Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Carlsen félpontos előnnyel vezet So és Giri előtt, a hétfői öt fordulóban dől el nyolc továbbjutó hely sorsa

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour Opera Euro rapid online viadal második játéknapján a világbajnok Magnus Carlsen négy döntetlennel és a tizedik fordulóban az amerikai Hikaru Nakamura legyőzésével megőrizte félpontos előnyét. Az amerikai Wesley So és a holland Anish Giri holtversenyben a második helyen várja a befejező játéknapot, az orosz Jan Nepomnjacsij a negyedik helyezett. Hétfőn a kvalifikációs körverseny befejező öt fordulójára kerül sor, nyolcan folytathatják a versengést a kieséses rendszerű szakaszban.

 

A Champions Chess Tour harmadik viadalának, az Opera Euro Rapid torna második játéknapja, tíz forduló után a világbajnok Magnus Carlsen félpontos előnnyel vezeti a versengést, négy döntetlennel és a befejező körben Hikaru Nakamura elleni győzelmével megőrizte első helyét. A nyolc továbbjutó helyre többen is pályáznak. Sikeres napot zárt Anish Giri, két győzelmének is köszönhetően holtversenyben másodikként várhatja a folytatást. Wesley So honfitársától, a sereghajtó Leinier Dominguez Pereztől kapott ki, kétszer is beérte Carlsent. Nem úszta meg vereség nélkül Levon Aronjan és Maxime Vachier-Lagrave. Kilenc döntetlennél tart a mezőny egyetlen veretlen résztvevője, Tejmur Radzsabov. Igazi Thriller volt Ding Liren és Alekszandr Griscsuk összecsapása, láttunk remek taktikai megoldásokat, tanulságos végjátékokat, kihagyott nagy lehetőségeket, küzdelem nélküli döntetleneket. A 40 játszmából 17 végződött döntéssel.

 

A második játéknap Tejmur Radzsabov és Anish Giri gyors döntetlenével indult. Az Airthings Masters győztese jól bevált taktikáját ismétli, kockázatot nem vállal, a remikkel őrzi veretlenségét, a továbbjutás biztosítása elképzelésének fókuszában. Giri sötéttel elégedett lehetett a gond nélküli döntetlennel.

A félpontos előnnyel vezető Magnus Carlsen békés partiban osztozott meg a ponton Jan-Krzysztof Dudával.

 

Wesley So a felkínált eséllyel élni tudott, honfitársa, Sam Shankland elleni gyors győzelmével beérte a norvég világelsőt.

Nagy lehetőséget szalasztott el Santosh Gujrathi Vidit, végzetes kötésbe került Jan Nepomnjacsij huszárja. Az orosz nagymester kényszerű minőségáldozatot hozott, ellenfele hathatós segítségével megmenekült a vereségtől.

 

Igazi thriller volt Ding Liren és Alekszandr Griscsuk összecsapása. Az orosz nagymester minőséget nézett el, a kínai sakkozó simán nyerhető állásban hibák sorozatát követte el, Griscsuk reményt kapott. A kölcsönös kapkodásban mindketten nyerést hagytak ki, úgy tűnt, hogy a drámai csata döntetlennel ért véget, amikor Ding Liren sokadszor vesztőt húzott, ezúttal Griscsuk élt a lehetőséggel, első nyerésével feljött ötven százalékra.

Sokkolhatta Levon Aronjant világossal elszenvedett veresége a játszmáig nyeretlen Matthias Bluebaumtól. A háromszoros olimpiai bajnok ellen is a német sakkozó sikerrel játszotta meg kedvenc francia védelmét.

A tornát kettős győzelemmel kezdő, majd megtorpanó Maxime Vachier-Lagrave a sereghajtó Leinier Dominguez Perezre mért vereséget. Az amerikai színekbe „átigazolt” egykori kubai sakkozó más hangulatban játszhatta volna a partit, ha az ötödik körben Magnus Carlsen ellen meghúzza a nyerést adó 28.Bd4 lépést és a világbajnok királya a fenyegető mattól csak tisztvesztés árán menekülhetett volna meg, s ez biztos vereségéhez vezetett volna.

A 6. forduló eredményei:

Daniil Dubov (orosz, 2770) -  Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) döntetlen

Santosh Gujrathi Vidit (indiai, 2636) - Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778)  döntetlen

Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758) - Anish Giri (holland, 2731) döntetlen

Ding Liren (kínai, 2836) - Alekszandr Griscsuk (orosz, 2784)  0 - 1

Magnus Carlsen (norvég, 2881) - Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2774) döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860) - Leinier Dominguez Perez (amerikai, 2786) 1 – 0

Wesley So (amerikai, 2741) - Sam Shankland (amerikai, 2609) 1 - 0

Levon Aronjan (örmény, 2778) - Matthias Bluebaum (német, 2562) 0 - 1

 

A hetedik kör meglepetéseként az amerikai derbin Leinier Dominguez Perez nyert Wesley So ellen, aki könnyelműen leütötte a b2 „mérgezett” gyalogot. Az alapsor védtelensége is fontos szerephez jutott, Dominguez anyagi előnyét érvényesítette.

Alekszandr Griscsuk sokáig kezdeményezett Magnus Carlsennel vívott csatájában, többször is elkerülte a lépésismétléses békekötést, végül 65 lépésben osztoztak meg a ponton, a világbajnok ismét egyedül állt az élen.

Időzavarban Anish Giri többször is hibázott Ding Liren elleni nyert végjátékában, a kínai nagymester remiesélyt szalasztott el.

Levon Aronjan nem kis izgalmak után javított Sam Shankland elleni győzelmével. Az amerikai sakkozó kedvező állását eltékozolta, a bástyavégjáték döntetlent ígért, amikor rosszul értékelte a szabadgyalogok versenyfutásának esélyeit. Levon Aronjan a kritikus pillanatban mentőövet dobott ellenfelének, Shankland rossz sakkot adott a vezérvégjátékban, Aronjan királya menedéket talált.

Maratoni játszmában remizett Hikaru Nakamura és Matthias Bluebaum, 156 lépést követőn egyeztek meg a döntetlenben. Az ötszörös amerikai bajnok a kezdeti bizonytalankodása után fölényesen is állt.

A 7. forduló eredményei:

Matthias Bluebaum - Daniil Dubov döntetlen

Sam Shankland - Levon Aronjan  0 - 1

Leinier Dominguez Perez - Wesley So 1 - 0

Jan-Krzysztof Duda - Maxime Vachier-Lagrave döntetlen

Alekszandr Griscsuk - Magnus Carlsen  döntetlen

Anish Giri - Ding Liren 1 - 0

Jan Nepomnjacsij - Tejmur Radzsabov  döntetlen

Hikaru Nakamura - Santosh Gujrathi Vidit döntetlen

A nyolcadik fordulóban három villámgyors döntetlen is született, Magnus Carlsen és Anish Giri, Ding Liren és Jan Nepomnjacsij, valamint Tejmur radzsabov és Hikaru Nakamura sem ásta ki a harcibárdot. Maxime Vachier-Lagrave és Alekszandr Griscsuk spanyol megnyitású partija megerősítette, hogy világos nem tud előnyt kicsiholni.

Wesley So 90 lépésben nyert Jan-Krzytof Duda ellen, a lengyel sakkozó időzavarban rontott, de ellenfele is hibázott. A végjáték döntetlent ígért, amikor Duda bástyájával rossz mezőre lépett, nehezen hitt a szemének, de leginkább az „egérre” volt mérges… So a szerencsés győzelemmel beérte Carlsent.

Korántsem volt meggyőző Levon Aronjan nyerése, Leinier Dominguez Perez fokozatosan engedte ki a kezéből a játszma irányítását, rossz végjátékra egyszerűsített.

Santosh Gujrathi Vidit 30 lépésben kényszerítette megadásra Daniil Dubovot. Az orosz sakkozó hibát-hibára halmozott.

Tetszetős bástyaáldozattal rombolta szét Sam Shankland német ellenfele királyszárnyát, a kettős támadás után Matthias Bluebaum mentséget nem találhatott.

A 8. forduló eredményei:

Daniil Dubov - Santosh Gujrathi Vidit  0 - 1

Tejmur Radzsabov - Hikaru Nakamura döntetlen

Ding Liren - Jan Nepomnjacsij döntetlen

Magnus Carlsen - Anish Giri döntetlen

Maxime Vachier-Lagrave - Alekszandr Griscsuk  döntetlen

Wesley So - Jan-Krzysztof Duda  1 - 0

Levon Aronjan - Leinier Dominguez Perez 1 - 0

Matthias Bluebaum - Sam Shankland 0 - 1

A verseny állása:

1-2. Wesley So és Magnus Carlsen 5,5 pont

3-5. Anish Giri, Jan Nepomnjacsij és Maxime Vachier-Lagrave 5

6-7. Levon Aronjan és Tejmur Radzsabov 4,5

8-10. Santosh Gujrathi Vidit, Alekszandr Griscsuk és Hikaru Nakamura 4

11-12. Sam Shankland és Jan-Krzysztof Duda 3,5

13-14. Daniil Dubov és Matthias Bluebaum 3

15-16. Ding Liren és Leinier Dominguez Perez 2

A holtversenyben éllovas Magnus Carlsen és Wesley So sötéttel remizett. Jan Nepomnjacsij nagyobb ambícióval  is játszhatta volna kedvező állását, a sorozatos cserék után már logikus volt a döntetlen.

So a spanyol megnyitás berlini változatában tartotta az egyensúlyt, Alekszandr Griscsuk nem tudott előnyt kicsiholni.

 

Ellenállás nélkül vesztett Maxime Vachier-Lagrave, a szicíliai védelem Richter-Rauser változatában Anish Giri jobban tájékozódott. Szánalmas volt a francia nagymester szétzilált királyállása.

Folytatódott a világranglista harmadik kétszeres olimpiai bajnok Ding Liren vesszőfutása. Hikaru Nakamura meglepő lépéseket húzott, minőséget is áldozott, időzavarban Ding Liren Nakamurának „ajándékozta” a pontot.

 

Sokáig Sam Shankland esélyei voltak kedvezőbbek, a könnyűtisztvégjátékban túlságosan bízott szabadgyalogjában. Daniil Dubov nagy türelemmel játszott, jó technikával használta ki az amerikai sakkozó hibáit.

A 9. forduló eredményei:

Sam Shankland - Daniil Dubov 0 - 1

Leinier Dominguez Perez - Matthias Bluebaum  döntetlen

Jan-Krzysztof Duda - Levon Aronjan döntetlen

Alekszandr Griscsuk - Wesley So  döntetlen

Anish Giri - Maxime Vachier-Lagrave 1 - 0

Jan Nepomnjacsij - Magnus Carlsen  döntetlen

Hikaru Nakamura - Ding Liren  1 - 0

Santosh Gujrathi Vidit - Tejmur Radzsabov döntetlen

A második játéknap utolsó körében a várakozásnak megfelelően Wesley So és Anish Giri gyorsan remizett, csak 9 lépést húzott Levon Aronjan és Alekszandr Griscsuk. Megőrizte negyedik helyét Jan Nepomnjacsij. Kilencedik döntetlenét könyvelte el Tejmur Radzsabov.

 

Az érdeklődés középpontjában Magnus Carlsen és Hikaru Nakamura összecsapása állt. A világbajnok a vezércselű partiban a nyitásban hátrányba került, Nakamura jobb tervet is választhatott volna. Az esélyek kiegyenlítődtek, amikor az amerikai nagymester Carlsen időzavarában hibás kombinációba kezdett, elnézte a norvég világelső riposztját, azonnal feladta a játszmát. Mgnus Carlsen félpontos előnnyel várhatja a hétfői játéknapot.

Kisebb csoda kellett Ding Liren második nyeréséhez, Santosh Gujrathi Vidit nyerőesélyt hagyott kihasználatlanul. Jan-Krzysztof Duda győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit.

A 10. forduló eredményei:

Daniil Dubov - Tejmur Radzsabov döntetlen

Ding Liren - Santosh Gujrathi Vidit  1 - 0

Magnus Carlsen - Hikaru Nakamura  1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave - Jan Nepomnjacsij döntetlen

Wesley So - Anish Giri  döntetlen

Levon Aronjan - Alekszandr Griscsuk  döntetlen

Matthias Bluebaum - Jan-Krzysztof Duda  0 - 1

Sam Shankland - Leinier Dominguez Perez  döntetlen

 

H

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

P

1

 Magnus Carlsen (2881)

 

0

½

½

1

-

-

1

½

½

-

-

1

1

-

1

7

2

 Wesley So (2741)

1

 

½

-

½

0

-

-

1

½

-

1

1

1

-

0

3

 Anish Giri (2731)

½

½

 

1

-

1

½

0

-

½

1

½

-

-

1

-

4

Jan Nepomnjacsij (2778)

½

-

0

 

-

½

½

1

1

1

½

½

-

-

½

-

6

5

 Levon Aronjan (2778)

0

½

-

-

 

1

-

-

½

½

-

0

1

0

1

1

6

Maxime Vachier-Lagrave (2860)

-

1

0

½

0

 

-

-

½

½

-

1

½

½

-

1

7

Tejmur Radzsabov (2758)

-

-

½

½

-

-

 

½

½

½

½

½

1

½

-

½

8

 Hikaru Nakamura (2829)

0

-

1

0

-

-

½

 

½

½

½

½

-

-

1

½

5

9

 Jan-Krzysztof Duda (2774)

½

0

-

0

½

½

½

½

 

-

½

-

-

1

1

-

5

10

 Alekszandr Griscsuk (2784)

½

½

½

0

½

½

½

½

-

 

½

-

-

-

1

-

5

11

 Santosh Gujrathi Vidit (2636)

-

-

0

½

-

-

½

½

½

½

 

1

0

-

0

1

12

 Daniil Dubov (2770)

-

0

½

½

1

0

½

½

-

-

0

 

1

½

-

-

13

Sam Shankland (2609)

0

0

-

-

0

½

0

-

-

-

1

0

 

1

1

½

4

14

 Matthias Bluebaum (2562)

0

0

-

-

1

½

½

-

0

-

-

½

0

 

½

½

15

 Ding Liren (2836)

-

-

0

½

0

-

-

0

0

0

1

-

0

½

 

1

3

16

Leinier Dominguez Perez (2786)

0

1

-

-

0

0

½

½

-

-

0

-

½

½

0

 

3

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

St. Louisban az utolsó fordulóra maradt a döntés, az első helyen előálló holtversenyt rájátszás döntené el
2023. 11. 30.

Caruana 25 lépésben győzte le Sot, Dominguez Perezzel holtversenyben vezet
2023. 11. 29.

A Sinquefield Cup hatodik fordulójában So, Caruana és Dominguez Perez is győzött
2023. 11. 28.

St. Louisban Aronian aratta a második győzelmet, a címvédő Firouzja ellen nyert
2023. 11. 26.

St. Louisban az első győzelmet So aratta, a Sinquefield Cup negyedik fordulójában Rapport ellen nyert
2023. 11. 25.

A Sinquefield Cupelső harmadában 13 döntetlen született, Duda betegség miatt visszalépett
2023. 11. 24.

Yt. Louisban Caruana vezeti a 10. Sinquefield Cup Rajtlistáját, Firouzja játszik vímvédőként
2023. 11. 22.

A meglepetések Európa-bajnokságán a bolgár női és a szerb férfi válogatott lett aranyérmes
2023. 11. 21.

Férficsapatunk remek győzelmet ért el a svédek ellen, női együttesünk kikapott a románoktól
2023. 11. 20.

Kettős vereség a hetedik fordulóban, sokat hibáztak sakkozóunk
2023. 11. 19.

Női válogatunk legyőzte a szlovénokat, férficsapatunk döntetlent játszott a lengyelekkel
2023. 11. 18.

Férficsapatunk győzött Izrael ellen, női együttesünk vereséget szenvedett a grúzoktől
2023. 11. 16.

A csapat Európa-bajnokság negyedik fordulójában férfi válogatottunk győzött, női csapatunk vereséget szenvedett
2023. 11. 15.

Női válogatottunk nagyszerű sikerként 2,5-1,5-re legyőzte az ukrán csapatot
2023. 11. 14.

Női válogatottunk értékes döntetlent ért el a bolgár együttes ellen, férficsapatunk 2,5-2,5-ös vereséget szenvedett a németektől
2023. 11. 13.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog