Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Carlsen újabb győzelmével 3 pontos előnnyel az élen, Lékó kikapott Gelfandtól

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Legends of Chess online rapid viadal nyolcadik fordulójában az éllovas világbajnok Magnus Carlsen a „hirtelen halál” partiban sötéttel elért döntetlennel megnyerte az orosz Jan Nepomnjacsij elleni rangadót, három pontra növelte előnyét. Carlsen világossal nyerte meg a második játszmát, világossal vesztette el a negyediket. Lékó Péter az izraeli Borisz Gelfandtól a „hirtelen halál” játszma elvesztésével szenvedett vereséget, a második ütközetet Gelfand nyerte meg, nagymesterünk a harmadikban egyenlített. Az orosz rangadón Peter Szvidler legyőzte exvilágbajnok Vlagyimi Kramnyikot. Az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand két világos partiját is elbukta a kínai Duing Lirennel szemben, hetedik meccsét vesztette el. Az ukrán Vadszilij Ivancsuk fordított a holland Anish Giri elleni mérkőzésén, a „hirtelen halál” játszmában legyőzte 25 évvel fiatalabb ellenfelét. Lékó utolsó mérkőzését Ding Lirennel játssza. Az első négy helyezett jut tovább a kieséses rendszerű folytatásba.

A Magnus Carlsen Chess Tour negyedik versenyének nyolcadik fordulójában eldőlt, hogy a világbajnok Magnus Carlsen és Jan Nepomnjacsij jut első két helyezettként a Legends of Chess viadal elődöntőjébe, két továbbjutó hely sorsa a körverseny befejező játéknapján dől el.

A nyolcadik fordulóban a torna első és második helyezettje, a 2 pontos előnnyel vezető világbajnok Magnus Carlsen és Jan Nepomnjacsij  összecsapása állt az érdeklődés középpontjában. A sorozat első versenyén, a Magnus Carlsen Invitational viadalon a norvég világelső a „hirtelen halál” partiban sötéttel elért döntetlennel győzte le az orosz sakkozót.

A Grand Chess 2019 zágrábi viadalán Magnus Carlsen négy vereségét követően először tudta megadásra kényszeríteni Jan Nepomnjacsijt. Az orosz sakkozó 2002-ben az U12-es Európa-bajnokságon, majd egy év múlva az U14-es korcsoportos vb-n győzte le Carlsent, majd 2011-ben a Tata Steel Chess tornán, három éve a London Chess Classic viadalon is fogadhatta a világelső gratulációját.

Rapid-és villámpartikban Jan Nepomnjacsij csak egy játszmát tudott, tizenhárom döntetlen mellett nyolcszor kikapott.

A párharcuk döntetlennel kezdődött meg, Magnus Carlsen jó esélyt szalasztott el. A második partiban a Grünfeld védelemben vívtak elméleti párbajt, a küzdelemben az orosz nagymester hibázott, a világbajnok tökéletes játékkal már a 34. lépésben győzelemnek örülhetett.

A harmadik játszmában ismét a norvég világelső diktálta a tempót, a világos király elleni akciójával tisztet is nyert, a technikai kivitelezésbe hiba csúszott, Nepomnjacsij kiharcolta a döntetlent.

Magnus Carlsen kiprovokálta, hogy Jan Nepomnjacsij korai tisztáldozatot hozzon, a világbajnok kihagyott egy taktikai esélyt, 20.Hxh7 után nem kellett volna aggódnia a meccs végeredménye miatt. A csatában Nepomnjacsij minőségáldozattal nyerőesélyes végjátékot játszhatott, kiegyenlített.

Az Armageddon játszmában Nepomnjacsijnak 5 perce volt Carlsen négy percével szemben, de nyerési kényszerrel játszott. A játszmában sok minden történt, az orosz nagymester viharos támadása sikert ígért, de kihagyta a nagy lehetőséget. Carlsen átvette a kezdeményezést, nyerhetett volna, nyert állásban adta remire a játszmát, hogy ne kelljen bajlódnia a gyorsan múló másodpercekkel.

Lékó Péter és Borisz Gelfand összecsapása is a rájátszásban dőlt el. Nagymesterünk a tornán negyedszer játszott „hirtelen halál” partit, harmadszor kapott ki, csak Vaszilij Ivancsuk ellen volt eredményes.

Első partijukat 1994-ben játszották, az Intel rapid versenye után még negyven rapid és villámpartiban mérték össze erejüket, 26 döntetlen mellett nagymesterünk 8-7-re vezetett. Miskolcon 2010-ben rapid páros mérkőzést is vívtak, az izraeli sakkozó 4,5 – 3,5-re nyert.

A klasszikus partijaik statisztikája Gelfandnak kedvezett, ötször nyert, négyszer kapott ki a 26 pontosztozkodás mellett.

A mérkőzés első játszmájában Lékó Péter gyalogelőnyét nem tudta érvényesíteni. Gelfand a második ütközetben megcsillogtatta remek technikáját, a bástyavégjátékban aktívabb bástyája és a harctérre induló királya eldöntötte a pont sorsát.

A vereség után Lékó Péter a szicíliai védelmű partiban a hosszas manőverezést választotta, majd lecsapott a felkínált lehetőségre, kiegyenlített.

Az elméletileg két kitűnően felkészült sakkozó a katalán megnyitásban megosztozott a ponton, s jött a ráadás, Lékóna játszott világossal. A torna doyenje jól használta ki, hogy remifórja van, Péter próbálkozásaira remekül reagált, ellentámadása átütött.

Komoly bajba került az exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik honfitársától, Peter Szvidlertől elszenvedett veresége miatt. A hatodik forduló után még a harmadik helyen állt, a befejező játéknap előtt csak az ötödik és Magnus Carlsennel kell játszania.

Kramnyik felvállalta a taktikai bonyodalmakat, de többet hibázott ellenfelénél. Világossal vesztette el az első ütközetet, majd remivel folytatták.

A párbajuk harmadik játszmájában történtekre nehéz magyarázatot találni. Vlagyimir Kramnyik túljátszotta jó barátját, egykori szekundánsát, de a könnyen nyerhető állásban saját magának tette nehézzé a remélt sikert. Válogathatott a nyerések között, sorban hagyta ki azokat. Gyalogelőnyét nem tudta érvényesíteni.

Peter Szvidler a negyedik partiban „megkegyelmezett” riválisának, a remi is elég volt a győzelemhez.

Vaszilij Ivancsuk játékát dicsérő írásokat olvashatunk a szakportálokon. Az 51 esztendős sakkozó nagy akarattal küzd, kevés hiányzott ahhoz, hogy a továbbjutásért ia harcban legyen.

Hátrányból fordított Anish Giri ellen. Világossal a második játszmában nem talált jó tervet, a holland nagymester jól játszotta a parti befejező szakaszát. A vereség nem törte meg Ivancsukot, tetszetős játékvezetése, a világos király elleni akciója méltán kapott sok elismerést.

Nehéz pillanatokat élt át a negyedik ütközetben, Anish Giri nyerőesélyt szalasztott el. A „hirtelen halál” játszmát az 51 éves Ivancsuk nyerte meg a 25 évvel fiatalabb riválisával szemben.

A forduló legmeglepőbb eredménye az exvilágbajnok Viswanathan Anand és a kétszeres kínai olimpiai bajnok Ding Liren mérkőzésén született meg. A szicíliai védelem nagy tudora az első játszmában 22 lépés után kényszerült feladásra. Sötéttel nem tudott szépíteni, majd a harmadik összecsapás eldöntötte a meccset. Ding Liren erélyesen vezette az ellentámadást, oly sok hányattatás után második meccsét nyerte meg. 

A 8. forduló eredményei:

Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) – Magnus Carlsen (norvég, 2881)  1 – 2 (2,5 – 2,5)

Jan Nepomnjacsij – Magnus Carlsen döntetlen (Angol megnyitás, 54)

Magnus Carlsen – Jan Nepomnjacsij 1 – 0 (Grünfeld védelem, 34)

Jan Nepomnjacsij – Magnus Carlsen döntetlen (Katalán megnyitás, 46)

Magnus Carlsen – Jan Nepomnjacsij  0 – 1 (Pirc védelem, 60)

Jan Nepomnjacsij – Magnus Carlsen döntetlen (Angol megnyitás, 50)

Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2756) – Peter Szvidler (orosz, 2742) 0 – 3 (1,5 – 2,5)

Vlagyimir Kramnyik – Peter Szvidler 0 – 1 (Szicíliai védelem, 46)

Peter Szvidler – Vlagyimir Kramnyik döntetlen (Grünfeld védelem, 45)

Vlagyimir Kramnyik – Peter Szvidler döntetlen (Szicíliai védelem, 115)

Peter Szvidler – Vlagyimir Kramnyik döntetlen (Caro-Kann védelem, 49)

Anish Giri (holland, 2731) – Vasziij Ivancsuk (ukrán, 2686)  1 – 2 (2 – 3)

Anish Giri – Vaszilij Ivancsuk döntetlen (Angol megnyitás, 46)

Vaszilij Ivancsuk – Anish Giri 0 – 1 (Spanyol megnyitás, 42)

Anish Giri – Vaszilij Ivancsuk  0 – 1 (Kettős fianchetto, 50)

Vaszilij Ivancsuk – Anish Giri (döntetlen (Nimzoindiai védelem, 34)

Vaszilij Ivancsuk – Anish Giri 1 – 0 (Szláv védelem, 55)

Viswanathan Anand (indiai, 2751) – Ding Liren (kínai, 2836) 0 - 3 (0,5 – 2,5)

Viswanathan Anand – Ding Liren  0 – 1 (Szicíliai védelem, 22)

Ding Liren – Viswanathan Anand döntetlen (Királyindiai támadás, 47)

Viswanathan Anand – Ding Liren 0 – 1 (Szicíliai védelem, 40)

Lékó Péter (magyar, 2710) – Borisz Gelfand (izraeli, 2702)  1 – 2 (2 – 3)

Lékó Péter – Borisz Gelfand döntetlen (Angol megnyitás, 68)

Borisz Gelfand – Lékó Péter 1 – 0 (Ragozin védelem, 62)

Lékó Péter – Borisz Gelfand 1 – 0 (Szicíliai védelem, 48)

Borisz Gelfand – Lékó Péter döntetlen (Katalán megnyitás, 51)

Lékó Péter – Borisz Gelfand 0 – 1 (Szicíliai védelem, 53)

H.

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

BP

MP

1

Magnus Carlsen

2

3

-

2

3

20

22

2

Jan Nepomnjacsij

2

3

2

-

2

2

18½

19

3

Anish Giri

1

½

-

2

2

15½

15

4

Peter Szvidler

1

-

2

16

14

5

Vlagyimir Kramnyik

-

2

1

2

15½

12

6

Vaszilij Ivancsuk

2

2

2

3

2

-

16½

11

7

Borisz Gelfand

0

-

2

2

½

3

13

9

8

Lékó Péter

2

2

2

2

-

14

6

9

Viswanathan Anand

2

2

½

-

2

½

12½

6

10

Ding Liren

½

½

1

-

11½

6

Az utolsó forduló párosítása:

Borisz Gelfand – Jan Nepomnjacsij

Ding Liren – Lékó Péter

Vaszilij Ivancsuk – Viswanathan Anand

Peter Szvidler – Anish Giri

Magnus Carlsen – Vlagyimir Kramnyik

Verőci Zsuzsa

Fotók: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Nepomnjaxsij és Gukesh D reizett, Caruana és Nakamura nyert, Lei Tingjie legyőzte Gorjacskinát
2024. 04. 16.

Gukesh D és Nepomnjacsij döntetlennel is megőrizte éllovasi pozícióját, Tan Zhongyi ismét egyedül az élen
2024. 04. 15.

A nyolcadik forduló után Gukesh és Nepomnjaxsij vezet, a női viadalon hármas holtverseny az élen
2024. 04. 14.

A világbajnok-jelölti döntők félidejében Jan Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 12.

Gukesh és Nepomnjacsij remizett, megőrizték holtversenyes első helyüket, Tan Zhongyi előnye is fél pont
2024. 04. 11.

Gukesh 87 lépéses győzelemmel beérte Neomnjacsujt, Nakamura ekőször nyert
2024. 04. 10.

A világbajnok-jelölti döntők negyedik fordulójában Nepomnjacsij myert Vidit ellen, Szalimova legyőzte Konerut
2024. 04. 08.

Praggnanandhaa sötéttel nyert az indiai rangadón Vidit ellen, már a nyitásban meglepte riválisát
2024. 04. 07.

Torontóban Tan Zhongyi kettős győzelemmel rajtolt, békés első forduló, viharos második kör a vb-jelölti döntőkben
2024. 04. 06.

Carlsen harmadszor a GRENKE Chess Classic  győztese, Rapport volt a világelső legfőbb riválisa
2024. 04. 03.

Prágai elsőségével Abduszattorov negyedik az új világranglistán
2024. 04. 01.

Az új világranglistán a trónkövetelők sokat javítottak helyezésükön
2024. 02. 02.

A villámpartikban Wei Yi jobban bírta a feszültséget, a kínai sakkozó a 86. Tata Steel Masters győztese
2024. 01. 29.

Vidit legyőzte Abduszattorovot, az utolsó forduló előtt ötös holtverseny az élen
2024. 01. 28.

Abduszattorov lépéselőnyben, a 11. forduló után félpontos előnnyel vezet
2024. 01. 27.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog