Help Sales ÁSZF

Aronjan a kvalifikációs verseny győztese, a negyeddöntő slágermeccse So és Carlsen összecsapása

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

Az örmény Levon Aronjan elsőségével fejeződött be a Meltwater Champions Chess Tour Goldmoney Asian Rapid  online viadal kvalifikációs versenye, az első nyolc helyezett kieséses rendszerben folytatja a versengést. A háromszoros olimpiai bajnok kitűnő formában veretlenül játszotta végig a tornát. Remek siker a 23 éves orosz Vladiszlav Artyemijev második helyezése, a kínai Ding Liren sokáig tartotta a lépést Aronjannal. A biztos továbbjutás érdekében az amerikai Wesley So nem kockáztatott, remikkel araszolt előre. A világbajnok Magnus Carlsen csak ötödik lett. Nagy izgalmak után jutott tovább a lengyel Jan-Krzysztof Duda, nem villogott a holland Anish Giri. Óriási meglepetés a 17 esztendős indiai Eriagasi Arjun magabiztos versenyzéssel kivívott sikere. A 18 esztendős Alireza Firouzjának a holtverseny nem kedvezett. A küzdelmek két-két négyjátszmáspáros mérkőzésekkel folytatódnak, 1-1 esetén rájátszás dönt. A negyeddöntő slágermeccse Wesley So és Magnus Carlsen összecsapása lesz. A sorozaton háromszor a döntőben mérkőztek meg, egyszer a harmadik helyért játszottak. Levon Aronjan ellenfele Ajrun Erigaisi, érdekes csatát ígér Ding Liren és Jan-Krzysztof Duda meccse, Anish Giri és Vladiszlav Artyemijev párharca.

 

A Meltwater Champions Chess Tour hetedik versenyén, a Goldmoney Asian Rapid viadalon nagy küzdelmekben, kiélezett csatákban dőlt el a nyolc továbbjutó hely sorsa. Remekelt Levon Aronjan, várakozáson felül teljesített Vladsizlav Artyemijev, magabiztsan juott tovább Ding Lire, „takaréklángon” sakkozott Wesley So. A világbajnok Magnus Carlsen csak ötödikként kvalifikálta magát, igazi slágermeccset vív már a negyeddöntőben Wesley So-val. Fortuna is segítette Jan-Krzysztof Dudát, nem villogott Anish Giri, óriási meglepetés a 17 éves Erigaisi Ajrun továbbjutása. Érdekesen alakultak a befejező játéknap küzdelmei, a sorrend változott, de a tíz forduló után bejutó helyen állók jutottak a negyeddöntőbe.

A Goldmoney Asian Rapid állása tíz forduló után:

1-2. Levon Aronjan (örmény, 2781) és Ding Liren (kínai, 2799) 7 pont

3-4. Wesley So (amerikai, 2770) és Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) 6,5

5-6. Magnus Carlsen (norvég, 2847) és Anish Giri (holland, 2780) 6

7. Erigaisi Arjun (indiai, 2567) 5,5

8. Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2729) 5

9-12. Salem A. R, Saleh (Egyesült Arab Emírségekbeli, 2682), Daniil Dubov (orosz, 2759), Alireza Firouza (FIDE, 2759) és Peter Szvidler (orosz, 2714) 4,5

13-14. Gukesh D (indiai, 2578) és Santosh Gujrathi vidit (indiai, 2726) 4

15. Hou Ji-fan (kínai, 2658) 2,5

16. Baskaran Adhiban (indiai, 2660) 2

 

A harmadik játéknapot a két éllovas győzelemmel kezdte. Alireza Firouzja a bécsi megnyitást választotta, de nem tudta megleni Levon Aronjant. A remélt támadás már kifulladni látszott, amikor az örmény ngymester taktikai csapást nézett el. Szerencsájáre a 18 éves ellenfél már időzavarban volt, a felkínált lehetőséet nem vette észre, 30 lépés után feladásra kényszerült.

Ding Liren játszmájában nem volt hasonló fordulat, Salem A R Saleh fokozatosan került egyre nagyobb hátrányba.

A döntetlen kedvező eredmény volt Anish Giri és Vladiszlav Artyemijev számára is.

A világbajnok Magnus Carlsen fölénes állását elrontotta, Ha Baskira Adhiban bátrabb, akkor a norvég világelső még nagyobb bajba kerülhetett volna, a küzdelem lépésismétléssel lett döntetlen.

A nyolcadik helyen álló Jan-Krzysztof Duda könnyen győzte le Daniil Dubovot. Megkezdte a felzárkózást Santosh Gujrathi Vidit. Óvatosra vette a tempót Wesley So, a 17 éves Arjun Erigaisi elleni partija 11 lépésig tartott. A generációs csatában is pontosztozkodás született, az ötszörös olimpiai bajnokkal, Peter Szvidlerrel remizett a 15 esztendős Gukesh. Az indiai sakkiskolákat, neves edzők munkáját dicséri a sok-sok tehetség.

A 11. forduló eredményei:

Alireza Firouzja (FIDE, 2759) - Levon Aronjan (örmény, 2781) 0 – 1

Hou Ji-fan (kínai, 2658) - Santosh Gujrathi Vidit (indiai, 2726) 0 - 1

Wesley So (amerikai, 2770) - E. Arjun (indiai, 2567) döntetlen

Peter Szvidler (orosz, 2714) - Gukesh D (indiai, 2578) döntetlen

Salem A R Saleh (Egyesült Arab Emírségekbeli, 2682) - Ding Liren kínai, 2799) 0 - 1

Magnus Carlsen (norvég, 2847) - Baskaran Adhiban (indiai, 2660) döntetlen

Anish Giri (holland, 2780) - Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) döntetlen

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2729) - Daniil Dubov (orosz, 2714) 1 - 0

Izgalmas összecsapást nyert meg Levon Aronjan. A középjátékban Daniil Dubov esélyei kedvezőbbek voltak, de a bonyodalmakban eltévedt az orosz sakkozó. Levon Aronjan félpontos előnyre tett szert, Ding Liren és Magnus Carlsen játszmája küzdelem nélküli döntetlennel ért véhet.

Egyenlő esélyű középjátékot követően Jan-Krzysztof Duda a végjátékba nagyot hibázott, ezt Vladiszlav Artyemijev tökéletes játékkal használt ki.

 

A kör meglepetését Anish Giri veresége jelentette. A 27. születésnapját ünneplő nagymester a 22. lépésben húzott vesztőt, Baskaran Adhiban szebben is nyerhetett volna.

Salem A R Saleh a 17. lépésben ütésbe tette a vezérét, Gukesh könnyű ponthoz jutott. Aireza Firuzja 124 lépésben nyert Hou Ji-fan ellen.

A 12. forduló eredményei:

Levon Aronjan - Daniil Dubov  1 - 0

Vladiszlav Artyemijev - Jan-Krzysztof Duda 1 - 0

Baskaran Adhiban - Anish Giri 1 - 0

Ding Liren - Magnus Carlsen döntetlen

Gukesh D - Salem A R Saleh  1 - 0

E. Arjun - Peter Szvidler döntetlen

Santosh Gujrathi Vidit - Wesley So  döntetlen

Alireza Firouzja - Hou Ji-fan 1 - 0

A 13. fordulóban az olasz megnyitásban bontakozott ki érdekes csata Hou Ji-fan és Levon Aronjan játszmájában. Az exvilágbajnoknő rosszul választtt két bástyalépés közül, az éllovas átvette a kezdeményezést, de előnyét nem tudta döntővé fokozni.

A 15 éves Gukesh sokáig kedvezőbben állt Magns Carlsen ellen. Fokozatosan rontott, a bástyavégjátékban gyaloghátránya volt, de 87 lépésben kiharcolta a döntetlent!

Érdekesen alakult az orosz nagymesterek ütközete, mindketten kihagytak jobb esélyt nyújtó folytatásokat, Vadiszlav Artyemijev őrizte harmadik helyét.

Fordulatokban gazdag volt Jan-Krzysztof Duda és Baskaran Adhiban ütközete. A lengyel nagymester a vesztéssel nehéz helyzetbe került. Santosh Gujrathi Vidit lépett előre a továbbjutást jelentő nyolcadik helyre.

A 13. forduló eredményei:

Hou Ji-fan - Levon Aronjan döntetlen

Wesley So - Alireza Firouzja döntetlen

Peter Szvidler - Santosh Gujrathi Vidit  0 - 1

Salem A R Saleh - E. Arjun  döntetlen

Magnus Carlsen - Gukesh D döntetlen

Anish Giri - Ding Liren döntetlen

Jan-Krzysztof Duda - Baskaran Adhiban  0 - 1

Daniil Dubov - Vladiszlav Artyemijev döntetlen

A verseny állása:

1.Levon Aronjan 9,5

2. Ding Liren 9

3. Vladiszlav Artyemijev 8,5

4. Wesley So 8

5. Magnus Carlsen 7,5

6-7. Anish Giri és Erigaisi Arjun 7

8. Santosh Gujrathi Vidit 6,5

9-11. Alireza Firouzja, Jan-Krzysztof Duda és Gukesh D 6

12. Peter Szvidler 5,5

13-14. Salem A R Saleh és Daniil Dubov 5

15. Baskaran Adhiban 4,5

16. Hou Ji-fan 3

Az utolsó előtti körben Jan-Krzysztof Duda megfosztotta veretlenségétől Ding Lirent. A kínai nagymester óvatlan vezérlépésére Duda fogságba ejtette világos futóját, anyagi előnyét biztos kézzel érvényesítette, feléledtek továbbjutási reményei.

Levon Aronjan előnye egy pontra nőtt. Vladiszlav Artyemijev nagyot küzdött, hogy elkerülje a vereséget, a huszárvégjátékban ehhez az éllovastól segítséget kapott.

A torna doyenje, Peter Szvidler már túl volt a nehézségeken, amikor Alireza Firoizja ellen vesztőt húzott.

Nem remegett meg a keze Erigaisi Arjunnak, a világbajnok Mahus Carlsennel szemben remizett és a továbbjutása biztossá vált, Anish Girivel osztotta a hatodik helyet. Hárman, Duda, Firouzja és Santosh Gujrathi Vidit várták 7-7 ponttal a befejező csatákat, de csak egy kiadó hely volt még.

A 14. forduló eredményei:

Levon Aronjan (9,5) - Vladiszlav Artyemijev (8,5)  döntetlen

Baskaran Adhiban (4,5) - Daniil Dubov (5)  döntetlen

Ding Liren (9) - Jan-Krzysztof Duda (6)  0 - 1

Gukesh D (6) - Anish Giri (7) döntetlen

E. Arjun (7) - Magnus Carlsen (7,5) döntetlen

Santosh Gujrathi Vidit (6,5) - Salem A R Saleh (5) döntetlen

Alireza Firouzja (6) - Peter Szvidler (5,5) 1 - 0

Hou Ji-fan (3) - Wesley So (8) döntetlen

 

Levon Aronjan veretlenül nyerte meg a kvalifikációs versenyt. A háromszoros olimpiai bajnok fél ponttal előzte meg a várakozáson felüli teljesítményt nyújtó Vladiszlav Artyemijevet. Elégedett lehet Ding Liren is a biztos továbbjutásával.

A párizsi győztes Wesley So „takaréklángon’ sakkozott, taktikus döntetlenekkel a biztos továbblépést célozta meg. Számítáásba azonban, hogy hiba csúszott, mert vége az „aranyéletnek”, a negyeddöntőben Magnus Carlsennel mérkőzik meg. A Champions Chess Tour sorozatban már ötödször játszanak páros mérkőzést, háromszor döntőztek, egyszer a harmadik helyért vívtak meg. A negyeddöntő slágermeccse lesz az összecsapásuk.

Ötös remiszéria után győzött Magnus carlsen, a nyert végjátékban ezúttal is hibázott, de Santosh Gujrathi Vidit nem élt a lehetőséggel.

 

Hihetetlen izgalmak után dőlt el, hogy Jan-Krzysztof Duda folytathatja a versengést. A nyitásban ült az újítása Gukesh ellen, de nagy hiba után reménytelen állásba került. Gukesh a kapkodásban többször is nyerést hagyott ki, majd a remit is, a thrillernek beillő összecsapást Duda megnyerte.

Győzelmet aratott Alireza Firouzja is, de a holtverseny Dudának kedvezett.

Gyorsan békét kötött Anish Giri és Erigaisi Arjun, kiszámolták, hogy ez mindkettőjük számára ideális, a nyolc közé jutottak. A 17 éves Erigaisi Arjun fantasztikus sikert ért el.

Az olimpiai bajnokok ütközetében Peter Szvidler nem „kegyelmezett” Hou Ji-fannak.

Az utolsó forduló eredményei:

Wesley So (8,5) - Levon Aronjan (10)  döntetlen

Peter Szvidler (5,5) - Hou Ji-fan (3,5) 1 - 0

Salem A R Saleh (5,5) - Alireza Firouzja (7)  0 - 1

Magnus Carlsen (8)  - Santosh Gujrathi Vidit (7) 1 - 0

Anish Giri (7,5) – E. Arjun (7,5) döntetlen

Jan-Krzysztof Duda (7) - Gukesh D (6,5) 1 - 0

Daniil Dubov (5,5) - Ding Liren (9)  döntetlen

Vladiszlav Artyemijev (9) - Baskiran Adhiban (5) 1 – 0

 

H

Név

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

P

1

 Levon Aronjan (2781)

 

½

½

1

½

½

½

1

1

½

½

1

1

½

1

½

10½

2

 Vladiszlav Artyemijev (2704)

½

 

0

½

0

1

½

1

1

½

½

1

½

1

1

1

10

3

 Ding Liren (2799)

½

1

 

½

½

0

½

½

1

½

1

½

½

1

1

½

4

Carlsen, Magnus (2847)

0

½

½

 

½

½

½

½

0

1

1

½

1

1

½

1

9

5

 Wesley So (2770)

½

1

½

½

 

1

0

½

½

½

½

½

½

1

1

½

9

6

Jan-Krzysztof Duda (2729)

½

0

1

½

0

 

½

½

1

½

½

1

1

0

0

1

8

7

 Anish Giri (2780)

½

½

½

½

1

½

 

½

1

½

0

½

1

½

0

½

8

8

 Erigaisi Arjun (2567)

0

0

½

½

½

½

½

 

½

1

½

½

1

½

½

1

8

9

 Alireza Firouzja (2759)

0

0

0

1

½

0

0

½

 

½

1

1

½

1

1

1

8

10

Santosh Gujrathi Vidit  (2726)

½

½

½

0

½

½

½

0

½

 

1

0

0

½

1

1

7

11

Peter Szvidler (2714)

½

½

0

0

½

½

1

½

0

0

 

½

½

0

1

1

12

 Gukesh D (2578)

0

0

½

½

½

0

½

½

0

1

½

 

0

1

½

1

13

Daniil Dubov (2714)

0

½

½

0

½

0

0

0

½

1

½

1

 

0

½

1

6

14

 Salem, A.R. Saleh (2682)

½

0

0

0

0

1

½

½

0

½

1

0

1

 

0

½

15

 Baskaran Adhiban  (2660)

0

0

0

½

0

1

1

½

0

0

0

½

½

1

 

0

5

16

Hou Ji-fan (2658)

½

0

½

0

½

0

½

0

0

0

0

0

0

½

1

 

 

A negyeddöntő párosítása:

Levon Aronjan - Ajrun Erigaisi

Wesley So - Magnus Carlsen

Ding Liren - Jan-Krzysztof Duda

Anish Giri - Vladiszlav Artyemijev

 

 

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Magnus Carlsen 4 pontos előnnyel kezdi a Meltwater Champions Chess Tour döntőjét
2021. 09. 24.

A Klubcsapatok Európa-kupa utolsó fordulója előtt a Mednyij Vszadnik csapata egypontos előnnyel vezet
2021. 09. 23.

A Klubcsapatok Európa-kupáján az ötödik fordulóban döntetlen lett az éllovasok rangadója
2021. 09. 22.

A német Vincent Keymer kvalifikálta magát elsőként a Challengers Chess Tour döntőjébe  
2021. 09. 22.

Négy forduló után a szentpétervári Mednyij Vszadnik és az AVE Novy Bor vezet az Európa-kupán
2021. 09. 22.

Carlsen negyedszer az Altibox Norway Chess torna győztese, Rapport nyolc fordulóig vezetve harmadik lett
2021. 09. 18.

Címvédőként az orosz válogatott győzött az Online Sakkolimpián
2021. 09. 17.

Carlsen visszavágott Karjakinnak, átvette a vezetést, Rapport az Armageddon partiban kikapott Nepomnjacsijtól
2021. 09. 17.

Carlsen 77 lépésben nyert Rapport ellen, fél pontra csökkentette hátrányát
2021. 09. 16.

Az Online Sakkolimpián a címvédő orosz válogatott és az amerikai csapat játssza a döntőt
2021. 09. 15.

Rapport szenzációs játékkal győzte le Karjakint, a virtuális világranglistán már a hatodik
2021. 09. 15.

Válogatottunk nagy csatában szenvedett kétszer minimális vereséget az orosz csapattól
2021. 09. 14.

Rapport győzelemmel kezdte a stavangeri torna második félidejét, 3 pontra növelte előnyét
2021. 09. 14.

Rapport az Altibox Norway Chess viadal félidejében egypontos előnnyel vezet, Karjakin legyőzte Carlsent
2021. 09. 13.

Nepomnjacsij legyőzte Karjakint, másfél pontra megközelítette Rapportot, akivel vasárnap mérkőzik meg
2021. 09. 11.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog