Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Carlsen hatodszor is nyert, Ding Liren elleni győzelmével egy ponttal vezet

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Legends of Chess online viadal hatodik fordulójában a holland Anish Giri 2,5 – 1,5-re legyőzte Lékó Pétert. Giri a második parti megnyerésével szerzett vezetést, Lékó remek játékkal egyenlített, de a negyedik játszmát elvesztette. A világbajnok Magnus Carlsen a kínai Ding Lirenre mért vereséget, a második játszmában elért győzelme 3 pontot ért, ismét az élre állt. Három összecsapás a „hirtelen halál” partiban ért véget, a szerencsésebb kézzel sakkozók győztek. Az orosz Jan Nepomnjacsij az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand ellen nyert, az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik az izraeli Borisz Gelfanddal vívott thrillernek is beillő meccset, a 2 ponttal megőrizte harmadik helyét. Az ukrán Vaszilij Ivancsuk bánkódhat, az orosz Peter Szvidler örülhet a végeredmény miatt.

Lékó Péter pályafutása során Anish Girivel csak nyolc klasszikus partit játszott, hét döntetlen mellett 2015-ben a Világkupán a legjobb 32 között mérkőztek meg, a holland sakkozó a második összecsapást vilgossal nyerte meg és jutott a nyolcaddöntőbe. Rapid és villámpartit csak ötöt játszottak, két döntetlen mellett Giri 2-1-re vezetett.

Párbajuk a katalán megnyitásban békés döntetlennel kezdődött meg. A második játszmában a sorozatos cserék után a huszárvégjáték döntetlent ígért, amikor egy passzív huszárlépést követően a holland sakozó egyre jobb esélyekhez jutott, jó technikával érvényesítette előnyét.

Remek pozíciós teljesítményt nyújtott Péter a harmadik ütközetben. Mindkét szárnyon foglalkoztatta ellenfelét, majd a vezérszárnyon a nehézüteg betörése jelentette a megoldást. Kiskombináció segítségével törte fel Giri védvonalát, Lékó kiegyenlített.

A reményt adó egyenlítés után a befejező játszmában Lékó Péter a 12. lépésben vesztőt húzott. A kényszerű hosszúsáncot követően Anish Giri döntő előnyhöz jutott.

A világranglista első és harmadik helyezettje, Magnus Carlsen és Ding Liren első klasszikus partijukat 2015-ben Wijk aan Zee-ben játszották. Carlsen már kétszeres világbajnokként, Ding Liren olimpiai aranyérmesként nézett először farkasszemet, remivel kezdtek. Hat egymást követő döntetlen után Carlsen a Grand Chess Tour 2019 zágrábi viadalán először tudta megadásra kényszeríteni riválisát.

St. Louisban remi lett a partijuk. A 26 esztendős Ding Liren pályafutása egyik legnagyobb sikereként a 7. Sinquefield Cup viadal győztese lett. A torna rájátszásában 3-1-re legyőzte Magnus Carlsent. A két rapidpartijuk döntetlennel fejeződött be, mindkét villámjátszmát a kínai nagymester megnyerte.

A Magnus Carlsen Chess Tour első tornáján, a Magnus Carlsen Invitational nyolc résztvevő körversenyének hetedik fordulójában nem kis megdöbbenést okozott a világbajnok 1-3-as veresége Ding Lirennel szemben. A norvég világelső a négy rapidpartiban tücsköt-bogarat játszott, extrém nyitásai, extravagáns játéka azonban  Ding Lirent nem hozta zavarba, a felkínált esélyeket kihasználta és másodikként jutott az elődöntőbe, ahol a párosítás szeszélye folytán ismét megmérkőztek.

A párharcuk döntetlennel kezdődött, a második parti mindössze 33 lépésig tartott, nem kis meglepetésre a világbajnok taktikailag ismét sebezhető volt. Vezetésének birtokában Ding Liren a harmadik partiban könnyen megadta magát, a sors iróniája, hogy a kínai nagymester is 33 lépés után szüntette be ellenállását. Az internetes közvetítésen jól látszott, hogy Magnus Carlsen mennyire örült az egyenlítésnek.

A befejező játszma nem nélkülözte a fordulatokat. A bonyodalmakban hol egyik, hol a másik fél szalasztott el lehetőséget. Ding Liren elkerülte a lépésismétléses döntetlent, majd elkövette a döntő hibát, Magnus Carlsen bástyája betört a második sorra. A viadal döntőjét Magnus Carlsen kettős győzelemmel nyerte meg Anish Giri ellen.

A többi párharchoz képest Magnus Carlsen és Ding Liren négy órával korábban játszott. Lépésismétléses remivel indítottak. A folytatás már kisebb lidércálom volt a kínai sakkozó számára. A 18. lépésben újított, vagy elfelejtette a varit? Vesztőlépésnek bizonyult az új ötlet, a világbajnok 26 lépésben nyert.

A harmadik ütközetben Carlsennek gyaloghátrányos végjátékot kellett játszania, jó védekezése meghiúsította Ding Liren reményeit.  

Magnus Carlsen megnyerhette volna a negyedik partit, de megelégedett a 2,5 – 1,5 győzelemmel, egypontos előnnyel ismét egyedül áll az élen.

Három összecsapást a rájátszs, a „hirtelen halál” parti döntötte el. Igazi csemegét jelentett az exvilágbajnok Viswanathan Anand és Jan Nepomnjacsij mérkőzése. Az orosz nagymester korábbi rapid játszmáikban is sikerrel játszott Vishy ellen, nyolc döntetlen mellett 11-8-ra vezetett.

Szicíliai védelemben csatáztak először, az elméleti párbajt az orosz sakkozó nyerte, előnyös végjátékot játszhatott, Mindketten többször is pontatlankodtak a nehéz csatában, Anand sikerrel védekezett, sőt a játszmát is megnyerhette volna Nepo nagy bakijának köszönhetően.

Jan Nepomnjacsij az eltékozolt esély után királycselt játszott, a bonyodalmakban jobban kiismerte magát, 34 lépéses nyerésével vezetést szerzett.

A második szicíliai védelmű csata is élvezetes volt, a küzdelem pontosztozkodással végződött. Nepomnjacsij úgy érezhette, hogy világossal nem érheti baj…

A túlzott önbizalomért azonban nagy árat fizetett, a 14. b4 lépéséért járt a büntetés, Vishy Anand kiegyenlített.

Az Armageddon partiban Viswanathan Anand egyenlő esélyű állásban tisztet nézett el. Jan Nepomnjacsij második exvilágbajnok ellenfelét győzte le a rájátszásban.

Az exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik és a világbajnoki döntős Borisz Gelfand 1993-ban a linaresi tornán mérkőztek meg először, azóta még 49 klasszikus partiban csatáztak. Kramnyik a 40 döntetlen mellett 7-3-ra vezet. Rapid és villámpartiban negyvenkilencszer vívtak meg, 24 remi mellett Kramnyiknál volt az előny 16-9-re.

Az exvilágbajnok az első játszmában nem tudta felvenni a ritmust, a vezércselű ütközetben Borisz Gelfand túljátszotta.

Világossal Kramnyik kedvező állást játszhatott, de a torna doyenje pontos védekezéssel kiharcolta a döntetlent.  

Óriási esélyt szalasztott el Borisz Gelfand a harmadik játszmában, nyert állásban azonban a győzelemhez vezető királylépés helyett rossz mezőre lépett, Vlagyimir Kramnyik a szerencsés ponttal kiegyenlített. A negyedik partiban Borisz Gelfand az exvilágbajnok hathatós segítségével remizett, az Armageddon döntött Kramnyik javára.

Meglepően kezdődött Vaszikij Ivancsuk és Peter Szvidler összecsapása, az orosz nagymester időtúllépéssel vesztett.

Fokozódtak a hibák, egyre inkább a nagymesterek elvesztették a kontrollt az állások felett. Vasziij Ivancsuk nagy esélyt szalasztott el, hogy megszerezze második győzelmét.

Két döntetlennel érkeztünk el a „hirtelen halál” partihoz. Hihetetlen csata folyt, a kapkodásban hibák sokasága, de oly könnyű elemzőprogram segítségével kritizálni. Órákat lehetne elemezni a hatodik forduló játszmáit boly sok volt a fordulat, az elpuskázott esély. Magnus Carlsen és Anish Giri különösebb kaland nélkül gyűjtötte be a 3 pontot, a másik három meccsen fordított eredmények is születhettek volna. Drrámai végkifejletként Ivancsuk időtúllépéssel vesztett.

A 6. forduló eredményei:

Viswanathan Anand (iindiai, 2751) – Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) 1 – 2 (2 – 3)

Viswanathan Anand – Jan Nepomnjacsij döntetlen (Szicíliai védelem, 53)

Jan Nepomnjacsij – Viswanathan Anand 1 – 0 (Királycsel, 34)

Viswanathan Anand – Jan Nepomnjacsij döntetlen (Szicíliai védelem, 48)

Jan Nepomnjacsij – Viswamathan Anand  0 – 1 (Szicíliai védelem, 41)

Jan Nepomnjacsij – Viswanathan Anand 1 – 0 (Angol megnyitás, 41)

Lékó Péter (magyar, 2710) – Anish Giri (holland, 2731)  0 – 3 (1,5 – 2,5)

Lékó Péter – Anish Giri  döntetlen (Katalán megnyitásban, 44)Anish Giri – Lékó Péter  1 – 0 (Angol megnyitás, 66)

Lékó Péter – Anish Giri  1 – 0 (Bogoindiai védelem, 52)

Anish Giri – Lékó Péter  1 – 0 (Királyindiai támadás, 36)

Borisz Gelfand (izraeli, 2702) – Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2756) 1 - 2 (2 - 3)

Borisz Gelfand – Vlagyimir Kramnyik 1 – 0 (Vezércsel, 41)

Vlagyimir Kramnyik – Borisz Gelfand döntetlen (Réti megnyitás, 41)

Borisz Gelfand – Vlagyimir Kramnyik 0 – 1 (Vezérindiai védelem, 49)

Vlagyimir Kramnyik – Borisz Gelfand döntetlen (Colle-szisztéma, 73)

Vlagyimir Kramnyik – Borisz Gelfan 1 – 0 (Angol megnyitás, 50)

Ding Liren (kínai, 2836) – Magnus Carlsen (norvég, 2881)  0 – 3 (1,5 – 2,5)

Ding Liren – Magnus Carlsen döntetlen (Réti megnyitás, 31)

Magnus Carlsen – Ding Liren 1 – 0 (Vezércsel, 26)

Ding Liren – Magnus Carlsen  döntetlen (Grünfeld védelem, 60)

Magnus Carlsen – Ding Liren döntetlen (Szicíliai védelem, 52)

Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2686) – Peter Szvidler (orosz, 2742) 1 – 2 (2 – 3)

Vaszilij Ivancsuk – Peter Szvidler 1 – 0 (Grünfeld védelem, 38)

Peter Szvidler – Vaszilij Ivancsuk  1 – 0 (Angol megnyitás, 49)

Vaszilij Ivancsuk – Peter Szvidler döntetlen (Grünfeld védelem, 40)

Peter Szvidler – Vaszilij Ivancsuk döntetlen (Szláv védelem, 55)

Peter Szvidler – Borisz Gelfand 1 – 0 (Szicíliai védelem, 56)

H.

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pont

MP

1

Magnus Carlsen

-

-

-

3

3

2

15½

17

2

Jan Nepomnjacsij

-

2

3

-

2

2

14½

16

3

Vlagyimir Kramnyik

-

2

-

2

-

13

12

4

Peter Szvidler

-

1

-

-

2

12

11

5

Anish Giri

1

½

-

-

2

-

11

11

6

Borisz Gelfand

0

-

2

-

-

3

10½

7

7

Vaszilij Ivancsuk

2

-

2

-

2

-

11½

6

8

Lékó Péter

2

-

2

2

-

10

4

9

Viswanathan Anand

2

½

2

-

-

2

-

3

10

Ding Liren

½

-

1

-

-

3

A 7. forduló párosítása:

Lékó Péer – Jan Nepomnjacsij

Borisz Gelfand – Viswanathan Anand

Ding Liren – Anish Giri

Vaszilij Ivancsuk – Vlagyimir Krammyik

Peter Szvidler – Magnus Carlsen

Verőci Zsuzsa

Fotók: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Nepomnjaxsij és Gukesh D reizett, Caruana és Nakamura nyert, Lei Tingjie legyőzte Gorjacskinát
2024. 04. 16.

Gukesh D és Nepomnjacsij döntetlennel is megőrizte éllovasi pozícióját, Tan Zhongyi ismét egyedül az élen
2024. 04. 15.

A nyolcadik forduló után Gukesh és Nepomnjaxsij vezet, a női viadalon hármas holtverseny az élen
2024. 04. 14.

A világbajnok-jelölti döntők félidejében Jan Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 12.

Gukesh és Nepomnjacsij remizett, megőrizték holtversenyes első helyüket, Tan Zhongyi előnye is fél pont
2024. 04. 11.

Gukesh 87 lépéses győzelemmel beérte Neomnjacsujt, Nakamura ekőször nyert
2024. 04. 10.

A világbajnok-jelölti döntők negyedik fordulójában Nepomnjacsij myert Vidit ellen, Szalimova legyőzte Konerut
2024. 04. 08.

Praggnanandhaa sötéttel nyert az indiai rangadón Vidit ellen, már a nyitásban meglepte riválisát
2024. 04. 07.

Torontóban Tan Zhongyi kettős győzelemmel rajtolt, békés első forduló, viharos második kör a vb-jelölti döntőkben
2024. 04. 06.

Carlsen harmadszor a GRENKE Chess Classic  győztese, Rapport volt a világelső legfőbb riválisa
2024. 04. 03.

Prágai elsőségével Abduszattorov negyedik az új világranglistán
2024. 04. 01.

Az új világranglistán a trónkövetelők sokat javítottak helyezésükön
2024. 02. 02.

A villámpartikban Wei Yi jobban bírta a feszültséget, a kínai sakkozó a 86. Tata Steel Masters győztese
2024. 01. 29.

Vidit legyőzte Abduszattorovot, az utolsó forduló előtt ötös holtverseny az élen
2024. 01. 28.

Abduszattorov lépéselőnyben, a 11. forduló után félpontos előnnyel vezet
2024. 01. 27.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog