerikai nagymesterrel mérkőzött meg. A szicíliai védelmű ütközetben Carlsen az ellentámadás reményében beengedte So bástyáját a hetedik sorra.

A kritikus állásban a világbajnok többször is hibázott, So sikerrel nyitotta az állást, Carlsen királya sebezhetővé vált, az 53. lépés után feladásra kényszerült.

Levon Aronjannak csak 33 lépésre volt szüksége, hogy megadásra kényszerítsen Ding Lirent, a háromszoros örmény olimpia bajnok támadásával szemben a kétszeres aranyérmes kínai sakkozó nem talált védelmet.

Wijk aan Zee-i kudarca után Maxime Vachier-Lagrave önbizalmat növelő győzelemmel rajtolt, a végjátékban Daniil Dubov döntetlenhez vezető folytatásokat hagyott ki.

Nyeréssel mutatkozott be Sam Shankland. A Grünfeld védelemben vívott elméleti párbajt Jan-Krysztof Duda és Jan Nepomnjacsij. A lengyel nagymester hibázott többet, ez végül a játszma elvesztéséhez vezetett.

Az első forduló eredményei:

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860) – Daniil Dubov (orosz, 2770) 1 - 0

Wesley So (amerikai, 2741) – Magnus Carlsen (norvég, 2881) 1 - 0

Levon Aronjan (örmény, 2778) – Ding Liren (kínai, 2836) 1 - 0

Matthias Bluebaum (német, 2562) – Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758) döntetlen

Sam Shankland (amerikai, 2609) – Santosh Gujrathi Vidit (indiai, 2636) 1 – 0

Leinier Dominguez Perez (amerikai, 2786) – Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) döntetlen

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2774) – Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) 0 - 1

Alekszandr Griscsuk (orosz, 2784) – Anish Giri (holland, 2731) döntetlen

A vereség „felpaprikázta” Magnus Carlsent, szép stílusban győzte le Levon Aronjant, aki a korai vezércsere után nem tudott mit kezdeni a világbajnok mindkét szárnyon vezetett akcióival.

MVL az egyes sorszámának köszönhetően második játszmáját is világossal játszhatta, Wesley So elleni győzelemmel folytatta. Remek csata volt, So a bástyavégjátékban többször is hibázott.

Az orosz háziderbit Jan Nepomnjacsij nyerte meg. Alekszandr Griscsuk példája is bizonyította, hogy az idő szorításában nehéz hátrányos végjátékot játszani. Nepo 85 lépésben érvényesítette anyagi előnyét a különböző színű futós végjátékban.

Meggyőző győzelmet aratott Tejmur Radzsabov, fokozatosan került előnybe Sam Shankland ellen. Elindult a lejtőn Leinier Dominguez Perez, javított Santosh Gujrathi Vidit.

Csak másodpercei voltak Daniil Dubovnak, amikor nyert állásban lépésismétlés mellett döntött, Anish Giri örülhetett a döntetlennek.

A szabadkártyával játszó Martthias Bluebaum második értékes döntetlenét érte el, Ding Liren gyengén rajtolt. Óvatos játékkal másodszor is remizett Hikaru Nakamura.

A 2. forduló eredményei:

Daniil Dubov - Anish Giri  döntetlen

Jan Nepomnjacsij - Alekszandr Griscsuk 1 - 0

Hikaru Nakamura - Jan-Krzysztof Duda   döntetlen

Santosh Gujrathi Vidit - Leinier Dominguez Perez 1 - 0

Tejmur Radzsabov - Sam Shankland 1 - 0

Ding Liren - Matthias Bluebaum  döntetlen

Magnus Carlsen - Levon Aronjan 1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave - Wesley So 1 - 0

Magnus Carlsen sötéttel elért győzelmével javította a másodhúzók meglehetősen gyenge statisztikáját. Matthias Bluebaumot a 17. lépésben elkövetett hibájáért pontos játékkal büntette meg.

A kettős győzelemmel rajtoló MVL és Jan Nepomnjacsij sötéttel szenvedett vereséget. Különösen sajnálhatja a francia nagymester a botlást. Levon Aronjan a szicíliai védelmű ütközetben gyalogot áldozott, kielégítő kompenzációt nem kapott.MVL elsietett gyaloglépéssel kiengedte előnyét, sőt rövidesen már az örmény nagymester került előnybe és gyűjtötte be az egész pontot.

Anish Giri megszerezte első győzelmét, Jan Nepomnjacsij szicíliai védelme zátonyra futott. A hollandok legjobbja kiskombinációval használta ki a meggyengült sötét királyállást.

Fordulatos küzdelemben nyert Wesley So a sokat hibázó Daniil Dubov ellen. Messze a várakozás alatt sakkozik Ding Liren, a végjátékban Sam Shankland királya is főszerepet játszott.

A 3. forduló eredményei:

Wesley So - Daniil Dubov  1 - 0

Levon Aronjan - Maxime Vachier-Lagrave 1 - 0

Matthias Bluebaum - Magnus Carlsen  0 - 1

Sam Shankland - Ding Liren  1 - 0

Leinier Dominguez Perez - Tejmur Radzsabov  döntetlen

Jan-Krzysztof Duda - Santosh Gujrathi Vidit  döntetlen

Alekszandr Griscsuk - Hikaru Nakamura  döntetlen

Anish Giri - Jan Nepomnjacsij 1 - 0

Magnus Carlsen mesterhármasával már egyedül vezetett. Sam Shankland sem tudta megállítani szárnyalásába. A világbajnok a játéknap végén méltán lehetett elégedett játékával, motiváltan sakkozott, „könnyű kézzel” húzta meg a jó lépéseket.

Megszerezte első győzelmét Hikaru Nakamura, elvesztette veretlenségét Anish Giri. Könnyelmű futólépésével gyalogot vesztett, Nakamura anyagi előnyét érvényesítette.

Döntetlen született Wesley So és Levon Aronjan partijában, az amerikai nagymester örülhetett a pontosztozkodásnak.

Oly sok hiba után Ding Liren először nyert, Leinier Dominguez Perez második vereségét szenvedte el. A nyitás után Jan Nepomnjacsij fölényesen állt, bűvészkedéséért még nagyobb árat is fizethetett volna, Daniil Dubov válogathatott a nyerések között, de sorban elpuskázta a lehetőségeket, 82 lépésben végül remiztek.

MVL az előző fordulóbeli veresége hatására megtorpant, Matthias Bluebaum kecsegtető esélyt hagyott kihasználatlanul.

A 4. forduló eredményei:

Daniil Dubov - Jan Nepomnjacsij  döntetlen

Hikaru Nakamura - Anish Giri  1 - 0

Santosh Gujrathi Vidit - Alekszandr Griscsuk  döntetlen

Tejmur Radzsabov - Jan-Krzysztof Duda döntetlen

Ding Liren - Leinier Dominguez Perez  1 - 0

Magnus Carlsen - Sam Shankland  1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave - Matthias Bluebaum  döntetlen

Wesley So - Levon Aronjan döntetlen

Az első játéknap befejező körében hat játszma is döntéssel végződött, három partiban a sötéttel játszók nyertek. Magnus Carlsen jelentős kockázatot is vállalt a sereghajtó Leineir Dominguez Perezzel vívott csatájában. Az amerikai nagymester a középjátékban kedvező állást játszhatott, majd Carlsen váratlan királyvándorlására nem talált jó ellenszert.  A 28. lépésben Bd4-gyel a világelső királya bajba kerülhetett volna. A világbajnok a futóvégjátékban nyerést hagyott ki, Dominguez Perez nem élt a remieséllyel.

Nagy csatában győzött Wesley So, az idő szorításában Matthias Bluebaum a taktikai csapásokkal fűszerezett öldöklő küzdelemben jó esélyt is elszalasztott, a döntetlen elérése is lehetőség volt.

Hibás kombinációval Levon Aronjan elszenvedte második vereségét, oly sok rontás után Daniil Dubov először nyert.

Elvesztette veretlenségét Hikaru Nakamura, harmadik győzelmével Jan Nepomnjacsij holtversenyes másodikként zárta a játéknapot.

A nyitásban Jan-Krzysztof Duda nagy hibája büntetlen maradt, Ding Liren harmadszor kapott ki, a lengyel sakkozó első győzelmét aratta.

Értékes megnyitási újítással rukkolt ki Anish Giri, remekül vezetett akcióval tetszetős győzelmet ért el.

Negyedszer remizett Alekszandr Griscsuk és Tejmur Radzsabov, de az orosz nagymester még nyeretlen, míg az azerbajdzsáni játékos veretlen. Jó kezdés után megtorpant Maxime Vachier-Lagrave.

Az 5. forduló eredményei:

Levon Aronjan - Daniil Dubov  0 - 1

Matthias Bluebaum - Wesley So  0 - 1

Sam Shankland - Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave  döntetlen

Leinier Dominguez Perez - Magnus Carlsen 0 - 1

Jan-Krzysztof Duda - Ding Liren  1 - 0

Alekszandr Griscsuk - Tejmur Radzsabov döntetlen

Anish Giri - Santosh Gujrathi Vidit  1 - 0

Jan Neponjacsij - Hikaru Nakamura 1 – 0

H

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

P

1

 Magnus Carlsen (2881)

0

-

-

-

-

-

-

1

1

-

-

-

-

1

1

4

2

 Wesley So (2741)

1

-

0

-

-

-

-

½

-

-

-

1

-

1

-

3

 Jan Nepomnjacsij (2778)

-

-

-

0

-

1

1

-

-

-

1

½

-

-

-

4

 Maxime Vachier-Lagrave (2860)

-

1

-

-

-

-

-

0

½

-

-

1

-

½

-

3

5

 Anish Giri (2731)

-

-

1

-

-

0

-

-

-

1

½

½

-

-

-

3

6

 Tejmur Radzsabov (2758)

-

-

-

-

-

-

½

-

1

-

½

-

-

½

½

3

7

 Hikaru Nakamura (2829)

-

-

0

-

1

-

½

-

-

-

½

-

-

-

½

8

 Jan-Krzysztof Duda (2774)

-

-

0

-

-

½

½

-

-

½

-

-

1

-

-

9

 Levon Aronjan (2778)

0

½

-

1

-

-

-

-

-

-

-

0

½

-

-

10

 Sam Shankland (2609)

0

-

-

½

-

0

-

-

-

1

-

-

1

-

-

11

 Santosh Gujrathi Vidit (2636)

-

-

-

-

0

-

-

½

-

0

½

-

-

-

1

2

12

 Alekszandr Griscsuk,(2784)

-

-

0

-

½

½

½

-

-

-

½

-

-

-

-

2

13

 Daniil Dubov (2770)

-

0

½

0

½

-

-

-

1

-

-

-

-

-

-

2

14

 Ding Liren (2836)

-

-

-

-

-

-

-

0

0

0

-

-

-

½

1

15

 Matthias Bluebaum (2562)

0

0

-

½

-

½

-

-

-

-

-

-

-

½

-

16

 Leinier Dominguez Perez (2786)

0

-

-

-

-

½

½

-

-

-

0

-

-

0

-

1

Verőci Zsuzsa

Fotók: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

St. Louisban az utolsó fordulóra maradt a döntés, az első helyen előálló holtversenyt rájátszás döntené el
2023. 11. 30.

Caruana 25 lépésben győzte le Sot, Dominguez Perezzel holtversenyben vezet
2023. 11. 29.

A Sinquefield Cup hatodik fordulójában So, Caruana és Dominguez Perez is győzött
2023. 11. 28.

St. Louisban Aronian aratta a második győzelmet, a címvédő Firouzja ellen nyert
2023. 11. 26.

St. Louisban az első győzelmet So aratta, a Sinquefield Cup negyedik fordulójában Rapport ellen nyert
2023. 11. 25.

A Sinquefield Cupelső harmadában 13 döntetlen született, Duda betegség miatt visszalépett
2023. 11. 24.

Yt. Louisban Caruana vezeti a 10. Sinquefield Cup Rajtlistáját, Firouzja játszik vímvédőként
2023. 11. 22.

A meglepetések Európa-bajnokságán a bolgár női és a szerb férfi válogatott lett aranyérmes
2023. 11. 21.

Férficsapatunk remek győzelmet ért el a svédek ellen, női együttesünk kikapott a románoktól
2023. 11. 20.

Kettős vereség a hetedik fordulóban, sokat hibáztak sakkozóunk
2023. 11. 19.

Női válogatunk legyőzte a szlovénokat, férficsapatunk döntetlent játszott a lengyelekkel
2023. 11. 18.

Férficsapatunk győzött Izrael ellen, női együttesünk vereséget szenvedett a grúzoktől
2023. 11. 16.

A csapat Európa-bajnokság negyedik fordulójában férfi válogatottunk győzött, női csapatunk vereséget szenvedett
2023. 11. 15.

Női válogatottunk nagyszerű sikerként 2,5-1,5-re legyőzte az ukrán csapatot
2023. 11. 14.

Női válogatottunk értékes döntetlent ért el a bolgár együttes ellen, férficsapatunk 2,5-2,5-ös vereséget szenvedett a németektől
2023. 11. 13.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog