Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Skilling Open Carlsen-Nepomnjacsij és Nakamura-So párharcokkal folytatódik   

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Skilling Open online rapid viadal elődöntőjében az orosz Jan Neponjacsij a világbajnok Magnus Carlsennel mérkőzik meg. A másik ágon amerikai rangadó lesz, Hikaru Nakamura és Wesley So csatázik. A negyeddöntő második játéknapján Magnus Carlsen a holland Anish Giri ellen négy döntetlennel biztosította be továbbjutását. Három párharcban az első meccseiket elvesztők fordítani tudtak. a rájátszásban jobban bírták a feszültséget. Jan Nepomnjacsij 3-1-re nyert az örmény Levon Aronjan ellen, a villámpartikban kettős győzelmet aratott. Wesley So 2,5 - 1,5-ös nyeréssel vágott vissza az azerbajdzsáni Tejmur Radzsabovnak. A két villámpartiban megosztoztak a ponton, az Armageddon partiban So sötéttel remizett, s ez a továbbjutását jelentette. Hikaru Nakamura 2,5-0,5-ös győzelemmel harcolta ki a rájátszást,  egy-egy nyerés után az Armageddon partiban Nakamura sötéttel harcolta ki a döntetlent.

 

A Champions Chess Tour tíz versenyből álló sorozatának első viadalán, a Skilling Open torna negyeddöntőjében az első mérkőzések győztesei közül csak a világbajnok Magnus Carlsen őrizte meg előnyét, jutott az elödöntőbe. Három párharcot a rájátszás döntötte el.

A negyeddöntő első párharcainak eredménye:

Magnus Carlsen – Anish Giri 2,5 – 1,5 (döntetlen, döntetlen, döntetlen, 1 – 0)

Levon Aronjan – Jan Nepomnjacsij 2,5 – 1,5 (döntetlen, 0 – 1, 1 – 0, 1 – 0)

Wesley So – Tejmur Radzsabov 0,5 – 2,5 (0 – 1, döntetlen, 0 – 1)

Maxime Vachier-Lagrave – Hikaru Nakamura 2,5 – 1,5 (1 – 0, döntetlen, döntetlen, döntetlen)

A negyeddöntő második játéknapján Anish Giri az olasz megnyitást választotta a világbajnok Magnus Carlsen elleni küzdelmének első partijában. A holland nagymester megragadta a kezdeményezést, a norvég világelső pontos játékkal hárította kísérleteit.

A második összecsapás során Carlsen előnybe került, Giri ellentámadása időben érkezett, lépésismétléssel ért véget a csata.

A harmadik partiban a spanyol megnyitás berlini változatában vívtak meg. A különböző színű futós végjátékban Anish Giri nem tudta feltörni Magnus Carlsen védőállását. A világbajnoknak világossal nem okozott nehézséget a negyedik döntetlen elérése. Magnus Carlsen a negyeddöntőben csak egy játszmát tudott megnyerni, Anish Giri sajnálhatja az első játszmájukban elszalasztott nyerőesélyt.

Jan Nepomnjacsij az első párharc elvesztése miatt hátrányból kezdte Levon Aronjan elleni párbaját. Az orosz nagymester a nyitányon az olasz megnyitást választotta, Levon Aronjan könnyelmű futólépéséért nagy árat fizetett, megtámadott vezére nem talált mentséget. A bástya és könnyűtiszt nem volt elegendő kompenzáció. Nepomnjacsij érvényesítette anyagi előnyét.

A második összecsapás hihetetlen izgalmak után ért véget döntetlennel. Levon Aronjan többször is nyerést szalasztott el, Jan Nepomnjacsij többször is a remit hagyta ki, az öldöklő csatában 80 lépés után remiztek. A csalódott háromszoros örmény olimpiai bajnoknak többé nem volt esélye.

Nepomnjacsijt is megviselte a fordulatokban oly gazdag összecsapás, világossal békésen remizett, erőt gyűjtött a folytatásra. Az orosz sakkozó a negyedik partiban sötéttel indított viharos támadást, a látványos nyerése végképp megtörte ellenfelét.

 

A rájátszásban két villámparti döntött Jan Nepomjacsij javára, az 5-5 perces és 3-3 másodperc bónusszal vívott játszmákban, kettős győzelmet aratott. Levon Aronjan kevésbé bírta a feszültséget, világossal elszenvedett veresége megpecsételte sorsát. Az utolsó partiban kétségbeesett támadását Nepomnjacsij könnyedén kontrázta meg, az elődöntőben az orosz nagymester Magnus Carlsennel mérkőzik meg.

Wesley So és Tejmur Radzsabov párharcát az azerbajdzsáni sakkozó két nagy hibája döntötte el az idei amerikai bajnok javára. Békés döntetlennel indítottak, majd So a második játszmában eltékozolta előnyét, Radzsabov kikínlódta a remit ígérő bástyavégjátékot, amikor királyával aknamezőre lépett.

Radzsabovot láthatóan megviselte a vereség, világossal 15 lépésben remizett, sötéttel nagyot küzdött a remiért, következett a rájátszás.    

Az első villámpartiban 95 lépésig gyötörték egymást. A második ütközetben Radzsabov kedvező esélyt szalasztott el. Az Armageddon parti döntött, Tejmur Radzsabovnak  5, Wesley So-nak 4 perce volt, de remifórja. A tavalyi Világkupa győztese a 22. lépésben bástyát nézett el, So nem „kockáztatott”, lépésismétléssel kihasználta, hogy döntetlennel is az elődöntőbe jutott.

Az elődöntőben amerikai presztízscsata lesz, Hikaru Nakamura is az Armageddon játszmában elért döntetlenével nyert Maxime Vachier-Lagrave ellen.

 

A párbajuk első partijában Nakamura a francia nagymestert a szicíliai védelem Najdorf-változatában könnyedén győzte le, MVL 27 lépés után kényszerült feladásra.

Döntetlennel folytatták, a harmadik játszmában MVL kedvenc változatában elszenvedte második vereségét, a negyedik rapid partira már nem került sor.

 

Maxime Vachier-Lagrave remek játékkal nyerte meg az első villámpartit, zseniálisan vezette a támadását. Az ötszörös amerikai bajnok a második ütközetben kisebb meglepetésre elkerülte a szicíliai védelmet, a Trompowski támadásban vágott vissza. Az Armageddon partiban sötéttel kiharcolta a döntetlent, továbbjutott.

 

A negyeddöntő második párharcainak eredményei:

Anish Giri (holland, 2741) - Magnus Carlsen (norvég, 2881) 2 - 2

Anish Giri - Magnus Carlsen föntetlen

Magnus Carlsen - Anish Giri  döntetlen

Anish Giri - Magnus Carlsen döntetlen

Magnus Carlsen - Anish Giri  döntetlen

Jan Nepomnjacsij (orosz, 2778) - Levon Aronjan (örmény, 2778) 3 - 1

Jan Nepomnjacsij - Levon Aronjan 1 - 0

Levon Aronjan - Jan Nepomnjacsij döntetlen

Jan Nepomnjacsij - Levon Aronjan döntetlen

Levon Aronjan - Jan Nepomnjacsij 0 - 1

Rájátszás:

Levon Aronjan – Jan Nepomnjacsij 0 - 2

Levon Aronjan – Jan Nepomnjacsij 0 – 1

Jan Nepomnjacsij – Levon Aronjan 1 - 0

Tejmur Radzsabov (azerbajdzsáni, 2758) - Wesley So (amerikai, 2741) 1,5 – 2,5

Tejmur Radzsabov  – Wesley So döntetlen

Wesley So –Tejmur Radzsabov 1 - 0

Tejmur Radzsabov  – Wesley So döntetlen

Wesley So –Tejmur Radzsabov döntetlen

Rájátszás:

Tejmur Radzsabov – Wesley So 1,5 – 1,5

Tejmur Radzsabov – Wesley So döntetlen

Wesley So – Tejmur Radzsabov döntetlen

Tejmur Radzsabov – Wesley So döntetlen

Hikaru Nakamura (amerikai, 2829) – Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2860) 2,5 – 0,5

Hikaru Nakamura - Maxime  Vachier-Lagrave 1 - 0

Maxime Vachier-Lagrave – Hikaru Nakamura döntetlen

Hikaru Nakamura  - Maxime – Vachier-Lagrave 1 - 0

Rájátszás

Maxime Vachier-Lagrave - Hikaru Nakamura 1,5 – 1,5

Maxime Vachier-Lagrave - Hikaru Nakamura 1 - 0

Hikaru Nakamura – Maxime Vachier-Lagrave 1 – 0

Maxime Vachier-Lagrave – Hikaru Nakamura döntetlen

 

Verőci Zsuzsa

Fotók: chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Stavangerben Carlsen hatodszor győzött, két ponttal előzte meg Nakamurát, Ju Wenjun 3 pontos előnnyel nyert
2024. 06. 08.

A Norway Chess 2024 viadalok utolsó fordulója előtt Carlsen és Ju Wenjun is másfél pontos előnnyel vezet
2024. 06. 07.

Carlsen wlőnye egy pontra nőtt, Ju Wenjun ismlt az élen
2024. 06. 05.

Carlsen udőtúllépéssel vesztett, Nakamura hátránya fél pontra csökkent, Muzicsuk előnye fél pont
2024. 06. 04.

Ding Liren kétlépéses mattot nézett el Carlsen ellen, a norvég világelsp átvette a vezetést
2024. 06. 03.

Félidőben Nakamura egypontos előnnyel vezet Carlsen előtt, Vaishali előnye is egy pont, Muzicsuk a mésodik
2024. 06. 02.

A világranglisták éllovasai megőrizték vezető pozíciójukat
2024. 06. 01.

A Norway Chess 2024 Noway viadallokon a négy forduló után Nakamura és Vaishali vezet
2024. 05. 31.

A 18 éves Praggnanandhaa legyőzte Carlsent, átvette a vezetést, Caruana nyert Ding Liren ellen
2024. 05. 30.

Carlsen az Armageddon játszmában legyőzte a címvédő Nakamurát, Vaishali 3 pontos nyeréssel vezet
2024. 05. 29.

A stavangeri viadal első fordulójában az Armageddon játszmák döntöttek
2024. 05. 28.

A Norway Chess 2024 viadalon Nakamura játszik címvédőként, Carlsen vezeti a rajtlistát 
2024. 05. 26.

A Tuxera Aquaprofit NSK tizenhatodik, sorozatban tizenötödik bajnoki címét ünnepli
2024. 05. 14.

Varsóban Magernus Carlsen győzött a GCT Superbet rapid és villámversenyen
2024. 05. 13.

Wei Yi újabb ötös nyerősorozatával két és fél ponttal előzi meg a világelső Magnus Carlsent
2024. 05. 12.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog