Help Sales ÁSZF

Carlsen megnyerte So elleni első párharcát, Artyemijev 3-0-ra győzte le Girit

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour Goldmoney Asian Rapid online viadal negyeddöntőjének első párharcában a világbajnok Magnus Carlsen és az orosz Vladiszlav Artyemijev győzött. A norvég világelső az első partit kölcsönös nagy hibák után nyerte meg Wesley So ellen, az amerikai nagymester a második játszmában egyenlített. Carlsen a harmadik ütközetben ismét vezetést szerzett, So nem tudott visszavágni. Nagy meglepetésre Artyemijev a sokat hibázó holland Anish Girit 3-0-ra győzte le. Az örmény Levon Aronjan és Eriagisi Arjun küzdelmében a 17 éves indiai sakkozó a második összecsapásban diadalmaskodott, a kvalifikációs verseny győztese a harmadikban kiegyenlített. Négy döntetlen született a lengyel Jan-Krzysztof Duda és a kínai Dinf Liren meccsén. Duda az első és a negyedik játszmában nyerőesélyt szalasztott el.  Szerdán játsszák a visszavágókat, Carlsen és Artyemijev 2-2-vel is az

 

A Champions Chess Tour hetedik viadalán, a Goldmoney Asian Rapid online tornán a kvalifikációs körversenyből továbbjutott nyolc nagymester kieséses rendszerben folytatja a versengést. Az első párharcok után Magnus Carlsen és Vladiszlav Artyemijev lépéselőnyben várhatja a visszavágókat.

 

A kvalifikációs versenyen Levon Aronjan veretlenül végzett az első helyen, a nagy meglepetésre továbbjutó 17 éves Eriagisi Arjunnal szemben az első páros mérkőzésen nem tudott előnyt kicsiholni.

Aronjan világossal kezdte a párharcot, az angol megnyitású játszmában a háromszoros olimpiai bajnok fokozatosa túljátszotta az ifjú titánt, aki passzív védekezésre kényszerült.

 

Az összecsapás kritikus állásában a háromszoros olimpiai bajnok tetszetős nyerést hagyott ki, lecserélte huszárját, amelyik a győzelme kulcsa lehetett volna.

 

A második partiban Aronjan a Nimzoindii védelmet választotta, Arjuk királyszárnyi akciót kezdeményezett. Az örmény nagymester rosszul reagált a támadásra, majd jelentős bakija után királyállása felett viharfelhők gyülekeztek. Az indiai sakkozó „csak” gyalogot nyert. Aronjan ellenjátékhoz jutott, az újabb hiba azonban már végzetes volt, Erigaisi vezetést szerzett.

Levon Aronjan az angol megnyitású harmadik ütközetben pozíciós küzdelemre kényszerítette ellenfelét, a futópárral előnyös állást játszhatott. Eriagisi egy pillanatban remek remiesélyhez jutott, ezt kihagyta, a világos király betörés eldöntötte a parti sorsát, a háromszoros olimpiai bajnok kiegyenlített, majd a negyedik játszmában megosztoztak a ponton.

 

A negyeddöntő slágerneccse Magnus Carlsen és Wesley So párbaja. So és Carlsen a CCT sorozaton háromszor a döntőben vívott meg. A Champions Chess Tour első versenyén, a Skilling Open fináléjában küzdöttek meg először, So a 2-2-es első mérkőzés után a második találkozón 3,5-2,5-re győzött. A harmadik torna, az Opera Euro döntőjében az első találkozójuk is 2-2 lett, a második meccset So 2,5-1,5-re megnyerte. A sorozat negyedik versenyén, a Magnus Carlsen Invitational viadalon a harmadik helyért küzdöttek meg, a világbajnok 3-1-es, majd 2-1-es nyeréssel lett bronzérmes.

A hatodik verseny, az FTX Crypto Cup döntőjében az első párharcuk 2-2-vel ért véget, a második párbajuk igazi thriller volt. Carlsen világossal megnyerte az első partit, So azonnal egyenlített. Harcos döntetlennel folytatták, majd gyorsan remiztek a negyedik játszmában. Következett a rájátszás két villámpartija. Az amerikai nagymester sötéttel az alapsor gyengeségét kihasználó kiskombinációval vezért nyert, összecsapásaik során először szerzett vezetést. Carlsen sötéttel visszavágott, az első hely sorsát eldöntő  Armageddon játszmát a négyszeres világbajnok világossal megnyerte.

Az összetett pontverseny első és második helyezettje már a legjobb nyolc között farkasszemet néz egymással. So taktikusan versenyezve, keveset kockáztatva lett az előcsatározásokban a negyedik, Carlsen sokat hibázva csak ötödikként zárt.

 

A párharcuk egy „őrült” partival kezdődött meg. Magnus carlsen fölényes állásban a 21. lépésben végzetes gyalograblással tisztet nézett el. Wesley So a váratlanul ajándékba kapott lehetőséggel nem tudott élni.

 

Kimaradtak az előnyt fokozó lépések, a pontatlankodásai után már a világbajnok került előnybe, So a 32. lépésben vesztőt húzott, futója bánta a kiskombinációt.

 

Az amerikai nagymesternek nem lehetett könnyű, hogy a váratlan csapás után koncentráljon a második partiban. Az olasz megnyitású partiban kezdeményezett, Carlsen a passzív védekezést választotta, majd „szabadulási” kísérlete nagy hiba volt, a bástyavégjátékban nem is vizsgáztatta ellenfelét.

 

Carlsen másodszor is az angol megnyitásra voksolt, meglepően a küzdelem hevében sok volt a kölcsönös hiba. A világos bástyák betörtek a nyolcadik sorra, ezzel már So nem tudott megbirkózni. A bástyák és a huszár összjátéka matthálót szőtt az amerikai sakkozó királya köré, a világbajnok másodszor is vezetést szerzett. Wesley So a negyedik partiban kedvezőbb pozíciójában nem tudta feltörni Magnus Carlsen védőállását.

Jan-Krzysztof Duda és Ding Liren első mérkőzésén négy döntetlen született, ennek a kínai plimpiai bajnok örülhetett. A kvalifikációs versenyről nem kis szerencsével jutott Duda a negyeddöntőbe., Ding Liren egyetlen vereségét éppen a lengyel nagymestertől szenvedte el a 14. fordulóban.

Az első játszmában Duda tetszetős játékkal, majd minőségáldozattal nyerőesélyes állást ért el, de az i-re a pontot nem tudta feltenni, fonalas nyerést hagyott ki. Ding Liren a felkínált lehetőséggel élt, döntetlenre mentette oly reménytelen állását.

 

A második partiban Dudának kellett a fél pontért nagyot küzdenie, ez 87 lépésben sikerült. A folytatás békésebb volt, erőt gyűjtöttek a negyedik játszmára.

A lengyel nagymester sötéttel is előnybe került a világranglista harmadik sakkozóval szemben. Támadáshoz jutott, de kedvező esélyeiven nem tudott élni, Ding Liren másodszor menekült meg a vereségtől.

 

A sorozat újonca, a 23 éves Vladiszlav Artyemijev az előversenyen megbízhatóan játszott, esélyeit szinte tökéletesen használta ki. Anish Giri gyengébben sakkozott, továbbjutása azért nem forgott veszélyben.

Arra ki számított, hogy az első párharcuk Giri számára egy rémálommal ér fel? Jobban állt az első partiban, de hibát hibára halmozva vesztett.

Vesszőfutása folytatódott a második ütközetben. Leütötte a „mérgezett” gyalogot, a büntetéssel Artyemihev nem késlekedett.

Anish Giri a „hosszúsáncot” nem tudta elkerülni, hiába a tökéletes elméleti felkészültség, amikor a kritikus állásokban megmagyarázhatatlan hibákat követett el.

 

A negyeddöntő első párharcainak eredményei:

Levon Aronjan (örmény, 2781) – Eriagisi Arjun (indiai, 2567) 2 – 2

Levon Aronjan – Eriagisi Arjun döntetlen

Eriagisi Arjun – Levon Aronjan 1 - 0

Levon Aronjan – Eriagisi Arjun  1 - 0

Eriagisi Arjun – Levon Aronjan  döntetlen

 

Magnus Carlsen (norvég, 2847) – Wesley So (amerikai, 2770 2,5 – 1,5

Magnus Carlsen – Wesley So 1 - 0

Wesley So – Magnus Carlsen   1 - 0

Magnus Carlsen – Wesley So 1 - 0

Wesley So – Magnus Carlsen   döntetlen  

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2729) – Ding Liren (kínai, 2799) 2 - 2

Jan-Krzysztof Duda – Ding Liren  döntetlen

Ding Liren – Jan-krzysztof Duda   döntetlen

Jan-Krzysztof Duda – Ding Liren  döntetlen

Ding Liren – Jan-krzysztof Duda   döntetlen

Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) – Anish Giri (holland, 2780)  3 - 0

Vladiszlav Artyemijev – Anish Giri 1 – 0

Anish Giri – Vladiszlav Artyemijev  0 – 1

Vladiszlav Artyemijev – Anish Giri 1 – 0

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Magnus Carlsen 4 pontos előnnyel kezdi a Meltwater Champions Chess Tour döntőjét
2021. 09. 24.

A Klubcsapatok Európa-kupa utolsó fordulója előtt a Mednyij Vszadnik csapata egypontos előnnyel vezet
2021. 09. 23.

A Klubcsapatok Európa-kupáján az ötödik fordulóban döntetlen lett az éllovasok rangadója
2021. 09. 22.

A német Vincent Keymer kvalifikálta magát elsőként a Challengers Chess Tour döntőjébe  
2021. 09. 22.

Négy forduló után a szentpétervári Mednyij Vszadnik és az AVE Novy Bor vezet az Európa-kupán
2021. 09. 22.

Carlsen negyedszer az Altibox Norway Chess torna győztese, Rapport nyolc fordulóig vezetve harmadik lett
2021. 09. 18.

Címvédőként az orosz válogatott győzött az Online Sakkolimpián
2021. 09. 17.

Carlsen visszavágott Karjakinnak, átvette a vezetést, Rapport az Armageddon partiban kikapott Nepomnjacsijtól
2021. 09. 17.

Carlsen 77 lépésben nyert Rapport ellen, fél pontra csökkentette hátrányát
2021. 09. 16.

Az Online Sakkolimpián a címvédő orosz válogatott és az amerikai csapat játssza a döntőt
2021. 09. 15.

Rapport szenzációs játékkal győzte le Karjakint, a virtuális világranglistán már a hatodik
2021. 09. 15.

Válogatottunk nagy csatában szenvedett kétszer minimális vereséget az orosz csapattól
2021. 09. 14.

Rapport győzelemmel kezdte a stavangeri torna második félidejét, 3 pontra növelte előnyét
2021. 09. 14.

Rapport az Altibox Norway Chess viadal félidejében egypontos előnnyel vezet, Karjakin legyőzte Carlsent
2021. 09. 13.

Nepomnjacsij legyőzte Karjakint, másfél pontra megközelítette Rapportot, akivel vasárnap mérkőzik meg
2021. 09. 11.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog