Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 18 éves Jeszipenko remek játékkal legyőzte Carlsent, félpontos előnnyel Firouzja vezet

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

A 83. Tata Steel Masters nyolcadik fordulójának szenzációjaként a 18 éves Andrej Jeszipenko legyőzte a világbajnok Magnus Carlsent. Az orosz nagymester a szicíliai védelmű játszmában gyalogáldozatos változatot játszott meg, majd kihasználva a norvég világelső hibáját taktikai csapással került jelentős előnybe. Jeszipenko pontos játékkal hárította Carlsen ellentámadási kísérleteit, remek játékkal kényszerítette megadásra a világbajnokot, aki a 38. lépésben nyújtott kezet legyőzőjének. A játéknap másik hőse a 17 éves Alireza Firouzja volt, sötéttel nyert az indiai Pentala Harikrishna ellen és félpontos előnnyel az élre állt. Négy fős a közvetlen üldöző boly. Az amerikai Fabiano Caruana és a holland Anish Giri egymással remizett, a holland Jorden Van Foreest a francia Maxime Vachier-Lagrave ellen szerzett fél pontot, Jeszipenko a negyedik 5 pontos. Pontosztozkodások születtek a lengyel Jan-Krzysztof Duda és a spanyol David Anton Guijarro, a svéd Nils Grandelius és a lengyel Radoslaw Wojtaszek, valamint a német Alexander Donchenko és a norvég Aryan Tari játszmáiban. A hétfői pihenőnap után kedden a kilencedik fordulóval folytatódik a viadal.

 

A Tata Steel Masters nyolcadik fordulójának szenzációjaként az orosz sakkozás egyik legnagyobb tehetségének tartott 18 éves Andrej Jeszipenko legyőzte a négyszeres világbajnok, a hétszeres Wijk aan Zee-i győztes Magnus Carlsent. A norvég világelső az elmúlt négy Tata Steel Masters viadalon nem talált legyőzőre, 2018-bn és 2019-ben az első helyen végzett, 2017-ben Wesley So, tavaly Fabiano Caruana nyerte meg a tornát a világbajnok előtt.

A hagyományos verseny újonca, Andrej Jeszipenko hat döntetlennel kezdte meg a szereplését, majd Radoslaw Wojtaszek legyőzésével folytatta.

 

A nyolcadik fordulóban teljesült a nagy álma, megmérkőzhetett a regnáló világbajnokkal. A FIDE facebook oldalán közölték a 2013-ban készült fényképet, a Tal-emlékversenyen a 11 esztendős Jeszipenkonak sikerült Carlsennel fotózkodnia.

 

Hét és fél év múlva  már farkasszemet nézhetett a norvég világelsővel. A viadalt győzelemmel kezdő, majd sorozatban hatot remiző Magnus Carlsen a junior világranglista második helyezettjével szemben a szicíliai védelmet választotta, Jeszipenko „élesre töltött”, gyalogáldozatos változatot játszott meg. Carlsen az áldozatot elfogadta, újított vezérlépésével, azonban az ötlet nem állta ki a próbát, tempóvesztésnek bizonyult.

A 16. lépésben a világelső nagy hibát vétett, kettős támadást bevezető taktikai csapást nézett el, az orosz titán jelentős előnybe került. Magnus Carlsen megpróbált ellenesélyt találni, kelepcébe csalni ellenfelét, de Jeszipenko megőrizte higgadtságát, határozott lépésekkel védte a látszatfenyegetéseket, s közben növelte előnyét.

 

A bástyamanőverrel lezárta a nyílt a vonalat, közbeiktatott gyaloglépése után egyre közelebb került az áhított győzelemhez. Magnus Carlsen a 38. lépés után ismerte el vereségét, nyújtott kezet legyőzőjének. „Ezt a napot soha nem felejtem el”- ezek voltak Jeszipenko első szavai. Az orosz nagymester a remek nyeréssel négyes holtversenyben a második helyre lépett előre, Magnus Carlsen ötvenszázalékos eredményével holtversenyben a hetedik.

 

A nyolcadik játéknap másik győzelmét a 17 éves Alireza Firouzja szerezte meg, sötéttel győzte le Pentala Harikrishnát. A FIDE zászlója alatt játszó, a junior világranglistát nagy fölénnyel vezető egykori iráni sakkozó eredeti játéka meglepte a nyugodt életet, a pozíciós küzdelmet kedvelő indiai nagymestert. Mindkét szárnyon kezdeményezett, világos nem talált aktív tervet, a védekezésébe több hiba is csúszott. Firouzja bástyája betört a világos állásba, a d szabadgyalog a futópár és a király segítségével matthálót hozott létre. Alireza Firouzja a tornát Magnus Carlsentől elszenvedett vereséggel kezdte, megszerezte negyedik győzelmét és félpontos előnnyel az élre állt.

 

A játéknap előtt négyen osztották az első helyet, ketten, Fabiano Caruana és Anish Giri egymással küzdött meg. Az amerikai nagymester kis előnyét nem tudta győzelemig fokozni a tulipánosok első számú sakkozójával szemben.

 

Örülhettek a holland sakkrajongók Jorden Van Foreest jó játékának is. Messze a várakozás alatt szereplő Maxime Vachier-Lagrave ellen méltán aratott elismerést a 14…Fh3! taktikai megoldása. Világos remélt előnye tovatűnt, a döntetlennel a 21 éves sakkozó megőrizte előkelő helyezését, a holtversenyes másodikok négyesében a 28 éves Fabiano Caruana a rangidős.

A lengyel kettős változatlanul nyeretlen. Nils Grandelius és Radoslaw Wojtaszek hullámzó partiban osztozott meg a ponton. Jan-Krzysztof Duda időzavarban hátrányba is került David Anton Guijarroval szemben, a spanyol sakkozó eltékozolta a kedvező lehetőségeket.

Döntetlen lett a két másik nyeretlen résztvevő, Alexander Donchenko és Aryan Tari játszmája is.

 

A 8. forduló eredményei:

Maxime Vachier-Lagrave(francia, 2784) - Jorden Van Foreest (holland, 2671) döntetlen (Spanyol megnyitás, 32)

Alexander Donchenko (német, 2668) - Aryan Tari (norvég, 2625) döntetlen (Katalán megnyitás, 36)

Jan-Krzysztof Duda (lengyel, 2743) - David Anton Guijarro (spanyol, 2679) döntetlen (Olasz megnyitás, 50)

Pentala Harikrishna (indiai, 2732) - Alireza Firouzja (FIDE, 2749) 0 - 1 (Szláv védelem, 56)

Andrej Jeszipenko (orosz, 2677) - Magnus Carlsen (norvég, 2862) 1 – 0 (Szicíliai védelem, 38)

Nils Grandelius (svéd, 2663) - Radoslaw Wojtaszek (lengyel, 2705) döntetlen (Caro-Kann védelem, 55)

Fabiano Caruana (amerikai, 2823) - Anish Giri (holland, 2764) döntetlen (Vezérgyalog megnyitás, 48)

 

A 83. Tata Steel Masters állása:

1.Alireza Firouzja 5,5 pont

2-5. Anish Giri, Fabiano Caruana, Andrej Jeszipenko és Jorden Van Foreest 5

6. Nils Grandelius 4,5

7-8. Pentala Harikrishna és Magnus Carlsen 4

9. Radoslaw Wojtaszek 3,5

10-13. David Anton Guijarro, Maxime Vachier-Lagrave, Aryan Tari és Jan-Krzysztof Duda 3

14. Alexander Donchenko 2,5

 

A keddi 9. forduló párosítása:

Anish Giri - Maxime Vachier-Lagrave

Radoslaw Wojtaszek - Fabiano Caruana

Magnus Carlsen - Nils Grandelius

Alireza Firouzja - Andrej Jeszipenko

David Anton Guijarro - Pentala Harikrishna

Aryan Tari - Jan-Krzysztof Duda

Jorden Van Foreest - Alexander Donchenko

Verőci Zsuzsa

Fotó: Jurriaan Hoefsmit – Tata Steel Chess Tournament 2021 chess24.com

 

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Legfrissebb bejegyzések

A Norway Chess 2024 viadalon Nakamura játszik címvédőként, Carlsen vezeti a rajtlistát 
2024. 05. 26.

A Tuxera Aquaprofit NSK tizenhatodik, sorozatban tizenötödik bajnoki címét ünnepli
2024. 05. 14.

Varsóban Magernus Carlsen győzött a GCT Superbet rapid és villámversenyen
2024. 05. 13.

Wei Yi újabb ötös nyerősorozatával két és fél ponttal előzi meg a világelső Magnus Carlsent
2024. 05. 12.

Varsóban Wei Yi nyerte meg a rapid tornát,  a villámversennyel folytatdik a Grand Chess Tour 2024 első viadala 
2024. 05. 11.

A Superbet Poland viadalon hat forduló után Carlsen és Wei Yi tversenyben vezet
2024. 05. 10.

Varsóban a Superbet rapidverseny első játéknapja után a román Sevcsenko mesterhármassal áll az élen 
2024. 05. 09.

Varsóban szerdán kezdődik a Grand Chess Tour 2024 első versenye, Carlsen címvédőként játszik
2024. 05. 07.

A 17 éves indiai világbajnoki kihívó, Gukesh D hatodik az új világranglistán
2024. 05. 02.

Az azerbajdzsáni Ulvijja Fatalijeva az új Európa-bajnok, egypontos előnnyel győzött
2024. 04. 30.

Rodoszon félidejéhez érkezett a női Európa-bajnokság
2024. 04. 25.

A 17 éves indiai Gukesh és a kínai Tan Zhongyi a világbajnok-jelölti döntők győztesei
2024. 04. 22.

Az utolsó forduló dönt, a 17 éves indiai Gukesh félpontos előnnyel vezet. Nakamurával sötéttel mérkőzik meg
2024. 04. 21.

Gukesh, Nakamura és Nepomnjacsij holtversenyben az élen, Tan Zhongyi félpontos előnnyel vezet
2024. 04. 19.

Nepomnjacsij és Tan Zhongyi félpontoe előnnyel vezet
2024. 04. 18.

Hirdetés

Feedek

Archívum

Címkefelhő

Sakk Carlsen Lékó Polgár Judit, Aeroflot-verseny Rapport Richárd, Csapat-világbajnokság 2015, Grand Chess Tour, Sparkassen Chess Meeting, Biel Sakkfesztivál, Világkupa Baku, Grand Prix 2015/16, Csapat Európa-bajnokság, Tata Steel Chess 2016, Altibox Norway Chess 2016, Világkupa 2017 Tbiliszi, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Magnus Carlsen, Teherán Női kieséses rendszerű világbajnokság, Világbajnok-jelölti torna Hanti-Manszijszk Anand Aronjan Kramnyik Topalov Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk, Sakkolimpia Tromsø, Világbajnoki döntő 2014 Magnus Carlsen Viswanathan Anand, Csapatbajnokság, Világranglista, Női Európa-bajnokság, Világbajnok-jelölti verseny London Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, Tata Steel 2015 Carlsen Caruana Aronjan Giri Ivancsuk Hou Ji-fan, Grand Prix London, Európa-bajnokság Jereván Polgár Judit Almási Zoltán Balogh Csaba, Riga Női Európa-bajnokság 2017, Női Grand Prix Sardzsa Hou JI-fan Humpy Koneru, Csapat Európa-bajnokság 2013, Női Európa-bajnokság 2016, Grand Prix Peking Lékó Griscsuk Karjakin Gelfand Topalov Kamsky Mamedgyarov, 40. sakkolimpia Isztambul, Grand Prix Párizs Griscsuk Caruana Nakamura Gelfand Ponomarjov, Férfi Európa-bajnokság 2012, Női Európa-bajnokság Plovdiv Hoang Thanh Trang Dzagnidze Gunyina Sztefanova, Wijk aan Zee 2012, Tata Steel 2013 Rapport Richárd, Grand Prix Taskent Caruana Karjakin Nakamura Giri Vachier-Lagrave Gelfand, Grand Prix-verseny Tbiliszi Griscsuk Giri Vachier-Lagrave Mamedgyarov Szvidler, Európa-bajnokság 2015 Jeruzsálem, Grand Prix Szaloniki Topalov Griscsuk Nakamura Caruana Morozevics Ivancsuk, 51. Capablanca emlékverseny, Dortmund Vlagyimir Kramnyik Ruszlan Ponomarjov Hikaru Nakamura Anish Giri, Grand Slam-döntő Anand Carlsen Aronjan Ivancsuk Nakamura, Női Grand Prix Lopota Hou Ji-fan Humpy Koneru Anna Muzicsuk Nana Dzagnidze, Tal-emlékverseny, Baden-Baden 2013 Anand Caruana Adams Naiditsch, Stavanger 2014 Carlsen Aronjan Griscsuk Caruana Kramnyik Topalov Karjakin, St. Louis Carlsen Aronjan Caruana Nakamura Topalov Vachier-Lagrave, 42. sakkolimpia Baku, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Karjakin Nakamura Lékó Péter, Európa-bajnokság Legnica Almási Zoltán Berkes Ferenc Balogh Csaba, Női csapat-világbajnokság 2013, Gibraltár 2015 Hou Ji-fan Topalov Nakamura Szvidler Rapport, Orosz szuperbajnokság Novoszibirszk, St. Louis USA ch 2017, 18. Európa-bajnokság 2017 Minszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2014 Aronjan Nakamura Caruana Gelfand Karjakin Rapport, Királyi verseny Bukarest Caruana Ponomarjov Wang Hao Radzsabov, Csapatbajnokság 2013/14, Taskent GP-verseny Humpy Koneru Zhao Xue Ju Wenjun Katyerina Lahno, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Andrejkin Nepomnjacsij, VIII. Tal-emlékverseny Anand Carlsen Kramnyik Nakamura Karjakin Caruana Gelfand, Csapat-világbajnokság 2013, Rosztov Grand Prix Hou Ji-fan Humpy Koneru, Aeroflot 2012, Gibraltár, Grand Chess Tour 2016 London, Katar 2014 Kramnyik Giri Mamedgyarov Vachier-Lagrave Berkes Gara, Biel Magnus Carlsen Hikaru Nakamura, Orosz szuperbajnokság Szergej Karjakin Alekszandr Griscsuk Peter Szvidler, Grand Prix Genf Usenyina Hou Ji-fan Muzicsuk Dzagnidze Lahno, Aljechin emlékverseny Anand Aronjan Kramnyik Szvidler Gelfand Adams, Capablanca emlékverseny Almási Zoltán, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Biel 2013 Vachier-Lagrave Nepomnjacsij Rapport, Férfi sakkbajnokság, Vugar Gasimov emlékverseny Carlsen Caruana Nakamura Karjakin Mamedgyarov Radzsabov, Capablanca emlékverseny Leinier Dominguez Perez Vaszilij Ivancsuk Almási Zoltán, Mitropa Kupa, VII. Tal-emlékverseny, Grand Prix Zug Lékó Radzsabov Karjakin Caruana Topalov Mamedgyarov Morozevics, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Szergej Karjakin, La Coruna Rapport Richárd, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Grand Prix Zsermuk Hou Ji-fan Humpy Koneru, 60. női bajnokság, Grand Prix 2017 Genf Rapport Richárd, Mitropa-kupa 2017 Balatonszárszó, Grand Prix Taskent Fabiano Caruana Szergej Karjakin Lékó Péter, Női világbajnokság, ACP-verseny Almási Zoltán Wesley So Jan Nepomnjacsij, Hans Suri emlékverseny Biel Hou Ji-fan Maxime Vachier-Lagrave Radoslaw Wojtaszek, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura, 33. Zalakarosi Sakkfesztivál Rapport Berkes Portisch Hoang Mádl, Grand Prix-verseny Chengdu, Ningbo csapat-világbajnokság, Szeged Női bajnokság, Női világbajnoki döntő Hou Ji-fan Humpy Koneru, 61. Női bajnokság Hévíz, Petroszjan emlékverseny Aronjan Griscsuk Kramnyik Gelfand Lékó, Stavanger Altibox Norway Chess 2017 Carlsen So Kramnyik Caruana Anand, Klubcsapatok Európa-kupája, Női csapat-világbajnokság, Grand Prix Ankara, Gibraltár 2013 Ivancsuk Kamsky Adams Hoang Thanh Trang, GRENKE Chess Classic 2015 Carlsen Caruana Anand Aronjan, Stavanger Anand Carlsen Aronjan Topalov Nakamura Szvidler Karjakin, Grand Prix 2017 Moszkva, 32. Mitropa-kupa Meissen, Csapatbajnokság 2016/17, Hoogeveen Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik, 63. Férfi bajnokság Gyula, U16-os sakkolimpia Győr, Csigorin emlékverseny Almási Zoltán Portisch Lajos, Zürich 2015 Caruana Anand Kramnyik Aronjan Nakamura Karjakin, SportAccord Peking, 62. férfi bajnokság, Fabiano Caruana Veszelin Topalov Vaszilij Ivancsuk, Szaratov Lékó Péter, SportAccord 2014 Griscsuk Aronjan Lékó Hou Ji-fan Koneru, 30. Klubcsapatok Európa-kupája Lékó Péter Caruana Griscsuk Topalov Nakamura, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana, 28. Klubcsapatok Európa-kupa, 42. Sparkassen Chess-Meeting Lékó Kramnyik Caruana Adams, Orosz szuperbajnokság Kramnyik Karjakin Szvidler Nepomnjacsij, St. Louis Carlsen Aronjan Nakamura Kamsky, Grand Slam-döntő Aronjan Mamedgyarov Adams Vachier-Lagrave, Klubcsapatok Európa-kupája 2013, Orosz csapatbajnokság 2013, Orosz csapatbajnokság 2012, Európa-bajnokság 2016, 3. Vugar Gasimov emlékverseny, London Chess Classic 2014 Carauna Anand Nakamura Kramnyik Giri Adams, 42. sakkolimpia Baku, Grand Chess Tour 2017 Leuven, Grand Chess Tour 2017 Párizs, Biel Magnus Carlsen Alekszandr Morozevics Alekszej Shirov, 50. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, 33. Klubcsapatok Európa-kupája Antalya, Sencsen 2017, Grand Prix 2017 Rapport, 35. Mitropa-kupa Prága, Női világbajnoki döntő, 4. Sinquefield Kupa St. Louis, 32. Klubcsapatok Európa-kupa, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Szombathely Rapport Richárd Markus Ragger, Rapport Richard, Orosz csapatbajnokság 2014 Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Női GP-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, Grand Slam-döntő Anand Aronjan Ponomarjov, Női világbajnoki döntő 2013 Anna Usenyina Hou Ji-fan, Junior világbajnokság Rapport Richárd, Grand Prix Kazany, Zürich 2014 Carlsen Anand Aronjan Nakamura Caruana Gelfand, Gibraltár 2014 Hoang Thanh Trang Rapport Richárd, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Cramling, Zürich 2013 Anand Kramnyik Caruana Gelfand, Malmő Rapport Van Wely Short Szokolov, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Dzagnidze Sztefanova, London Chess Classic 2012 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Polgár Judit, 40. sakkolimpia Isztambul, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, Wijk aan Zee Tata Steel Chess 2017, Kazany Grand Prix, Világkupa 2013 Kramnyik Karjakin, Mi is történt 2016-ban, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, 44. Sparkassen Chess Meeting Dortmund, Világbajnok-jelölti döntő Moszkva 2016, 7. Danzhou szuperverseny Lékó Péter, Genf Polgár Judit Vlagyimir Kramnyik Hikaru Nakamura Sahriyar Mamedgyarov, Zürich Korcsnoj Chess Challenge, V. Grand Slam-döntő, Hoogeveen Nakamura Hou Ji-fan Giri, Szaratov Lékó Péter Alekszandr Morozevics, Grand Chess Tour 2017 5. Sinquefield Cup St. Louis, Grand Chess Tour 2017 St. Louis, Hikaru Nakamura Levon Aronjan, Női világbajnokság Hou Ji-fan Humpy Koneru Hoang Thanh Trang, Chess.com Man sziget 2017, 33. Mitropa-kupa, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, 45. Sparkassen Chess-Meeting 2017 Dortmund, Csapatbajnokság 2014/15, Világkupa Hanti Manszijszk Szvidler Griscsuk Ivancsuk Ponomarjov, Női Európa-bajnokság Belgrád Hoang Thanh Trang Papp Petra Muzicsuk Dzagnidze Lahno Koszinceva Camling, Csapatbajnokság 2012/13, Női Grand Prix 2015/16 Hanti-Manszijszk, 21. csapat Európa-bajnokság Kréta, Budapesti Tavaszi Fesztivál Szabó László emlékverseny, Sharjah Masters 2017 Gledura, Női Grand Prix Dilijan Usenyina Koneru Muzicsuk Sztefanova, Zürich párosmeccs Kramnyik Aronjan, ACP Tbiliszi, Világbajnok-jelölti verseny London 2013 Carlsen Kramnyik Aronjan Radzsabov Griscsuk Ivancsuk Szvidler Gelfand, 4. Gasimov emlékverseny So Kramnyik, GRENKE Chess Classic 2017 Carlsen Caruana, Világkupa 2013 Aronjan Kramnyik Caruana Griscsuk Karjakin Nakamura Szvidler, A 2012-es év krónikája, Grand Chess Tour 2016 Párizs, Aeroflot 2013, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik Nakamura, Malmő Lékó Péter, Mitropa-kupa 2014, Dubai rapid-és villámvb Magnus Carlsen Viswanathan Anand Hikaru Nakamura Fabiano Caruana Polgár Judit, Hanti-Manszijszk Női Grand Prix-verseny Hou Ji-fan Anna Muzicsuk Zhao Xue Nana Dzagnidze Katyerina Lahno, 45. Bieli Sakkfesztivál Lékó Péter, Tata Steel 2013 Carlsen Anand Aronjan Caruana Nakamura Lékó Péter, Hanti-Manszijszk Csapat-világbajnokság 2017, SportAccord Peking Hou Ji-fan Aronjan Radzsabov Karjakin Lékó Péter, Ningbo csapat-világbajnokság Lékó Péter Polgár Judit Almási Zoltán, Világkupa 2013 Lékó Péter Polgár Judit Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura, London Chess Classic 2011 Anand Carlsen Aronjan Kramnyik, Malmő Lékó Péter, Világbajnoki döntő Viswanathan Anand Borisz Gelfand, Lékó Péter, A 2013-as esztendő krónikája, Világbajnoki ciklus, Rapport Richárd, Magyar Sakkozásért Alapítvány Portisch Lajos, Orosz csapatbajnokság, Grand Prix Baku Caruana Griscsuk Karjakin Gelfand, Rapid és villám-vb Dubai Carlsen Anand Nakamura Caruana Griscsuk Polgár Judit, Rapid-világbajnokság Asztana, Grand Chess Tour 2016 Leuven, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Chess.com Masters Man sziget, Világbajnoki döntő New York Carlsen Karjakin, Grand Prix 2017, Rapid és villám-világbajnokság Doha 2016, X. Tal-emlékverseny Moszkva, Dortmund Lékó Péter Vlagyimir Kramnyik Fabiano Caruana Michael Adams, Világkupa 2013 Lékó Péter Aronjan Kramnyik Caruana Karjakin Nakamura Szvidler, Grand Prix-verseny Chengdu, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, IX. Chess Masters Final Bilbao Carlsen Karjakin, Világkupa Hanti Manszijszk Polgar Judit

Sakkblog

A hazai és a külföldi legjelentősebb tornákról híradás, értékelés, játszmaelemzés. Sztorik, interjúk. Mi újság a sakkvilágban?

Naptár

Reblog