Help Sales ÁSZF

Carlsen remek játékkal győzte le Nakamurát, előnye öt pont So előtt, Radzsabov beérte Aronjant

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour döntőjének ötödik fordulójában a világbajnok Magnus Carlsen 2,5 – 0,5-re legyőzte az amerikai Hikaru Nakamurát. A norvég világelső pozíciós csúcsteljesítménnyel a két világossal játszott összecsapást nyerte meg. Carlsen előnye öt pont a játéknapon a holland Anish Giri ellen szerencsés győzelmet elért Wesley So előtt. Az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabov az örmény Levon Aronjant győzte le. A 23 éves orosz Vladiszlav Artyemijev az azerbajdzsáni Sahriyar Mamedgyarov ellen nyert, „túlélte”, hogy a harmadik összecsapásuk során mattot nézett el. A francia Maxime Vachier-Lagrave a lengyel Jan-Krzysztof Dudát kényszerítette feladásra.   

A világbajnok Magnus Carlsen a negyedik fordulóban elszenvedett veresége, kapkodó, gyenge játéka után fokozott érdeklődéssel vártuk Hikaru Nakamura elleni párharcát. Az ősi riválisok már negyven klasszikus játszmában csatáztak. Nakamura a 25 döntetlen mellett 14-szer szenvedett vereséget, s mindössze egyszer tudta megadásra kényszeríteni a norvég világelsőt.

Rapid és villámpartiban sűrűn mérkőztek meg, 75 döntetlen mellett Carlsen 70-35-re vezetett.

A sakktörténelem első online szuperversenyén, a Magnus Carlsen Invitational viadal első játéknapján mérkőzött meg Magnus Carlsen és Hikaru Nakamura. A világossal játszók „taroltak”, mind a négy partiban győzelmet szereztek. A párharcot a „hirtelen halál” játszma döntötte el a világbajnok javára, sötéttel nyert. A nyolc résztvevős verseny döntőjét is ők ketten vívták, Magnus Carlsen 2,5 – 1,5-ös győzelemmel lett a torna győztese. A Magnus Carlsen Chess Tour négy versenyéből a világbajnok három tornát nyert meg, egyetlen vereségét a Lindores Abbey Challenge viadal elődöntőjében Hikaru Nakamurától szenvedte el.

A négyszeres világbajnok a Grand Finals Kiva fináléjában óriási csata, fordulatokban gazdag küzdelem után visszavágott az ötszörös amerikai bajnoknak. A végsőkig kiélezett hétszettes döntőben Carlsen háromszor is hátrányból egyenlített, a hetedik mérkőzésen is „rendelésre” tudott nyerni, miután elvesztette az első villámpartit. A sorsdöntő „hirtelen halál” partiban színt választhatott, sötétre szavazott, remifórral játszhatott, és a döntetlen a végső győzelmét jelentette.

A Meltwater Champions Chess Tour sorozaton a New in Chess Classic döntőjében csatáztak, Carlsen 3-1-re nyerte meg az első meccset, a második 2-2 lett.

Hikaru Nakamura honfitársa, Wesley So elleni sikerével „melegített” a rangadóra, s tőle megszokott önbizalommal várta az összecsapást…

A chess24.com honlapon kilenc nyelven kommentálják a viadalt, Lékó Péter angolul elemzi, értékeli a küzdelmeket. Nagymesterünk a világbajnoki döntőn Jan Nepomnjacsij egyik szekundánsa lesz, már hónapok óta folyik a közös munka, a kritikus változatok együttes elemzése. Lékó a legnagyobb elismeréssel dicsérte Carlsen pozíciós csúcsteljesítményét. Nakamura mind a három játszmában védekezésre kényszerült, csak a másodikat tudta döntetlenre menteni. a két sötéttel játszott spanyol partit elbukta.

A világbajnok nagy türelemmel játszotta a középjátékokat, nem zavarta, hogy látszólag nem volt előnye, de Carlsen tud a „sziklából is vizet fakasztani”. Érdemes lejátszani a partikat.

Az ötödik forduló párosításában az MCCT versenyeken az egymás ellen játszott partik statisztikája:

 

Magnus Carlsen legfőbb riválisa, Wesley So nagy kalandokat élt át Anish Giri elleni mérkőzésén. Az első partiban hátrányosabb állásban azonnal vesztő tisztáldozatot hozott.

A holland nagymester a második játszmában túlságosan sok energiát vesztegetett el gyalogelőnyének érvényesítése érdekében, a különböző színű futók miatt azonban ez nem sikerülhetett, 97 lépésben remiztek.

Az ötödik játéknapon két óriási hibát is feljegyezhettünk a sok baki mellett. Anish Giri nyerőesélyes pozícióban  végzetes huszársakkot adott, döntő anyagi hátrányba került.

Szinte törvényszerű volt, hogy Giri a bakit nem tudta feledni, a második villámpartit vesztette el, So mázlis nyerést ért el.

 Örökös sakkal fejeződött be Levon Aronjan és Tejmur Radzsabov párharcának első játszmája. Az örmény olimpiai bajnok a 23. lépésben a támadása sikerének érdekében tisztet áldozott, Radzsaov hárította a fenyegetéseket. az idő szorításában nem mert kockáztatni.

A második ütközetnem Radzsabov áldozott tisztet, nem vették észre, hogy a megtámadott huszár kényelmesen elléphetett volna. Az azerbajdzsáni nagymester vezetést szerzett. Levon Aronjan mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, mindketten pontatlankodtak, a 91 lépéses döntetlen Radzsabovnak kedvezett.

A negyedik partiban 81 lépésben kötöttek békét, a döntőt három vereséggel kezdő Tejmur Radzsabov a győzelemmel beérte Levon Aronjant, a harmadik helyet osztják.

A világbajnok Magnus Carlsen elleni győzelme lendületbe hozta Vladiszlav Artyemijevet, sötéttel 26 lépésben nyeréssel kezdett Sahriyar Mamedgyarov ellen.

A 23 éves orosz sakkozó világossal nem villogott, nagyot kellett küzdenie a remiért- A harmadik játszma befejezése krimibe illó volt, Artyemijev fölényes állásban mattot nézett el!

Artyemijevet a súlyos elnézés nem rendítette meg, jól játszva megnyerte a negyedik játszmát, 3 ponttal gazdagodott.

Örülhetett a döntetlennek Jan-Krysztof Duda, kecsegtető esélyű állásban Maxime Vachier-Lagrave a lépésismétlés mellett döntött.

A bonyodalmakat kedvelő MVL a küzdelem csendesítése mellett döntött, taktikája bevált. Duda többször is egyenkő esélyeket adó változatot nem vett észre.

A 23 esztendős Dudának világossal kockáztatnia kellett, MVL pontosan védekezett, átvette a kezdeményezést, három játszmában begyűjtötte a 3 pontot.

Az 5. forduló eredményei:

Magnus Carlsen (norvég, 2855) – Hikaru Nakamura (amerikai, 2736)  3 – 0 (2,5 – 0,5)

Magnus Carlsen – Hikaru Nakamura 1 - 0

Hikaru Nakamura Magnus Carlsen  döntetlen

Magnus Carlsen – Hikaru Nakamura 1 - 0

Wesley So (amerikai, 2778) – Anish Giri (holland, 2777)  2 – 1 (3,5 – 2,5)

Wesley So – Anish Giri  0 - 1

Anish Giri - Wesley So  döntetlen

Wesley So – Anish Giri  1 - 0

Anish Giri - Wesley So  döntetlen

Rájátszás:

Wesley So – Anish Giri  döntetlen

Anish Giri – Wesley So   0 - 1

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2756) – Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2763) 0 – 3 (0,5 – 2,5)

Jan-Krzysztof Duda – Maxime Vachier-Lagrave  döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave - Jan-Krzysztof Duda  1 - 0

Jan-Krzysztof Duda – Maxime Vachier-Lagrave 0 - 1

Sahriyar Mamedgyarov (azerbajdzsáni, 2762) – Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2699) 0 – 3 (1,5 – 2,5)

Sahriyar Mamdgyarov – Vladiszlav Artyemijev 0 - 1

Vladiszlav Artyemijev - Sahriyar Mamdgyarov döntetlen

Sahriyar Mamdgyarov – Vladiszlav Artyemijev 1 - 0

Vladiszlav Artyemijev - Sahriyar Mamdgyarov 1 - 0

Levon Aronjan (örmény, 2782) – Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2763) 0 – 3 (1,5 – 2,5)

Levon Aronjan – Tejmur Radzsabov döntetlen

Tejmur Radzsabov - Levon Aronjan   1 - 0

Levon Aronjan – Tejmur Radzsabov  döntetlen

Tejmur Radzsabov - Levon Aronjan döntetlen

A pénteki 6. forduló párosítása:

Levon Aronjan – Jan-Krzysztof Duda

Tejmur Radzsabov  Wesley So

Anish Giri – Magnus carlsen

Hikaru Nakamura – Sahriyar Mamedgyarov

Vladiszlav Artyemijev – Maxime Vachier-Lagrave

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Wesley So harmadszor, Carissa Yip először győzött az amerikai bajnokságon
2021. 10. 20.

Caruana, So és Sevian rapid rájátszása dönti el az amerikai bajnoki cím sorsát
2021. 10. 19.

Az amerikai bajnokságon az utolsó forduló dönt, Caruana, So és Sevian holtversenyben vezet
2021. 10. 18.

Carauana újabb győzelmével fél pontra megközelítette az élen álló triót
2021. 10. 17.

A nyolcadik fordulóban hat döntetlen született, az élen álló triónak fél pont az előnye
2021. 10. 15.

Hármas holtverseny az élen, Caruna 90 lépésben nyert Robson ellen
2021. 10. 14.

Újabb meglepetés az amerikai bajnokságon, a 21 éves Sevian is legyőzte Caruanát, 
2021. 10. 13.

Az amerikai bajnokság ötödik fordulójában Naroditsky sötéttel győzte le Caruanát
2021. 10. 12.

A címvédő Tungsram ANSK 9-3-ra győzött a Szuperliga első fordulójában az ASE Paks ellen
2021. 10. 11.

So 28. születésnapján remizett Caruanával, nagy esélyt szalasztott el
2021. 10. 10.

Az amerikai bajnokságon Caruana vezeti a rajtlistát, So játszik címvédőként
2021. 10. 08.

Az orosz válogatott hyőzött a női csapat-világbajnokságon, a döntőben India ellen nyert
2021. 10. 07.

Radzsabov és Aronjan remekül hajrázott, Carlsen mögött ők lettek az érmesek
2021. 10. 05.

Aronjan 3-1-re legyőzte Carlsent, Radzsabov sorozatban ötödik párharcát nyerte meg
2021. 10. 04.

Két fordulóval a befejezés előtt Magnus Carlsent már a Meltwater Champions Chess Tour győzteseként ünnepelték
2021. 10. 03.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog