Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Goldmoney Asian Rapid Carlsen-Aronjan, Ding Liren-Artyemijev párharcokkal folytatódik  

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A Meltwater Champions Chess Tour hetedik versenyén, a Goldmoney Asian Rapid online viadal elődöntőjében a háromszoros örmény olimpiai bajnok Levon Aronjan a négyseres világbajnok Magnus Carlsennel, a kétszeres kínai olimpiai bajnok Ding Liren az orosz Vladiszlav Artyemijevvel mérkőzik meg. Levon Aronjan nehéz csatában nyert a  17 éves indiai Eriagisi Arjun ellen. A második párharcukban négy döntetlen született, az örmény nagymester a rájátszásban aratott 1,5-0,5-ös győzelemmel jutott az eldöntőbe. Hihetetlen fordulatok után Magnus Carlsen is a villámpartikban győzött az amerikai Wesley So ellen. A norvég világelső sötéttel nyerte meg második párbajuk első partiját, majd döntetlennel folytatták. Carlsennek még fél pont kellett végső sikeréhez, de mindkét játszmát elbukta, So a 2,5-1,5-ös győzelmével kiegyenlített. Következett a rájátszás, a világbajnok világossal nyert, majd remivel sorozatban harmadszor is „visszavágott” az amerikai sakkozónak két korábbi vereségéért. Ding Liren az első meccsük négy döntetlene után elvesztette a visszavágó első játszmáját a lengyel Jan-Krzysztof Dudával szemben, de mesterhármassal az elődöntőbe jutott. Vladiszlav Artyemijev továbbjutása volt a legsimább, a holland Anish Giri ellen villámgyőzelemmel kezdett, majd két döntetlennel „búcsúztatta” a Magnus Carlsen Invitational viadal győztesét.

A Meltwater Champions Chess Tour kilenc versenyből és a döntőből álló sorozatának hetedik viadalán Vladiszlav Artyemijev kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe. A világbajnok Magnus Carlsen és Levon Aronjan a rájátszásban tudta csak megadásra kényszeríteni ellenfeleiket, Wesley So-t és Eragisi Arjunt. A New in Chess Classic tornán is az elődöntőben csatáztak. Ding Liren vereséggel kezdte a második meccset Jan-Krysztof Duda ellen, de mesterhármassal fordított.

A negyeddöntő első párharcainak eredményei:

Levon Aronjan (örmény, 2781) – Eriagisi Arjun (indiai, 2567) 2 – 2 (döntetlen, 0 – 1, 1 – 0, döntetlen)

Magnus Carlsen (norvég, 2847) – Wesley So (amerikai, 2770 2,5 – 1,5 ( 1 – 0, 0 – 1, 1 – 0, döntetlen)

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2729) – Ding Liren (kínai, 2799) 2 – 2 (négy döntetlen)

Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) – Anish Giri (holland, 2780)  3 - 0

A negyeddöntő párosítása Levon Aronjan számára tűnt a legkedvezőbbnek, kevesen gondoltak arra, hogy a 17 éves Eriagisi Arjun alaposan megnehezíti a háromszoros olimpiai bajnok továbbjutását. A 2-2-vel végződött első meccsük után Aronjan választása az első partiban a királyindiai védelemre esett. Nehéz pillanatokat élt át az indiai titán ellen, királya körül szorult a hurok. A viharok elültek, az érdekes anyagi összetételű végjáték – világos két bástyája küzdött sötét három könnyűtisztjével szemben – végül pontosztozkodással végződött.

Az indiai sakkozó sötéttel is jól állta a sarat az angol megnyitású partiban, Aronjan a harmadik ütközetben ismét bajba került, nagyot kellett küzdenie, hogy döntetlenre mentse a játszmát. Újabb pontosztozkodás után a villámpartik döntöttek, 5-5 perc volt a gondolkodási idő és lépésenként 3-3 másodperc.. A kétjátszmás párbajban az olimpiai bajnok végül kivívta a győzelmet, világossal 63 lépésben megnyerte az első játszmát, majd remivel bebiztosította oly nagy keservvel kivívott továbbjutását.  

Az első párharc megnyerése után a világbajnok Magnus Carlsen sötéttel megszerzett győzelemmel kezdte a visszavágót, 85 lépésben nyert. Vezetésének birtokában Carlsen kerülte a küzdelmet, elégedett volt a remivel.

Wesley So azonban nem adta fel az oly reménytelennek látszó összecsapást, amikor a norvég világelsőnek csak fél pont kellett az elődöntőbe jutásához. A bástyavégjátékban So szabadgyalogjai volta fürgébbek, az amerikai sakkozó kiegyenlített.

A világbajnok világossal játszotta a negyedik ütközetet, szakított az angol megnyitással, elfogadott vezércselt láttunk. Carlsen emlékeiben alighanem élénken élt So-val játszott korábbi meccseik emléke, egyre bizonytalanabb lett, So gyalogot nyert, a bástyavégjátékban Carlsen nem talált mentséget, jöhetett a rájátszás.

Magnus Carlsen játszhatott világossal az első villámpartiban, két veresége után ismét megcsillogtatta kitűnő versenyzői tulajdonságait, rendezte sorait és ismét vezetést szerzett, So már nem tudott egyenlíteni. A sorozaton ez volt az ötödik párharcuk, Wesley So kettős győzelemmel kezdett, Magnus Carlsen három páros mérkőzést megnyerésével vágott vissza.

Ding Liren és Jan-Krzysztof Duda első meccsének négy döntetlene után a második találkozón mind a négy játszma döntéssel végződött. A lengyel sakkozó fordulatokban gazdag, kölcsönös hibáktól hemzsegő első játszmában végül nyert, vezetést szerzett.

A második partiban reménytelennek tűnt Ding Liren helyzete az érthetetlen hosszúsánc után, inkább tűnt az egér hibájának az ötlet. Duda fölényes állásában addig ügyetlenkedett, míg Ding Liren összedrótozta pozícióját, majd ellentámadása átütött.

Fokozódott a feszültség, ezt Duda bírta kevésbé. Ding Liren a gyorsabb nyerést kihagyta, de végül begyűjtötte a pontot. A negyedik játszmában a lengyel sakkozó világossal 23 lépében vesztett.

Az elődöntő legfiatalabb résztvevője Vladiszlav Artyemijev. A 23 éves orosz nagymester rutinos rókákat megszégyenítő magabiztosággal játszotta Anish Giri elleni meccsét. A holland sakkozót az első párharcban elszenvedett három vereség megrendítette, a második mérkőzés első játszmáját világossal 21 lépésben vesztette el. Artyemjev két döntetlennel zárta le a küzdelmet.

A negyeddöntő második párharcainak eredményei:

Eriagisi Arjun (indiai, 2567) - Levon Aronjan (örmény, 2781) 2 – 2

Eriagisi Arjun – Levon Aronjan  döntetlen

Levon Aronjan – Eriagisi Arjun döntetlen

Eriagisi Arjun – Levon Aronjan  döntetlen

Levon Aronjan – Eriagisi Arjun döntetlen

Wesley So (amerikai, 2770) - Magnus Carlsen (norvég, 2847) 2,5 – 1,5, 0,5 – 1,5

Wesley So – Magnus Carlsen   0 - 1

Magnus Carlsen – Wesley So  döntetlen

Wesley So – Magnus Carlsen   1 - 0  

Magnus Carlsen – Wesley So  0 – 1

Rájátszás:

Magnus Carlsen – Wesley So  1 - 0

Wesley So – Magnus Carlsen   döntetlen  

Ding Liren (kínai, 2799) - Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2729)  3 - 1

Ding Liren – Jan-krzysztof Duda   0 - 1

Jan-Krzysztof Duda – Ding Liren  0 - 1

Ding Liren – Jan-krzysztof Duda   1 - 0

Jan-Krzysztof Duda – Ding Liren  0 - 1

Anish Giri (holland, 2780) - Vladiszlav Artyemijev (orosz, 2704) 1 - 2

Anish Giri – Vladiszlav Artyemijev  0 – 1

Vladiszlav Artyemijev – Anish Giri döntetlen

Anish Giri – Vladiszlav Artyemijev  döntetlen

Verőci Zsuzsa

Fotó: chess24.com

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

Caruana újabb győzelmével másfél pontra növelte előnyét, Carlsen hátránya négy és fél pont
2023. 06. 01.

Az új világranglistán Magnus Carlsen 67 ponttal előzi meg Alireza Firouzját
2023. 06. 01.

Stavangerben Caruana második győzelmével félpontos előnnyel vezet
2023. 06. 01.

A Norway Chess viadalon Magnus Carlsen elleni remek győzelemmel rajtolt Fabiano Caruana
2023. 05. 31.

Stavangerben Abduszattorov a villámverseny győztese, Caruana-Calsen derbi a szuperverseny első fordulójában
2023. 05. 29.

 Pazar mezőny az Altibox Norway Chess 2023 viadalon, Carlsen címvédőként vezeti a rajtlistát
2023. 05. 28.

Dinara Wagner a GP győztese, Katyerina Lahno és Alekszandra Gorjacskina lett világbajnokjelölt
2023. 05. 27.

Nicosiában a Grand Prix viadalon az utolsó fordulóra maradt a döntés
2023. 05. 27.

A GP viadalon két fordulóval a befejezés előtt hármas holtverseny az élen
2023. 05. 26.

Varsóban Magnus Carlsen győzött a Superbet rapid és villámversenyen 
2023. 05. 26.

A GP viadalon a döntetlenek Wagnernek kedveztek, megőrizte félpontos előnyét
2023. 05. 25.

A varsói Superber befejező játéknapja előtt Duda félpontos előnnyel vezet Carlsen előtt
2023. 05. 24.

A GP hetedik fordulójában Lahno a 40. lépésben vesztőt húzott, félpontos előnnyel Wagner az élen
2023. 05. 24.

A címvédő Duda a Superbet rapid torna győztese, villámversennyel folytatódik a viadal
2023. 05. 24.

A Superbet rapid tornán So és Duda holtversenyben vezet, Carlsen még nyeretlen
2023. 05. 23.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog