Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Carlsen két pontra növelte előnyét, Nepomnjacsij  a "hirtelen halál" partiban nyert Lékó ellen

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Legends of Chess online viadalon a világbajnok Magnus Carlsen megnyerte hetedik mérkőzését is, az orosz Peter Szvidlert győzte le, két pontra növelte előnyét. Az orosz Jan Nepomnjacsij négy döntetlent követő „hirtelen halál” partiban nyert Lékó Péter ellen, a tornán már harmadszor bírta jobban az Armageddon párbaj fokozott feszültségét. Remekelt az ukrán Vaszilij Ivancsuk, 3-1-es diadalt aratott az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyikkal szemben. Az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand először nyert, az izraeli Borisz Gelfand erejéből csak egy döntetlenre futotta a régi nagy rivális ellen. A holland Anish Giri már a harmadik a versenyfutásban, a kétszeres kínai olimpiai bajnok hatodszor kapott ki. A nyolcadik fordulóban Lékó Péter ellenfele Borisz Gelfand lesz. Eldőlhet a körverseny első helyének a sorsa Jan Nepomnjacsij és Magnus Carlsen mérkőzésén. Az orosz rangadón, Vlagyimir Kramnyik és Peter Szvidler meccsén a továbbjutás, az első négy helyezett már kieséses rendszerben csatázik tovább a 150 ezer dollár díjalapú tornán.

 

Lékó Péter és Jan Nepomnjacsij a dortmundi tornán 2008-ban mérkőztek meg először, azóta csak négy klasszikus partit játszottak, Danzhouban 2016-ban az orosz sakkozó győzött. Rapid és villámpartit csak hetet vívtak, öt remi mellett két győzelem volt a statisztika.

A mérkőzés a Semi-Tarrasch védelem egyik jól ismert változatában vívott elméleti párbajjal kezdődött. Lékó újított, Nepo láthatóan felkészülten várta az ötletet, kiegyenlített esélyeit.

A folytatásban a Nimzoindiai védelemben tesztelték egymás felkészültségét, mindketten a topon voltak. Az angol megnyitásban sem történt változás, a legjobb lépéseket húzták, harmadszor is remiztek. Az eredeti ötleteiről híres Nepomnjacsij játékában egyre inkább érezhettük, hogy nincs ellenére, ha a „hirtelen halál” parti döntene…

 

A negyedik játszma is döntetlent ígért, amikor Péter taktikai csapás lehetőségét nézte el, Nepomnjacsij nem vette észre a bakit, készülődhettek az Armageddon játszmára.

 

Nepomnjacsijnak 5 perce volt Lékó 4 percével szemben, Péternek remifórja. Au orosz nagymester agresszíven lépett fel, gyalogot áldozott, Péter kihagyott egy nagyon jó esélyt adó lehetőséget, majd Nepo fonalas nyerést. Az állás végjátékra egyszerűsödött, normál körülmények között remivel kellett volna befejeződni az összecsapásnak, az idő döntött, az orosz nagymester volt a gyorsabb.

 

A világbajnok Magnus Carlsen megszerezte heteduk győzelmét is, két pontra növete előnyét. Peter Szvidler elleni meccse három döntetlennel kezdődött, a norvég világelső az első partiban kecsegtető állást rontott el.

Komoly gondjai voltak Szvidlernek a második összecsapásban is, csak Carlsenen múlott, hogy ezt az ütközetet is megúszta. Sokunk emlékezetében élénken él, amikor 2013-ban a világbajnok-jelölti döntő utolsó fordulójában az orosz nagymester sötéttel győzte le a világbajnoki kihívói jogért küzdő 22 esztendős Carlsent, végül Vaszilij Ivancsuk segítsége is kellett, hogy Magnus döntőt játszhasson Viswanathan Ananddal, az ukrán sakkozó a rivális Vlagyimir Kramnyik ellen nyert.

Carlsen és Szvidler eddig húsz klasszikus partit játszottak, 2-2-re állnak, rapid és villámpartikban a világbajnoknál az előny, tizenegy döntetlen mellett 12-6-ra vezetett.

A negyedik játszmában Magnus Carlsen jobban figyelt, a különböző színűk mellett sem tudta a végjátékot Peter Szvidler megmenteni, az aktív világos király kulcsszerepet játszott.

 

Vaszilij Ivancsuk kettős győzelemmel kezdte az exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik elleni összecsapását. Oly hosszú és eredményes pályafutásuk alatt 48 klasszikus partiban csatáztak, Kramnyik 1993-ban a linaresi szuperversenyen győzelemmel kezdte versengésüket, még tízszer győzte le riválisát, hatszor az ukrán nagymester állt fel győztesen a sakkasztaltól. Fantasztikus csatákat vívtak a gyorsított műfajban is, 34 döntetlen mellett az exvilágbajnok 16-11-es vezetéssel várhatta a küzdelmüket. Ivancsuk az előző fordulóbeli, Szvidlertől elszenvedett veresége meggyötörhette, Kramnyik örülhetett Bprisz Gelfand elleni csata szerencsés kimenetelének.

Az exvilágbajnok az első parti végjátékában sokat hibázott, Ivancsuk a második ütközetben a sárkány-változatot vállalta, az elméleti párbajt megnyerte, ahogy a játszmát is.

 

Ivancsuk közel állt a mestrehármashoz, a mérkőzés megnyeréséhez, de egy elhibázott bástyalépése visszahozta Kramnyik reményeit, az exvilágbajnok szépített.

A döntő ütközetre Ivancsuk összeszedte magát, Kramnyik nyerési kényszerben játszott, s ez végül harmadik vereségéhez vezetett.

 

Az exvilágbajnok Viswanathan Anand és egykori világbajnok kihívója, Borisz Gelfand összecsapásai a sakktörténelem aranykorszakába tartoznak. 1989-ben a GMA Open versenyén játszottak először egymással. Az ötvenhat klasszikus játszmából Anand tízszer került ki győztesen, hatot vesztett el. Az emlékezetes moszkvai döntőjük, amelyet végül a rapid rájátszás döntött el Anand javára és védte meg címét. Raoid és villámpartijaikban 30 döntetlen született, Anand tarolt, 14-2-es vezetéssel várta a találkozót. Borisz Gelfand jó kezdés után visszaesett, Vishy Anand kezdettők fogva gyengélkedett.

 

Az első összecsapás Gelfand fölényének jegyében zajlott, Anand jó érzékkel talált ellenjátékot, de az izraeli nagymester segítségére nagy szüksége volt, hogy győzelemmel kezdje a meccset, az összekötött szabadgyalogjai célt értek.

Gelfandot a vereség láthatóan megrendítette, Anand apró hibái ellenére biztosan nyerte meg a második partit is. A harmadik játszma nyitásából Gelfand került ki jobb állással, majd az exvilágbajnok esélyei voltak kedvezőbbek, a döntetlen Anand sikerét jelentette.

Szegény embert az ág is húzza, a kétszeres olimpiai bajnok Ding Liren számítógépe elvesztette az internetes kapcsolatot, időtúllépéssel 23 lépésben kapott ki Anish Giritől.

A holland nagymester a második partiban bizonyítani akarta, hogy szerencsés győzelme után a sakktáblán is le tudja győzni ellenfelét. Nyerőesélyes állását elrontotta, majd nehezen nyugodott bele a döntetlenbe.

 

Ding Lirennek sikerült a harmadik partit vesztésre rontania. Anish Giri is többször hibázott, támadása átüthetett volna, ehelyett a végjátékot Ding Liren segítségével nyerte meg, győzelmével feljött a harmadik helyre.

 

A 7. forduló eredményei:

Lékó Péter (magyar, 2710) – Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778)  1 – 2 (2 – 3)

Lékó Péter – Jan Nepomnjacsij döntetlen (Semi-Tarrasch védelem, 42)

Jan Nepomnjacsij – Lékó Péter döntetlen (Nimzoindiai védelem, 38)

Lékó Péter – Jan Nepomnjacsij döntetlen (Angol megnyitás, 39)

Jan Nepomnjacsij – Lékó Péter döntetlen (Olasz megnyitás, 35)

Jan Nepomnjacsij – Lékó Péter 1 – 0 (

Borisz Gelfand (izraeli, 2702) – Viswanathan Anand (indiai, 2751) 0 – 3 (0,5 – 2,5)

Borisz Gelfand – Viswanathan Anand 0 –  (Bogoindiai védelem, 45)1

Viswanathan Anand – Borisz Gelfand  1 – 0 (Szicíliai védelem, 49)

Borisz Gelfand – Viswanathan Anand döntetlen (Bogoindiai védelem, 46)

Ding Liren (kínai, 2836) – Anish Giri (holland, 2731) 0 – 3 (0,5 – 2,5)

Ding Liren – Anish Giri 0 – 1 (Katalán megnyitás, 23)

Anish Giri – Ding Liren  döntetlen (Angol megnyitás, 94)

Ding Liren – Anish Giri  0 – 1 (Nimzoindiai védelem, 38)

Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2686) – Vlagyimir Krammyik (orosz, 2756) 3 – 0 (3 – 1)

Vaszilij Ivancsuk – Vlagyimir Kramnyik 1 – 0 (Elfogadott vezércsel, 57)

Vlagyimir Kramnyik – Vaszilij Ivancsuk 0 – 1 (Szicíliai védelem, 38)

Vaszilij Ivancsuk – Vlagyimir Kramnyik 0 – 1 (Angol megnyitás, 42)

Vlagyimir Kramnyik – Vaszilij Ivancsuk 0 – 1 (Olasz megnyitás, 47)

Peter Szvidler (orosz, 2742) – Magnus Carlsen (norvég, 2881) 0 – 3 (1,5 – 2,5)

Peter Szvidler – Magnus Carlsen döntetlen (Angol megnyitás, 57)

Magnus Carlsen – Peter Szvidler  döntetlen (Spanyol megnyitás, 69)

Peter Szvidler – Magnus Carlsen döntetlen (Angol megnyitás, 50)

Magnus Carlsen – Peter Szvidler 1 – 0 (Vezérgyalog megnyitás, 64)

 

H.

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pont

MP

1

Magnus Carlsen

.

3

-

2

3

18

20

2

Jan Nepomnjacsij

.

2

3

-

2

2

16½

18

3

Anish Giri

1

½

-

-

2

13½

14

4

Vlagyimir Kramnyik

-

2

-

1

2

14

12

5

Peter Szvidler

1

-

-

2

13½

11

6

Vaszilij Ivancsuk

2

-

3

2

-

2

14½

9

7

Borisz Gelfand

0

-

2

½

0

3

11

7

8

Viswanathan Anand

2

2

½

-

2

-

12

6

9

Lékó Péter

2

2

2

2

-

12

5

10

Ding Liren

½

½

1

-

-

9

3

 

A 8. forduló párosítása:

Jan Nepomnjacsij – Magnus Carlsen

Vlagyimir Kramnyik – Peter Szvidler

Anish Giri – Vasziij Ivancsuk

Viswanathan Anand – Ding Liren

Lékó Péter – Borisz Gelfand

 

Verőci Zsuzsa

Fotók:chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Nepomnjaxsij és Gukesh D reizett, Caruana és Nakamura nyert, Lei Tingjie legyőzte Gorjacskinát
2024. 04. 16.

Gukesh D és Nepomnjacsij döntetlennel is megőrizte éllovasi pozícióját, Tan Zhongyi ismét egyedül az élen
2024. 04. 15.

A nyolcadik forduló után Gukesh és Nepomnjaxsij vezet, a női viadalon hármas holtverseny az élen
2024. 04. 14.

A világbajnok-jelölti döntők félidejében Jan Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 12.

Gukesh és Nepomnjacsij remizett, megőrizték holtversenyes első helyüket, Tan Zhongyi előnye is fél pont
2024. 04. 11.

Gukesh 87 lépéses győzelemmel beérte Neomnjacsujt, Nakamura ekőször nyert
2024. 04. 10.

A világbajnok-jelölti döntők negyedik fordulójában Nepomnjacsij myert Vidit ellen, Szalimova legyőzte Konerut
2024. 04. 08.

Praggnanandhaa sötéttel nyert az indiai rangadón Vidit ellen, már a nyitásban meglepte riválisát
2024. 04. 07.

Torontóban Tan Zhongyi kettős győzelemmel rajtolt, békés első forduló, viharos második kör a vb-jelölti döntőkben
2024. 04. 06.

Carlsen harmadszor a GRENKE Chess Classic  győztese, Rapport volt a világelső legfőbb riválisa
2024. 04. 03.

Prágai elsőségével Abduszattorov negyedik az új világranglistán
2024. 04. 01.

Az új világranglistán a trónkövetelők sokat javítottak helyezésükön
2024. 02. 02.

A villámpartikban Wei Yi jobban bírta a feszültséget, a kínai sakkozó a 86. Tata Steel Masters győztese
2024. 01. 29.

Vidit legyőzte Abduszattorovot, az utolsó forduló előtt ötös holtverseny az élen
2024. 01. 28.

Abduszattorov lépéselőnyben, a 11. forduló után félpontos előnnyel vezet
2024. 01. 27.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog